Sâmbătă am ieșit o oră la pădure, dar duminică a plouat, am stat toată ziua-n casă.

Mai pe seară, înțepenit zdravăn de sendentarism, mă întind un pic pe covor ca să fac flotarea zilnică, să mai pocnesc niște oase… apoi îmi vine o idee să-l atrag și pe Gropărel să facă un pic de activitate fizică:
– Ficior, mai ții minte când ai făcut roaba?

El se uită la mine cu ochii cât niște anvelope de vară, nevenindu-i să-și creadă urechilor:
– Când am făcut laba????

Mă uit la el:
– Nu, când ai făcut roaba!!!
El:
– A, da.

Urmează cea mai ciudată și jenantă liniște din viețile noastre, nu i-am mai propus nimic să ne jucăm, să facem roaba, și acuma mă gândesc ce prostii învață el la școala aia, ce lucruri vede pe internet, ce discută cu prietenii…

Și la ora asta sunt chiar foarte, foarte disturbat.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 19 comments

 1. Andu YY Reply

  – Ssssttt, nu vorbi despre sex, ca ne aud copii!
  – Ssssst pe naiba, copiii astia stiu mai multe dacat noi …

 2. H Reply

  Tot ii bine ca s a lasat cu liniste. Daca ii vene vreo idee:
  – Chiar asa, ca veni vorba, da’ tu?

 3. Groparu Nemernic Reply

  G
  Nu e de râs, că n-o avut nimeni decât Internetul timp să-l învețe la 9 ani ce-nseamnă aia-ntr-ânsa.
  Nu e deloc de râs

  • Zev Reply

   Gro, nu neglija efectul interactiunii dintre ‘copii’ la scoala. Intr-o zi, mai demult, caram trei copiii nu mai stiu unde. Unul al meu, doi colegi de clasa. Eu la volan, mandra in stanga, copiii in spate. Bai, in primul rand ca vorbeau de sex ca si cand eu si nefasta, adulti si parinti, totusi, nu eram acolo. In plus, am ramas trazniti si eu si nevasta de, cum sa spun, schimbul de opinii care cred ca ar fi facut sa roseasca o profesionista din Amsterdam. I-am parasutat, ne-am intors acasa, si am tacut amandoi uitandu-ne unul la altul. Nu stiam ce sa spunem. Cand l-am prins la 14 ani cu mandra in pat (m-am intors de la servici mai devreme), le-am facut sandwichuri. Ce dreaq’ sa faci?

  • Bianca Reply

   Pentru discutii de genul cu copiii, recomand cartea lui Meg Hickling “Ce le spunem copiilor si adolescenților despre sex”. Am doua fetite de 9 si 7 ani si cartea asta m-a ajutat mult cu discuțiile “spinoase”. 😀 Din pacate, traim vremuri interesante si am considerat important ca fetele mele sa fie informate corect. Mai ales ca, din ce am inteles, s-a renuntat la proiectul acela de “educatie sexuala” in scoli, desi era vorba doar de o ora pe semestru, si Romania e pe primul loc in Europa la mame minore cu ceva gen 10% din totalul nasterilor…

 4. Attila Reply

  Gropare, îmbătrânești. Încă un pic și te trimite Groparelul la cinema cu doamna, că el are o șustă și ești cam în drum 😀

   • Attila

    Știe tati? Na stai așe, că în 15 ani vine filmul cu Gropărica. Atunci să te văd viteaz.

 5. Andor Reply

  mai, cu riscul de a face reclama gratuita cui nu-i trebuie….
  Telefoanele cu Android au nevoie de setarea unui cont de gmail ca sa le poti configura.
  Creezi cont cu numele copilului si varsta lui reala –> continut adecvat varstei (nici macar Youtube decat cel pentru copii, darmite porn…)
  Instalezi Google Family si-i restrangi drepturile cat vrei – inclusiv setari ce jocuri si de unde si le ia. Plus: orar zilnic de joaca, limitare jocuri de varsta lui, limitare drepturi “numai cu acordul parintilor”… etc.
  Chrome-ul de pe laptopul personal are adaugate in configurare persoane multiple. Intru eu, ma loghez cu profilul meu si navighez unde vreau eu sa nu navigheze copii 🙂 … Se logheaza copilul, nu are acces decat la ceea ce-i permite profilul lui,

  Oricum eu am 2 copii la distanta de 2 ani… Sa vezi tu drama ca cel mic nu si-a putut instala un joc pe care-l are frate-su’ ! 🙂

  P.S. oricum s-ar putea sa fie in van pentru ca vad ca cel putin 50% din parintii nu-si bat capul cu asta…..

  • Groparu Nemernic Reply

   Al meu va primi iPhone 5-ul maică-sii… în vreo câteva zile. O să-mi bat atunci capul cu parent control, deocamdată mă chinui să dau export la agendă din iOS în Android fără să plătesc (mi s-a pus mie un fix).
   Legat de ce fac ceilalți părinți, probabil ți-ai dat și tu seama: nimic. Nu fac nimic. Aș vrea să spun că noi suntem mai activi în sensul ăsta, dar nu pot. Am început să mă joc cu el Minecraft, măcar să fiu de față când pierde vremea la comp.
   Iar cu drama frățiorului… am murit un pic la interior :((( nu glumesc…

   • Marius

    De ce a devenit atat de complicat si de stresant sa cresti copii in ziua de azi? Acum avem mai multe decat parintii nostri, ar trebui sa ne fie mai usor nu mai greu….

 6. Gupi Reply

  Gropare, ia unu’ din arhivă

  Ion și Mărie îs copii, colegi de grădiniță.
  zice Ion “Măriucă, io știu cum să fac copiii, hihihi!”
  “Ioane, io știu cum NU să fac!”

 7. gupi Reply

  mai, cu riscul de a face reclama gratuita cui nu-i trebuie….
  Telefoanele cu Android au nevoie de setarea unui cont de gmail ca sa le poti configura.

  @Andor, când pruncul cel mic avea cam 9 ani, le-am instalat lui și lui frate-su “parenting control” pe calculatoare, pe lângă regulamentul de acces de pe router.
  State-of-the-art, nu trecea nici musca fără să știu.
  Până a treia zi, când o venit catifelul la mine și-o zis “tată, vrei să vezi poze secsi ? mă cac pe protecția ta: am boot-at cu live CD, mi-am făcut mașină virtuală să am alt MAC și mă dau pe internet unde vreau eu”.

 8. gupi Reply

  @gropare, la problema cu exportul de agenda, uite ce zice catifelul

  “Își activează iCloud pe iPhone, sincronizează contactele pe iCloud, după aia de pe PC intra pe icloud.com, se logheaza, intra la contacte, după aia da pe iconița de setări și export vcard”

  (daca vrei va pun in legatura)

 9. un om Reply

  nu trebe export neaparat din iphone in android. Contul de google de pe android se seteaza in iphone si sincronizeaza contactele asa incat le citeste google si le urca in norisor. ulterior ele se vad in android scoborate din norisor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *