Era odată pe lumea asta, la Cluj, un tânăr medic doctor rezident cumsecade care nici plătit prea bine nu era, nici prea puţin nu muncea – ca orice doctoraş din frumoasa grădină balcanică pe care noi o explorăm înarmaţi cu PET-uri, pungi şi coji de seminţe. Care rezident, pentru că vroia să înveţe meserie, s-a băgat cu curaj taman acolo unde viaţa e cel mai greu, ea: la Urgenţe. Ştiţi voi, cadavre, accidente, amputări şi resuscitări, iar la final de zi nu se aude chitara aia din Grey’s Anatomy, aia-i numai în filme.

Şi, într-o bună seară, care numai bună nu se arătă pentru el, se duse cu colegii într-o crâjmotecă să bea şi el o bere. O bere, că medicii ăştia doctori nu beau ca marinarii ruşi; pentru că niciodată nu se ştie când îl cheamă ăştia la spital înapoi ca să vasectomizeze o lobotomie urgentă, că medicul de gardă e deja până-n gât între intestine de accidentat.

Şi, revenind el pe jos către casă singur-singurel prin inima Clujului, a trecut pe lângă o gaşcă de beţivani penali, care mai erau şi agresivi. Şi care, pe motiv de “ce, bă, eşti jmeker?”, i-au aplicat o corecţie finalizată artistic cu nişte degajări şi centrări de adidaşi în carnea lui de zici că era mingea oficială de pe Naţional Arena; toate asortate cu pumni în ţesuturi moi, că aşa fac bărbaţii adevăraţi (ram-papa-pam, ram-papa-pam). Şi, pentru că în Cluj nu prea vezi Poliţie în centru noaptea, beţivanii s-au cărat, clătinîndu-se de fericire că l-au învăţat ei minte pe jmekerul ăla.

Rezidenţii de la Urgenţe sunt oameni duri; aşa că tânărul medic doftor şi-a revenit în câteva zile, iar după câteva săptămâni era ca nou. Dar noaptea aceea nu putea trece fără să lase nişte traume: de atunci, orice beţiv ajungea la Unitatea de Primire Urgenţe pe tura tânărului rezident primea din prima, indiferent dacă avea nevoie sau nu, o sondă în penis.

True story.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 20 comments

 1. Ady Reply

  Asta e diferenta dintre medicii din Urgenta, si cameramanii de la Pro – stirile de la Ora 5. Daca primii nu pot bea, ca nu se stie cand au de lucru, cei din urma nu pot sa doarma fara sa bea, dupa o zi de munca..

 2. Anda Reply

  pentru ca e greu sa pui doua sonde… zic din experienta. da, tot de la Urgente. tot cu betivani.

 3. mary Reply

  aia din farfurie ce e? 🙄 penisu inainte sau dupa sonda? 😀 da-mi adresa doctorului ca am cativa de sondat 😀 😀 si da,sunt proasta,ca cica razbunarea e arma prostului 👿 imi vine sa fiu si idioata cateodata 🙄 numa sa nu-mi mai rupa p..a unii 😳

 4. Roxa Reply

  Asta-mi aduce aminte de diminetile din Mures, petrecute unde statea Fishioru’ in chirie la vremea aia, cu un prekin care facea practica la SMURD si care venea acasa la 7 dimineata si ne povestea cu miroseau babele carora le pusese sonda in noaptea precedenta. 🙄 :mrgreen:

 5. Ionut Reply

  ar trebui ca pe usa de la urgente sa scrie “atentie doctor rau”, cam asa se intampla in toata Romania, te vad unii ca esti mai linistit, gata te baga in categoria smecheri, iti aplica corectia necesara si, convinsi ca sunt niste baieti de baieti, isi vad de drum lasandu-te sa-ti tarasti matele pana la urgenta. Bine le face

 6. gicu Reply

  si sonda urinara ar trebui pusa de studentii din anul 1, evident, alt student de fiecare data:)))) 😈

 7. ba_laura Reply

  asta-mi aminteste cum, pe vremea mea (maica), cel mai bleg baiat din clasa a condus-o acasa pe cea mai cuminte colega . si pe cand se intorcea el cuminte spre centrul orasenesc a suferit o interpelare cu bocanci in gura si dedicatii speciale din partea jmecherilor mahalalei , iritati de o asa incalcare flagranta a teritoriului marcat.
  a ramas baiatul cel cuminte si de familie buna lat intr-o balta pana cand s-a miluit cineva sa-l gaseasca si sa cheme salvarea. au constatat ca are un joc cam mare in mandibula, asa ca l-au dus la urgenta, la stoma. acolo, un nenea doctoru iritat la luat in primire:”ia sa vedem noi ce avem aici? un golanel caftangiu! cu fractura de mandibula!”
  si s-a apucat sa-i fixez mandibula prin cusut de maxilar superior.
  “de ce racnesti golane? adica la cafteala stii sa te bagi, da’ sa suporti barbateste un cusut te caci pe tine? taci si rabda golane!”

 8. Mihai Daniel Reply

  Omeneste il inteleg pe sarmanul doctor , dar , daca memoria fotografica il ajuta , ar putea sa discearna putin , ca sincer nu toti doctori sunt ca ciomu spre exemplu . Totui cluju nu e hong kong sa fie 20 de milioane de oameni , intr-o zi destinele lor se vor intersecta . Domnu doctor , niste lectii de karate nu ar strica . 😈

 9. dani Reply

  la noi se pune pampers la baietii tineri si se imbraca in camasi de OP roz,sigur se bucura cind se trezesc

 10. dc Reply

  Butonul ala de “Like” nu prea-si are locul in postarea asta. Asta-i haiul haiului la FB….dai peste o postare/scriere/etc trista si tragica si esti imbiat sa dai like.
  Cat despre razbunarea doctorului…hmm…imagineaza-ti o clipa ca ai intrecut masura cu bautura (da, stiu, tu nu faci asta niciodata, de aia am zis sa-ti imaginezi) … si s-a rupt filmul …si amicul de pahar te duce, asa, in gluma, la spital, nu acasa … si personajul postarii e de garda… deja suna bine,nu?!?!

 11. Sfat de la groparu « blog de parintele Reply

  […] Numai daca esti beat Like this:LikeBe the first to like this post. This entry was posted on Friday, January 6th, 2012 at 03:13 and tagged with groparu, groparu.ro and posted in Guest posts. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. « 2012 […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *