(mă mai gândesc dacă pun partea I, care este înfricoșător de licențioasă! Și tre’ să beau o pălincă înainte, să-mi fac curaj s-o public)

Anul ăsta am rupt un pic tradiția: în sensul că, deși bagajele, ceaunul, corturile, barca cu care ne ducem sunt toate calibrate pentru 5 persoane, anul ăsta l-am luat cu noi și pe ficiorul de 8 ani al celui mai vârstnic membru! Și cu care am niște povești foarte faine, că tot sejurul s-o uitat la noi cu niște ditamai ochi și numa’ o absorbit informație și povești de oameni mari.

Și ajungem cu bine la Tulcea, fără aventuri notabile (nu ca în anul ăla când era să mă calce trenul!), descărcăm tona de bagaje în șalupă și pornim direct către loc.

Vapor pe Sulina 2016

Delta Dunarii 2016 bagaje

Undeva pe Roșuleț. Așa cum se vede în panarama asta: cu canal pe o parte și lac pe alta.

IMG_2201
Un fel de rai, dar mai fain

Mai multe indicii nu vă dau, o să vedeți de ce, că nici n-are rost, că am aflat că se dă acolo cu curent la pește de n-ai aer, trăiască Enel Distribuție; și din cauza asta peștele nici nu se prea omoară cu halitul (jur că la anul nu mai am nici o scuză că nu prind pește! Că s-o gătat lista).

Și: a fost primul an când ne-a prins montatul cortului și aruncatul bețelor pe lumina zilei. Că de regulă ajungeam în amurg, năuci de soarele Bărăganului, cu niște beri la bord (nu puține), și puneam corturile în timp ce galaxii de țânțari setoși de sânge de ardelean – aproape ca nevestele noastre – mestecau din globulele noastre roșii ca la împinge-tava. Și se adăpau cu sângele nostru ca domnișoarele de onoare la cheful burlacelor și se-mbătau cu el – că no, noi eram un fel de cocktail bar de nuntă, unde se machesc nuntașele alea cu coc de la țară care-și pierd mințile în fața băuturilor albastre cu umbreluțe!

Mno.

Și am pus tabăra sus, și a doua zi dis-de-dimineață, ce-și zice nașul Greuceanu? Ia să merg la o știucă!

Și nu ne-a venit să ne credem ochilor când vine înapoi după 3 ore cu două bucăți frumoase de somn, de vreo 3 și respectiv 4 kile, record pe gașca de pescari! Luați la lingură, curat!

Băi, repet: somni luați la lingură, da?

primul somn 2016
Căci pește baban la baban și păduche la păduche trage!

Mno; mâine vă arăt și ce păduchi a luat Groparu, vă rog să pregătiți lupele.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

  1. cristi Timisoara Reply

    “Un fel de rai, dar mai fain”….Putini vor intelege asta !!!!

  2. parintele Reply

    Salut. Poti sa imi spui cum e drumul ala intre I.C. Bratianu si Garvan, dupa ce treci cu bacul la Galati?

  3. Groparu Nemernic Reply

    @ parintele: salut, noi am venit dinspre Ploiești, nu am avut nevoie să luăm bacul… tot drumul Ploiețti-Tulcea este foarte bun, drept și liber. Dacă vii dinspre Galați, vezi ce zice Waze 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *