Deci nu intru in detalii referitoare la ocazia pe care am luat-o la Sibiu la ziua lu’ mama lu’ Groparu’, ca am mers pentru prima data in vieatza mea cu mashina de basarabean, cu numar basarabean, cu basarabean la volan sh grai basarabean pe limba! Sh era atata de basarabean, ca vorbea cu mine mai mult in rusashte decat in orice alta limba de pe fatza Pamantului! (oare chiar se scrie cu P mare?)

Faza e ca am ajuns, m-am berarit cu mama sh cu tata, sh am facut poze la malamutu’ vecinilor, un exemplar care daca ar fi om ar fi Robert Redford sh ar fi in stare sa f*** un camin intreg de mediciniste:

dsc00482.JPG

Si ne-am distrat cu puiu’ lui facut cu o maidaneza, ui ce poze faina i-am facut cand tinea şnuru’ de la camera in dinti, acelasi cablu pe care sh mie imi place sa-l tin intre fildeshi:

dsc00500.JPG

Cand s-o gatat chefu, am purces din nou pe drumul de costishe care duce fix atza drept in Cluj. Si cum stateam io asa la ocazie, fluturand cartonul cu “CLUJ” la biciclisti, troleibuze sh masini de Politie, vine de se asaza langa mine un ficior, rontzaind un Twix din care imi sh ofera, da il refuz cu delicateţă.

“Da’ la Cluj meri?”
“Da, la Cluj mărg”
“Sh io!”

Sh scoate un cartonash pe care abia puteai ceti “CJ”, in comparatie cu scrisul meu de pe carton, listat la imprimanta laser cu font de 78 Arial bold, de se vede sh din satelitzi, dovada de corp locuit de homo sapiens. “Ma”, zic io, “hai ca te infiez cu cartonu’ meu mai hyper vizibil, ca am mai facut din estea, sh merem amandoi catre Cluj!” Gata, zice Nelu, pe care am aflat ulterior ca il kiama Mihai.

Booon. Sh oprim noi un autobuz! plin cu ce credeam io ca is ceva nuntasi sau pocaiti, sau amandoua, da’ am aflat ca erau de fapt nush ce formatie de Jale sh Dor Transilvan din Giurtelecul Hododului, sau ceva de genu’. Sh tot drumu’ or tinut-o cu bance rasuflate de old timeri, despre tiganul care incerca sa devina membru de partid sh secretarul general al RSR.

Era timpul sa aflu mai multe despre ficiorul pe care l-am infiat pe autobuz; mnoa, ficioru’ asta venise la Sibiu ca avea un tournament la un joc, un fel de “Nu te supara, frate!”, de ii zice Warhammer, si care e foarte realist, finca se joaca cu pioni, zaruri, orci sh elfi, humani sh tat felu de lasere sau sabii, probabil si de robotei micuti, care cu manutza lor… Sh spre marea mea satisfactie, am aflat tot ce trebuia despre toate aceste aspecte ale jocului, fiecare personaj, cu cat are strength, leadership, defense, attack, magic skills, magic power, ce vraji, arme sau artefacte suporta, range-ul la care trag, armura, weaknesses, speed, etc, etc, etc, fiecare unitate cum se poate upgrada, adeca tot ce trebuia sa aflu eu intr-o seara in care nu vroiam decat sa dorm si sa ascult muzikia din autocar, ca uitai sa va zic ca Giurtelecii Hododului aveau muzica de cea mai populara calitate:

[youtube v/vvG4NDJPUzw]

Intr-un final, am ajuns intr-o parcare, unde am hranit un cutzu sau doi cu gratarele pe care nu le-am putut dovedi la ziua lu mama, sh am avut sh placerea de a hrani sh beiatu’ care juca “Nu te supara, frate” cu carnaciorii, mititeii sh pulpitza de pui pe care nu le-or papat cainii. Sh uite asa aflu eu, mai frate, ca beiatu’ ashiela ii fix fratele lu’ Dl. Trilulilu, adeca www.trilulilu.ro, adeca exact saitu’ unde postul de radio cu care mai colaborez io isi gazduieste podcasturile! Deci am reusit sa hranesc o jumate de trilulilu intr-o parcare in care eram numa noi doi, giurtelecii, doi caini vagabonzi sh (presupun sh sper din toata inimioara) o mână de fetite care isi castiga banii, ca sh politaii de trafic, prin soselele, trotuarele si parcarile patriei.

Cert e ca autocarul o bagat un ocol de vreo 80 de kilometri finca o trebuit sa margă sa ii ejecteze pe giurteleci, sh in loc sa ajung la 11 in Cluj am ajuns la 1 jumate noaptea, timp berechet ca sa aflu diferentza dintre Dark Elves sh High Elves, Chaos Troops sh Empire Army, importanţa sa poti lua in calcul temperamentul pionilor care ii reprezinta pe orci sh pe goblini mai ales cand te bati cu şamanii, ca sa nu mai vorbim de semnificatia runelor cand joci cu dwarfii! Din pacate, nenea soferu ne-o chemat in fata la el cand o scapat de giurteleci si ne-o plictisit cu subiecte mai phantasy, gen ce ţări o mai văzut el şi ce păţanii i s-or mai întâmplat prin Spania, cum e viaţa de şofer ş o groază de alte chestii, din păcate mai plictisitoare decât armatele de pioni pe care le poţi chiar şi colora cu carioca!!!!

La final, cand sa plec, ii zic: Bă Mihai, zic, vezi că te bag pe blog. De ce? Zice el, mai ales ca nu prea ştia ce e aia blog. FINCA MERIŢI!!!!! Da’ ba, zice, stai ca nu am apucat sa iti explic de strategia Dogs of Wars-ilor, sa poti face comparatie intre ce e mai bine sa folosesti, rasa Greenskinsilor sau rasa Knight of the Blazing Sun-ului! Gropareeeee!!!! De ce si unde fugi maaaaaa?!?!?!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. curioasa Reply

  Mah, ca n-ai si tu noroc o data de o crocanta fara cap da’ cu masina bengoasa si suflet marinimos…… offff. cata mai ghinionu’

 2. Groparu Reply

  @ Piticu: da, atata numa ca stilul meu nu e chiar asa dulce, finca are mai degraba gust de bere strong, sh nu e chiar asa de clasic, finca inca nu o fost inventat! A, si nici macar nu se poate numi stil…

  @ curioasa: apai or tot oprit vreo 6 mashini pline ochi cu fete de la durex, da’ le-am expediat dintr-un gest scurt, iugoslav; finca daca mergeam cu ele pierdeam ocazia de a afla cum se joaca “Nu te supara, frate!” cu orci sh orcitze!

 3. Groparu Reply

  Mo, deci daca-ti place muzica de betivit, go for it! Sh nij nu e nevoie sa pomeneshti sursa. Ca nu contieaza 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *