Ziceam zilele trecute despre nush ce araboc care nu o vrut sa cumpere servere de la HP decat dupa ce astia le-or poleit cu aur.

Arabocul in cauza – da, avea la bani de se-nerva. Si creca si amu mai are, ca nush cum dreq aia de au bani fac si mai multi bani, si aia de n-au, ii mai si pierd! Asta vă zice un expert, care mai şi munceşte din greu pentru banii pe care îi pierde.

Aşa.

Deci la arăboc îi trebuiau serverele alea finca avea reţea de telefonie. Da, aţi cetit bine. Omul împânzise Arabia cu catarge d-elea de telefonie mobilă, ca să aibe acoperire pentru călăreţii de cămile ai patriei sale, şi-o scos licenţă, şi-o angajat oameni şi s-o apucat, în imensa lui mărinimie, să împartă Nokii şi Ericssoane şi Samsunge gratise la prekinii şi colaboratorii lui apropiaţi. Astfel, reţeaua lui a ajuns la faimoasa cifră de 5000 de abonaţi. Care plăteau pentru abonament si convorbiri nelimitate in orice reţea… cât să zic? O scamă din buric. Adică nimic. Nada. Niente! Nici măcar un pârţ sau un gând frumos de sărbători. Sau o picătură de salivă, o scoică spartă de la Medgidia sau o unghie de broască. Nimic. Nimic pe doi. Minus 7. Nimic-nimic-nimic.

Ei bine, toate astea or loat sfârşit, pentru că într-o bună zi abonaţii celei mai moca reţele de telefonie din emisferă au primit în poştă o înştiinţare. În care li se comunica că prinţului îi pare foarte rău, da’ kiar foarte rau! Mega rau ii pare, da’ tre’ sa le introducă o taxă modică pe apel, de vreo 0.00001 centi pe minut, sau ceva de genu. Pen’ ca el vrea să încheie contracte de roaming şi de apeluri internaţionale cu alţi operatori, şi pişicherii dreq de operatori de telefonie din ţările unde telefonia nu îi aşa de gratis îl taxează procentual din cât îşi taxează el abonaţii; şi fincă el îşi taxează abonaţii cu 0 (z-e-r-o), eia nu vor să încheie acorduri cu el, şi el nu poate să îşi folosească mobilul când merge să îşi cumpere en-gros castelele alea de pe valea Loarei, şi el îi silit să îşi cumpere cartele prepay din ţara de destinaţie, ceea ce e cam jenant, fincă ditamai prinţu dă bip la prekini. Aşa că din acel moment încolo, abonaţii vor primi facturi acasă cu suma care trebuie plătită lunar, că aşa îl obligă legea aia a lor musulmană care se ocupă de telefoniile mobile, Şaria îi spune.

Dar – să nu îşi facă ei probleme, fincă kiar dacă le vin acasă facturile, tot prinţul le va plăti. Deci să nu îl jignească şi să insiste să îşi plătească ei facturile.

Mie mi s-o părut super povestea, da tot nu mi-i clară o chestie: dacă nu oferă telefoane la fidelizare, io zic că reţeaua asta a prinţului e cam najpa.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. ametzitul Reply

  cre’ ca mai interesant ar fi sa fii nu arabul bogat, ci cetatzean in tzara lui – ce-i drept, sunt si partzi najpa – nu mai vezi tu bere decat in concedii prin Ioropa 🙂

 2. Dani Mocanu Reply

  Bere nu mai vezi.. dar daca ai si un ungur cu tine iti faci o painca din portocale sub pardosea… de mai mare dragu’…

  Cat despre telefonie… dupa ce incepe productia la Cluj a telefonului mioritic Buciumul Carpatilor… io zic sa le facem cadou vreo cinci mii, sa rezolvam problema cu fidelizarea

 3. IepurasulAtomic Reply

  Bah, hai sa va fac un mic update din interior. Compania se cheama Saudi Telecom si apartine intr-adevar printului arabiei(evident, daca intr-adevar vorbim despre compania asta, poate printul are mai multe :)). Si pen’ ca sunt intim cu reteaua arabilor, da’ nu in sensu’ ala veneric, va pot spune ca e najpa. E execrabila, dezastruoasa, oripilanta, oribila…si alte asemenea adjective. Gropare, preia cuvantu’ ca la astea te pricepi mai bine ca mine.

  In alta ordine de idei, nush unde PLM au astia servere placate cu aur si diamante. Stiu colegi care au fost in marele lor centru de date din Riyadh (ca asha ii zice: data center) si n-o vazut asha ceva. Alea le-or fi luat fix pentru uzul personal al printului.

  Cam atat, pentru moment. Pace p’afara!

 4. dan Reply

  bai moshule, ejti nemaipomenit…duminica am citit vreo cinci ore blogul tau, ca abia atunci am dat de el din gresala. m-am cracanat de ris si cracanat am ramas. am sunat si citva preteni sa le zic sa se benocleze la ce zmingileste matele acilea. creca ar trebui sa te gindesti sa faci si niste bani cu scriitura si umorul tau, ca tot tragi multe rate dupa tine.
  apropo de tiganiada: am vreo 7 pretini cu care fac, de vreo zece ani, ceva asemanator, da noi ii zicem “dacie” – de la dacii liberi, carevasazica. si exista doua dacii – una de primavara si una de toamna. si fiecare dureaza 3 zile si nu stie nevestele si pretinele unde mergem, ca-i sicret. si locul se schimba in fiecare an – oricum e la munte, prin bucovina, noi sintem ieseni. si aceste dacii au si “micile jocuri atletice dacice”, care dupa cum le spune si numele sint mici, ca nu tre sa te ridici din cur ca sa le joci si nici sa lasi bericioaica din mina – aruncarea cutitului, skanderbeg si, un vechi joc dacic, dus de legiunile romane tocma in britania – darts. asa ca nu cred c-ar fi rau sa facem o tiganiada-dacica impreuna, da tre sa ne intlinim la mijloc, adicatelea pe valea birgaului, pe undeva. hai noroc si bine ca egzisti.

 5. julius constantinescu Reply

  @gropare, @dane: daca vreti sa jucati jocuri de societate, incercati cu incredere Prundul Bargaului, acest Las Vegas al judetului Bistrita. Numai acolo, fiii satului se aduna pe marginea drumului si se distreaza demential aruncand cu pietre in masini. Cel mai misto e sa fii in masina – cu alte cuvinte, indiferent de pagube, e recomandabil sa nu cobori din ea sub nici un motiv. Din acesta cauza, viteza de croaziera recomandata pe raza localitatii Prundu Bargaului este de aproximativ 240 km/h. Bafta!

 6. Andreea Reply

  @Julius

  Ioi tulai si io care mai merg pe acolo ca am o pretena care-i fix din Prund….
  Oare cand am mers eu ei aveau liber de la joc? Sau ii tineau prietenele si mamele acasa cu forta???? 🙂

  PS: nu stiam ca ii spune Las Vegas… bine de stiut si de bagat la tartacuta 🙂

 7. Andreea Reply

  @Julius

  Ma lipsesc cu drag de asemenea “noroc” :)….
  Nu de alta dar s-ar putea sa nu fac fata la atata fericire…

 8. andys Reply

  Bre Gropare, am si io o intrebare… pot sa te parafrazez un pic? Adica… sa zic si eu ca tine, dar in loc de Nascut din spermatozoizi campioni sa zac Nascut din hemoroizi campioni?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *