Io am un prekin, Doc pre numele sau, sau pe porecla. Da, pe porecla.

Si Doc asta e un drăguţ de om in toata firea, care isi cauta si el, ca noi toti, un punct fix in viata. Şi şi pentru el, ca şi pentru noi, viaţa aceasta e un mister pe care nici măcar nu mai are rost să te chinui să îl inţelegi, fincă nu vei reuşi; şi cred că pe undeva are dreptate fincă – aşa cum credea Blaga, nij nu are rost să mai încerci să sugrumi taina nepatrunsului ascuns.

Deci Doc nu a avut telefon mobil pana anul asta.

Tot lu’ Doc nu-i plac pestii: cand îi vede că se uita la el cu ochii lor expresivi, de peşte mort, are efectiv o reacţie organică, aşa cum aveti voi, eia, ginerii, când vă vedeţ soacra a doua zi după ce v-aţi îmbetat la nuntă şi v-o surprins că vă uitaţi oftând în decolteul domnişoarei de onoare; tu ştii că ea te-o vazut, ea ştie că tu ştii că te-o vazut. Şi din acel moment, pe lângă taina căsătoriei, a botezului şi a impărtăşaniei, mai apare şi taina urii dintre soacra şi gineric.

Şi fincă lui Doc nu îi plac peştii cu ochii lor, prekinii i-or cumparat de ziua lui un borcanel de hamsii (deci multi,  multi-multi ochi micuti si insistenti care te urmaresc prin magazin!), l-or invelit frumos si l-or pus la Doc in vitrina, si i-au spus ca e un cadou surpriza, care trebuie deschis a doua zi numai. Asa ca Doc a dormit o noapte intreaga fericit că ce prieteni buni are el, şi ce cadoae surpriza îl aşteaptă pe vitrină, şi care i-a fi lui ursita pe lumea asta?

Inutil să vă spun că în clipa în care a desfăcut ambalajul şi privirea i s-a incrucisat cu cea de peşte mort – a ţâjnit din casă şi şi-a sunat prietenii şi le-a zis că să vie dreq să îşi ieie peştii naibii, că el nu mai calcă în apartament, că mai bine se ia la trântă cu personalu’ de Vinţu. De Jos, of cors.

Dar sa incheiem cu aberaţiile adevărate, fincă ce vreau să vă comunic este ultima sa perla – născută atât dintr-o imberbă necunoaştere într-ale lumii, cât şi dintr-o sete nestăvilită de cunoaştere.

Îl sună pe văr-mio într-o seară şi-l întreabă:

– Bă, man, ţuica sau pălinca se face din alcool?

V-am mai zis că numitul Doc nu a avut telefon mobil pâna anul asta?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. hadean Reply

  ioi ce drăguţ îi! poate o sâmţât iel că îs locuri în care nu să face din alcohol. că pântru că îs.

 2. Turambar Reply

  Aha. Si lasa’ma sa ghicesc. E doctor de capete. Adica vine omu la el si’i spune ca’l doare capul, si el il schimba. Atunci e de intzeles: un om intzelept, limpede la capul pacientului.

  Cheia de 10. Da’mi si sficul. Un diblu cu cap tronconic, repede! Repede, ca’l pierdem!

 3. milanesta Reply

  Si eu care credeam acum cateva saptamani ca sunt singura persoana fara mobil :(. Da el de ce a cedat si si-a luat mobil, fiindca eu nu am avut incotro ca trimiteam cv-uri si ma sunau oamenii pe fix si numa nu ma gaseau acasa ………..si acuma cu tot cu mobil si nu ma suna nimeni 🙁

 4. burkush Reply

  NU bă Doc! Tzuica se face din pere sau alte fructoase, in floarea varstei lor care e mica, că de, ce să facă shi ele. Aceste infloritoare fructe se impîntă într-un lighen, shî se calcă-n chishioare ( chisoare care e la varsta a treia, că de, ce să facă shi ele). Apui, se depoziteaza la pivnitză , unde ele, de plictiseală, că de, ce să facă shi ele, se fermenteaza una pe alta ( daca vrei sa-ti inchipui aces procedeu inkipiuetzi cum ai zburat tu din tatctu in mama ta. Shi atîta si fermenteaza, pîn se strică. cînd is gata stricate, le zice fermentate. Atunci se duce omu-n chivnitză shi bea. Pîna se strica, sa fie ca ele. Că de- ce sa facă shi omu?????????????

 5. Tetea Reply

  DOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOC!!! Tzuika se face dân bere dã PET! Numa’ pãlinca se face dân bere dã dozã! Shi psssst… sã nu jtie plebea… din REDD’S se face vinu’ dã PET!

 6. Mortyse Reply

  Ptiu! Io de trezit nu mi-am trezit vecinii, dar sigur unul din ei se gandeste sa sune la 112 de cat a ras aia de la 3…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *