Merg odată cu nievasta la Deichmann, în Polus, că văzusem nişte adidaşi puma-nike-victory-reebok care-mi făceau cu ochiul foarte galeş. Deci foarte, foarte galeş. Eu mi-aş fi luat ceva mai ieftin, gen plastic turcesc, dar nievasta nu m-o lăsat, că cică-i stric brandul de nievastă de blogger; şi-o trebuit să mă conformez.

Mno; adidaşii ăştia costau vreo 170 de lei. Dacă stai să te gândeşti, nu e chiar o sumă mică; eu aş fi preferat, mai degrabă, să-mi iau o pereche de cizme de pescuit până la buric de banii ăştia, pentru Deltă, dar cine-s io să ies din cuvântul nievestei? Drept urmare, m-am îndreptat către magazin, am ochit perechea, am deschis cutia – unde era numai un adidas, nu doi – l-am probat, îmi venea ca turnat, m-am dus la casă, am scos cardul şi i-am zis doamnei:
– Săr’na, 170 de lei costă numai un papuc ? Sau amândoi?
– Amândoi, zice vânzătoarea.
– Atunci îmi puteţi aduce şi soţia acestui biet adidas?
– Vai, zice ea, numai puţin, că dacă e un singur pantof în cutie înseamnă că are un mic defect de fabricaţie şi celălalt e cu un număr, sau jumătate de număr mai mic sau mai mare decât cel expus, şi sunt la reducere.
– Mai mic sau mai mare? Errrrr…., mulţumesc frumos, lăsaţi că nu-i mai iau.
– Dar de ce? Staţi liniştiţi, picioarele niciodată nu sunt perfect egale, şi poate aveţi norocul să se nimerească piciorul mai mic pe pantoful mai mic!
– Lăsaţi…
– Haideţi, măcar probaţi-l, că nu se ştie! Nu vă costă nimic!

Am stat şi-am cujetat: şi am zis că hai. Şi nu credeţi că mi-o adus perechea pantofului, şi îmi venea ca turnată?
– Mno, zic, cât face?
– Păi perechea asta, aşa cum vă spuneam, e la jumate de preţ. 85 de lei, vă rog!
– 85 de lei? Nike?
– Da!

Am plătit rapid şi am uşchit-o, să nu se răzgândească. Pentru că la aşa un preţ nici la Parndorf nu cred că ai noroc să prinzi.

No: v-am divulgat secretul vieţii mele, cum să cumperi adidaşi ieftini de la Deichmann (e drept, cu puţin noroc); iar pentru clujeni, dacă doriţi şi alte reduceri, aflaţi că începînd cu ora 22:00, la acelaşi  la Polus Center, numai şi numai în noaptea asta (şi la toamnă; da’ asta-i altă poveste) are loc Noaptea Albă a Reducerilor. Aşa că râcâiţi-vă portofelele, goliţi-vă cardurile, scoateţi bonurile de masă, confiscaţi pensia soacrei şi arestaţi puşculiţa lu’ ăla micu, că ia uite câte chestii puteţi cumpăra! (clic pe imagine să se îngraşe, mărească, păsări-lăţi-lungească etc.)

Oferte_NAR_ian2013

PS: Ca proaspăt fotograf wannabe, reducerile la Nikon mi se par absolut sexy.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 17 comments

 1. Octavia Reply

  Asta se numeste ‘sa fii la locul potrivit, la momentul potrivit!’ Si cu picioarele potrivite, as mai adauga 🙂

 2. boierul barba Reply

  Nenea Groparu , eu zic ca ai facut o afacere faina stii de ce : uite sa te luminez: 1. dai fain la fete , cat picioarete si adidasii sunt noi , chiar poti merge asa mai cracanat ca cawboii de pe vremuri , asa sa atragi feromonii fi poftele, 2. Mai apoi cu trecerea timpului , daca esti student , iti poti asigura intaietate in a sta singur in camera , daca ii atarni de lustra la uscat , dupa un meci de fotbal, 3. daca eventual mai mergi la pescuit cu ei , si incalti , dupa aia poti fara grija sa-i lasi la usa pe post de dispozitiv antifurt sau grenada brizanta pentru parul din nas. Parerea mea ! , fara suparare , gandeam si eu …

 3. paul Reply

  Salut,
  De cind mi-am dus tenisii Adidas din piele intoarsa cumparati de o luna dezlipiti in garantie la ei si returnati lipiti cu superglue, eu nu mai calc pe la Deichmann.
  Marfa scumpa si de proasta calitate. Examinati cu atentie ce cumparati. Unii chiar muncesc pentru 100 lei. Nu le permiteti sa-si bata joc de banii vostri.
  Spor la reduceri!

 4. Calin Reply

  Domnu Groparu’, deoarece sunteti absolvent eminent de filologie, ca poraspate posesor de “adidasi nike”, poate ne explicati diferentele dintre urmatoarele:

  1. ADIDASi NIKE
  2. ADIDASi PUMA
  3. ADIDASi ADIDAS

 5. marius Reply

  😉 sa sti ca nimerit si eu chestia asta cu o pereche nike tot la 85 lei…sa stiti ca merge … ai mei au avut un mic defect da a fost ok

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *