Când am fost în Deltă, am făcut terapie de grup în fiecare zi: la pescuit la crap, odată ce ai lansat, urmează discuții interminabile între pescari, așa cum șade bine bărbaților!

Despre ce  vorbim? Păi despre neveste, despre copii, apoi despre neveste și apoi numai despre copii.

Țin minte că cea mai aprinsă discuție a fost despre cât de digital sau ”analog” să-ți crești copilul.

Argumentele contra erau că, firește, tehhnologia poate aliena. Zicea Cristi că a ținut ceva petrecere la el acasă și băiețelul lui, deși a avut vreo 8 invitați, pur și simplu nu a avut cu cine să se joace. Obișnuit să iasă în pădure, să arunce pietre în apă, să arunce cu sulița către copaci sau să tundă buruienile cu sabia, s-a găsit singur în miezul unei găști de copii care nu-și scoteau nasul din tablete. Nu e bine! Nu e bine.

Argumentele pro-digital (ale mele) erau că vremurile, că vrem, că nu vrem, se schimbă rapid. Ai de ales între a ține pasul cu ele sau a trăi în păduri. Educația, așa cum o știm noi, se va schimba: am învățat mai multe despre popoarele antice și despre al doilea război mondial din jocuri de calculator decât din toate manualele de istorie. Limbi străine? Internetul este cea mai bună profesoară. Geografie? Ia să facă băieții cu GTA un modul cu misiuni speciale și să vezi cum învață toți pruncii formele de relief și râurile și canioanele în două zile! Chimie, matematică, fizică, toate materiile care mie mi-au dat bătăi de cap uriașe în școală se vor învăța mult mai ușor dacă urmezi un program interactiv, cu sisteme de premiere virtuale și alte goodies.

Oricum ar fi, concluzia la care am ajuns a fost că, musai-musai, trebuie oricum păstrat un echilibru și că principala ta preocupare trebuie să fie să petreci timp cu copilul. Mai ales ca tată, căci tații pot escalada stânci, se pot urca în copaci, nu leșină când văd julituri și nu se tem de gândaci, râme și alte jivine ucigașe!

Iar dacă dorești să nu-ți ții copilul aproape de revoluția digitală care ne transformă viața încet, dar sigur, află că HP derulează o promoție de începere a școlii, cu 50% reducere la al doilea produs cumpărat. Se pot achiziționa până pe 21 septembrie calculatoare, imprimante, laptopuri, tablete, scanere.

HP Envy x360
Atenție: nu și domnișoara din imagine.

Informații despre regulamentul promoției și numărul de magazine participante sunt disponibile aici.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. Arthur Reply

  Fara a jigni pe domnisoara din imagine si firma producatoare, modul acela de a tine un calculator mi se pare mai stupid decat daca as da cu pipi pe zid. Adica daca aveam o tableta cu suport mai era ceva. Dar asa arata ORIBIL cu laptopul cu touch screen cracanat in ultimul hal. Plus ca pun pariu ca la cel mai mic contact cu apa, calculatorul acela se duce in rai, asa ca locul lui e oriunde, numai nu in bucatarie…

 2. Alin Reply

  Intr-adevar trebuie pastrat un echilibru intre cele 2, cat despre promotia celor de la HP, una folositoare pentru cei interesati de achizitionarea unui produs.

 3. neamtzschantz Reply

  in opinia mea copilu trebuie sa inoate in curentul vremii si generatiei lui ca pestele in apa, altfel se izoleaza si devine un insingurat ostracizat in grupurile celor de virsta lui.
  ideea asta e prosteasca cum ca copii din ziua de astazi nu mai comunica. ia creste-l mult altfel decit pe cei din generatia lui sa vezi cum n-o sa mai comunice deloc, pentru ca nu are puncte comune cu leatu lui.
  echilibrul e bun, da lasa-l sa inoate in curentul generatiei lui.

 4. Gabi Reply

  @arthur: ala e un laptop care asa e facut sa stea. sa poti sa te uiti la filme la prezentari etc. ce sa stie lumea…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *