O vecină de la blocul gropăresc din Sibiu, pe numele ei Piroșco din Rășinari, s-o mutat în alt bloc. Unde avea o vecină – țineți-vă bine de scaun, apoi mulțumiți-i lui Carl Djerassi și mai băgați o partidă de sexuleț deseară, pentru sufletul lui – mamă a 11 copii.

11 copii, frate! Păi nu vreți să știți ce era-n casa aia; plus că nu era casă, ci apartament cu trei camere, noroc că nu erau nici măcar decomandate.

Așa cum șade bine omului care nu mai poate de grija altuia, tanti Piroșco o tot așteptat un moment în care s-o prindă singură pe mămica eroină, să-i zică la obraz ce crede ea și ce ar trebui să facă ca să-și schimbe viața; dar numai nu prindea momentul propice. Dar, într-o zi, a văzut-o pe vecina cum tocmai urca scările – cu greu, căci tocmai rămăsese însărcinată a 12-a (!!!) oară.
– Bună ziua, sare tanti Piroșco.
– Bună ziua.
– Ce faci, vecina, mai poti?
– Greu, zice vecina de prăsilă.
– Tu, da nu ți-i greu cu atâția copii?
– Ba da!
– Cred! Da’ ui, că amu iară faci copil! Câți copii vrei să mai faci?
– Apăi câți vrea domnu’! zice femeia.

La auzul acestei inepții, tanti Piroșco din Rășinari s-o inflamat ca un ochi vânăt!
– Păi tu vecină… pe domnu’ îl doare-n cur de tine! Tu nu vezi? Că el e toată ziua plecat, și tu rămâi acasă, și ui că te mâncă ăștia micii de vie! Păi treabă-i asta? Că așa-s bărbații, niște porci! Pun pariu că vine și beat acasă și te mai altoiește, cum face și al meu! Plus că toată-toată te-ai scofâlcit și te-ai ofilit! Și-ți curg țâțele! Și ai și curu’ mare! Și niciodată nu umbli machiată și tu, ca o damă bine, să fii femeie adevărată!
– Apăi noi cu machiajele nu…
– D-aia zic! Că…

Se blocă un pic tanti Piroșco, dar imediat își aminti de un termen citit într-un almanah “Femeia”:
– … că te-or desexualizat ăștia complet!

Apoi ambele înghețară, că se ajunsese prea departe. Vecina mamă eroină își trase sufletul şi se uită buimăcită la tanti Piroşco, apoi răspunse moale, foarte moale:
– Noi nu ne machiem, că suntem penticostali. Io mă referam la alt Domn…

Mno; tanti Piroşco o rămas cu o moacă ca chinezul ăla care-şi vânduse un rinichi ca să-şi cumpere un iPad 2, şi apoi o aflat că se lansează iPad 3.

IMG_5224

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. Elena Reply

  Sunt consateanca ta aici, in Floresti, si sa-ti zic una…este o tanti la piata, vinde cartofi..si are..are….14 copii !!! O admir, pt ca toti sunt bine crescuti, si pana si al meu copil trage la ea ca mustele la miere.

 2. Elena Reply

  Avea, acum vreo luna cand am mers ultima data la piata, taraba mai in spate, langa toneta unde era pestele. Tanti are batic pe par, sau poate , cateodata, mai serveste una din fiicele ei, sau un baietel de-al ei.

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ Cosmin: nu stiu, nu cred, Seful are abonament la Digi, parca. Pripei.
  @ Elena: ha! Pun pariu ca are si povesti tanti. Sa vedem acuma cum ne imprietenim 😀 mersi!

 4. Honci Baci Reply

  Mare nacaz pentru tanti ca nu mai e nea Nicu … La 11 copii lua alocatie si indemnizatie ca nu mai trebuia veci sa faca vreun efort.
  Cat despre desexualizate ca tanti Piroshco care moare de mila satului … nimic nou. Avem nevoie de pesronajele astea ca de stalpii de la electrica. (nu de alta da cum mai admiram noi un cer curat fara cablaraie si praf?)
  Cat despre domnu … el a dat el a binecuvantat …
  Hai amin

 5. boierul barba Reply

  …. Gropar, Gropar dar oi fi crestin -ortodox “de-al nostru ” ??? ca observai oaresce tendinte prozelitiste cand ne strecurasi biletul mototolit prin care suntem somati sa ne linistim ca vin schimbarile climatice si diluviunile si ar cam trebui sa ne “pocaim” …??? …adica sa ne asiguram la Domnul .
  Clienta lui m’dam Piroshco a inteles ca asta inseamna cum zice poetul “nici o penetratie fara ovulatie”… si a facut asa si “a vazut ca e bine ” cum bine scrie la scriptura.
  Dogmatic, habotnic si fanatic sunt adjective ce descriu atitudini de acceptare a unui enunt care uneori iau forme aberante si agresive la care zic ca nu ar trebui sa avem reactii pentru ca nu e treaba noastra raportul altuia cu divinitatea , chestie pe care Piroshcoaia nu a inteles-o.
  Circula o gramada de povesti ce explica “insarcinarea” accidentala repetata , cea mai interesanta mi se pare situatia “prin somn” adica un fel “de-a puia gaia” (puiul doarme si gaia o lucreaza prin spate. ma intelegi ??
  Am avut un coleg penticostal ce spunea ca la 25 de ani are un singur copil deoarece a a avut o problema si doctorii “l-au desfundat” si deja a inceput sa faca mai multe odrasle si se va opri tot cand “o vrea Domnul”.
  Devenind seriosi … totusi astia VOTEAZA si acum si peste 18 ani iar noi ramanem cu lamentarile ……

 6. alin Reply

  Nu, deci e clar : ne meritam soarta. O sa murim in chinuri, si nu e nimeni de vina decat NOI, romanii…

  Sa ai impresia ca “Dumnezeu” are vreo legatura cu sperma barbatilor, e dovada clara ca suntem niste neanderthali care inca locuim in copaci, si meritam toata suferinta pe care o avem….

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *