Aveam vreo 22 de anișori… era tânăr, fraged și cu fundul tare.

În urma unei excursii în Buapesta (nu dau detalii, dar implicau UBB-ul, familia Marga și o unguroaică firoscoasă), m-am procopsit, în miezul verii, cu o amigdalită cronică.

Știți ce-nseamnă amigdalită cronică? Înseamnă tuse măgărească de tabacist aflat în ultima fază a cancerului pulmonar, plus o recoltă impresionantă de secreții opace de culoarea fildeșului îngălbenit de vreme pe care nu mai știi în ce batistă să le înghesui, plus o stare generală de hapciu, tulai, unde mi-i batista ca să-mi depozitez recolta impresionantă secreții opace de culoarea fildeșului îngălbenit de vreme!

Dar eu, nu-i așa, eu sunt un om deștept! Eu mă voi vindeca singur!!!! Deși mai încercasem o tură să mă vindec de sinuzite în urmă cu 4 ani ținând tot felul de cure (am mers chiar să-l vizitez pe guru absolut al transei albastre, Mudava), dar tot la cuțit și ciocan am ajuns pentru îndreptarea deviației de sept.

Așa că:

– am pornit o terapie furioasă cu ceapă verde, pătrunjel și boabe de piper roșu, care sunt toate antibiotice naturale;
– și mișcare, fugeam în fiecare dimineață câte 6-7 kilometri în zona unde acum se lăfăie Sibiu Shopping City;
– cu tălpile goale prin iarba udă de rouă, ca să fac și călirea organismului meu de fier;
– și tușind ca un măgar în călduri, că speriam bâtlanii și alte specii pereclitate de pe o rază de 12 km;
– și apoi halind corcodușe, cunoscute pentru efectul lor antioxidant;
– și apoi miere, borcane de miere cu propolis;
– și am făcut și o cură zdravănă de Ocna Sibiului, apă sărată băgată în nas și uns cu nămol din ăla puturos care scoate răul din om, dezleagă cununii și vindecă de impotență;
– și nici nu mai știu, că am băgat în duoden la fructe și legume proaspete de am tocit colacul de la budă.

Toate după cărți, pentru că pe vremea aia nu aveai nevoie de internet ca să fii tăntă-prost, Olivia Știr ar fi fost fericită.

La finalul verii, deja ajunsesem o umbră a celebrului eu; și trebuia să și plec în Danemarca cu bursă Socrates, și acolo sunt numai trei anotimpuri: iarnă, înainte de iarnă și după iarnă, deci clar viroze și răceli; și nu am mai avut de ales și am cedat șantajului mamei și am mers la doftor, să mă caute.

Verdictul doamnei doctor a fost fără echivocuri: cuțât. Extirpăm amigdalitele ca să trăiască viitorul blogger!

Dar, doamna doctor, am sărit eu ca ars de pe scaun, naturism! Terapia revoluționară cu apă a lui Sebastian Kneipp! Busuiocul, ați uitat de busuioc! Extract de omidă cameruneză! Praf de rădăcină himalayană! TĂTĂNEASĂ, UNTUL PĂMÂNTULUI!!!!

Cum vrei, zice doamna doctor; dar acum două săptămâni a murit o fată de 18 ani de la țară, care trăia și mânca (și probabil și iubea) sănătos; și s-a dus dintr-o banală infecție la amigdale. Tu faci cum vrei.

No, am făcut cum au vrut mama și doamna doctor, și a fost bine; și tare mă tem că dacă nu făceam așa, acuma ați fi citit alt blog sau, cine știe, poate chiar articole de pe Antena 3!

Minus infinit cu minus infinit = ?

PS: Și sunt și vaccinat, și fiu-meu e vaccinat.

În fine, ați auzit că divorțează Angelina Jolie de Brad Pitt?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. Bula Reply

  N-ai intrebat de la moasa satului.
  N-ai folosit petrol lampant, nici palinca fiarta cu piper.
  Ai luat meditatii Bio dupa ureche, nu sub gat.
  Ai ajuns la cutit.

 2. Dana Reply

  Am trecut si eu prin asta, amigdalita facuta rapetat luna de luna, timp de 4 luni , ajungand sa iau antibiotice tot mai puternice. La ultima amigdalita eram la infectioase, gata sa fiu internata. Avand 2 copii mici, printre care unul de 1 an si care depindea de mine am decis sa imi asum vindecarea, sa nu ma mai las pe mana antibioticilor. Asa ca am trecut pe bowen,usturoi, propolis si banalul albastru de metil si ghici ce ? Am scapat de amigdalita si a fost ultimul episod care l-am avut ( asta s-a intamplat acum 4 ani). Hai sa nu fim extremisti, uneori trebuie sa ne asumam noi vindecarea, si asta nu sta doar in ce bagam pe gura ci si pe a determina cauza , cea care ne provoaca simptomele. Nu contest folosirea medicamentelor la nevoie, dar in acelasi timp nu contest faptul ca un corp caruia i se ofera doar ce are nevoie are capacitatea de a se vindeca singur ( testat pe pielea mea) .

 3. Andrei Reply

  N-ai beut țuică fiartă cu piper , nu cunoști tehnici de supraviețuire , vasăzică ești nul .

 4. Groparu Nemernic Reply

  @ Dana: total de acord, dar am învățat și eu cum se face. Mergi la doctor, și la răceală rebelă ceri exudat naso-faringian cu antibiogramă (da, unor medici trebuie să le spui tu ce să-ți dea). Poate fi un microb rezident în nas, deci degeaba faci numai exudat faringian, și dacă faci și antibiogramă, șansele să-i dai în cap cresc exponențial.
  Și nievasta îl tratează pe ăsta micu’ mai degrabă fără medicamente, dar suntem departe de a face din asta o religie: când trebuie, trecem pe ce trebuie, hapuri și bumbi.
  @ Andrei: păi acum iau pălincă, și se fierbe ea singură-n burtică.

 5. Atti Reply

  @Dana: apoi mama draga, corpul tau probabil are nevoie de multe, dar poate imi explici si mie ce draci de influenta are terapia Bowen asupra unei infectii cronice?

 6. Claudia Reply

  @Dana: Sint amigdalite si…. AMIGDALITE. Unele se vindeca cum spui tu (am trecut si eu prin amigdalite repetate, de facusem rezistenta la antibiotice, pina la urma le-am dat la cap cu Bronhovaxom – care la alte persoane nu a functionat la fel ca la mine). Insa crede-ma ca nu-ti doresti sa stii ce inseamna o AMIGDALITA cum a avut Groparu. Si nu, nu toate infectiile se vindeca cu ceai de coada soricelului. Dupa cum sigur nu-ti doresti sa afli ce inseamna o meningita bacteriana sau o septicemie, care omoara si un cal. E usor sa generalizezi, dar faptul ca pina acum n-a picat niciun avion in care m-am suit eu nu e echivalent cu “eu protejez de accidente avioanele in care ma sui – Boeing, Airbus, faceti-mi o oferta sa devin mascota voastra”.

 7. Haivas Reply

  Tratamentul asta al tau naturist pare un talme balmes. A si chestiile astea sunt bune pentru prevenit, nu pentru tratat. Cand boala e deja instalata, buruienile nu prea mai au efect!

 8. mac gregor Reply

  mno sefu, vezi ca ceaiurile is eficiente la raceala mai ales pt ca is fierbinti.

  Ridicarea temperaturii interne in primele faze ale racelii, plus ceva astringent sau alcalin sau gen ca nu ma pricep din plante, te scapa de alea 7 zile urate care urmeaza. Dar numa daca te sesizezi din timp, adica cand vii ud acasa.

  Cam asta ii ideea originara cu ceaiurile.

 9. Irina Reply

  off topic, e super misto headerul tau!
  (ti-am spart sticlele de 2 ori, am claxonat de m-am plictisit si ti-am si pus luna-n pom. f tare! felicitari!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *