– Și eu unde să-l duc la frizer?
– La Opera, normal! Doar ți-am zis că am legat acolo o prietenie sinceră cu una din domnișoare.

La frizeria Opera este acolo o domnișoară de la care, tura trecută, am aflat TOT ce va face în concediu: că anul ăsta nu merge la mare, ci că merge la Baia Mare; la un lac; pentru că este înnebunită după înot; și am aflat și cât costă camera acolo și câte zile va sta; și tot; și deja ne tutuiam ca doi tovarăși vechi, mai rămânea s-o chem la bere cu gust de arome identic naturale de grapefruit.

Mno.

Și merge nievasta cu fiu-meu la tuns… și eu, după serviciu, merg să-i culeg.

Și ajung tocmai când mai avea jumate din chelie de chelit la Gropărel, și deja (pentru că tocmai l-am adus după o lună la bunici) el era ca un mustang, nu stătea să-l tundă tanti, că tot trebuia să-i zică ceva lui tati! Că uite ce dragster mi-a luat mami! (”stai cuminte, puiule!” zicea tanti frizeriță sextagenară; că prietena mea nu era pe tură). Și să știi că nu prea m-am dat cu bicicleta la bunici! (”numai un pic rămâi așa, să te facă tanti și-ntro parte!”) Și Lucas o zis că sora lui, Yasmin… (”ficior, acuma privește în jos, să nu te tai cu mașina de tuns!”). Dar știi ce-o zis buni de tine? (”băiețaș, hai că numai un pic mai avem!”).

Și, când a fost gata, plătim…
– Mulțumim frumos!
– Cu plăcere, vă ma așteptăm! zice doamna frizeriță.
– Gropărel, cum îi spunem la tanti?
– Mulțumesc…
– Sărut mâna, la revedere!
– La revedere! zice doamne.
– Gropărel, cum îi spunem lui tanti?

Și fiu-meu vrea să zică ceva; dar se oprește un pic din ieșit afară; și strânge picioarele, așa, se încordează ca un arc, ca o felină mare care vrea să sară din stufiș către căprioară; și eu m-am întrebat, oare ce are copilul?

Și copilul, înainte să zică și el ”la revedere”, așa încordat cum era, o tras, fratele meu, un pârț din ăla sonor, de copil… da’ sonor, nu așa… că tot eram la frizeria Opera, era un fel de Ludovic Spiess într-o arie celebră, da’ pe partea cealaltă… pfuay, mă… deci… o-ncremenit toți, și eu, și clienții, și mașinile de tuns, și contorul de curent…

Doamne, apără și păzește, ce repede am ieșit de acolo…

Afisier

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. niKoB Reply

  ” Daaaaa……, nici acela nu’i ficior, nici acela nu’i ficior, care n-are la picior …….” No amu va trebe alta frizerita.

 2. plecatcuvaca Reply

  partzu o fost in loc de “In Iordan botezandu-te tu Doamne…”

 3. Atti Reply

  Ma Gropare, tu nu ai noroc cu frizeritele. Ori nu ii merge aparatul si e pe langa meserie ca Ponta langa economie sau fecioru-tau o comite elegant.

  Propun sa te apuci tu de tuns 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *