http://www.istanbul.com/Content.aspx?CatId=3899&Type=detail

Deci, din cate stiu, ca am verificat, sultanul cel mare al Turciei rezida in Istanbul. Sh acolo avea harem, si acolo primea tributuri si tot acolo le răpea el nevestelor si sclavelor sale fecioria (ceea ce mie mi se pare destul de cool).

Daca el nu rezida in Istanbul, nu avea cum sa-l primeasca pe Alexandru Ioan Cuza la el la birou, în Istanbul. Si legenda zice ca atunci cand o venit Cuza la el ca să-l convingă să accepte unirea Moldovei cu Ţara Românească, în loc sa linga praful din faţa tronului, cum păţeau ăilanţi vasali, Cuza nost’ s-o dus, coios şi nervos, şi numa s-o uitat la sultan cu o privire de soacră. Sultanu’ (zice-se) ar fi zis “Aferim!”, nu “Siktir!”, şi iata – valahii cu moldovenii s-au unit, asa cum scrie in Biblie, si au devenit un singur trup.

Ulterior, in frumosul oras cu trasura de unire in care locuiesc eu, cineva s-a gandit sa ii inalte o statuie lui Cuza.

Pe soclul statuii mi-am sprijinit eu azi piciorul când m-am legat la sireturi.

Daca nu ar fi fost orasul Istanbul, Cuza nu ar mai fi avut, probabil, statuie, iar eu as fi ramas, putoare cum sunt, cu siretul nedesfacut, as fi calcat pe el si mi-as fi rupt gâţii din dotare.

Şi toate acestea se întâmplă în România, o ţară europeană.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. Whitewolf Reply

  Asa o complicatie numai in tara (asta) evropeana de care faci vorbire se putea intampla si intalni.

 2. Miruna Reply

  Eu zic ca mai rau era daca ramaneai cu siretul desfacut. Parerea mea. Da’ ai voie sa te sprijini de statuie?

 3. marz Reply

  si sa nu uitam ca Istanbulul a fost inainte Constantinopol, care a fost capitala Imperiului Roman de Rasarit, care s-a format din Imperiul Roman, ca nu mai puteau sa tina romanii atatea provincii, din cauza de neindexare valoare adaugata la imparatu’ si ca se retrase Aurelianu din Dacia in 271 (nexam aurum no more, care estem). Plus boboarele migratoare. Si in Dacia Romana era Napoca, dupa cum se atesta cu sapaturile lui Funar dupa cioburi de oale la poala calului lui Matei Corvin. Napoca este acum Cluj, unde s-a ridicat soclul pentru statuia lui Cuza.
  The circle is now complete !

 4. macabroo Reply

  Fara Istambul n-am fi avut probabil multe alte chestii importante: shaorma, kebab, peshchesh, bacshish, aur de 14 carate ieftinache, ghiudem, Hagi, Popescu si Hakan Sukur, “turkish delight” (na), Baiazid privind la dansul il intreaba cu dispretz, chilotzi si ciorapi de palstic, sherbet, sarailie, Adi Ilie, tele Canak, Tarkan Shimirik, Constantin si Elena, romanul “Orient Expres”, Orient expres cu Stelian Tanase, capodopera “A doua cadere a Constantinopolului” cu Loredana Groza si Aurelian Temisan etc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *