A-nceput din nou Walking Month și fac parte din aceeași echipă (Tavi, Andi Daiszler și Andrei Albu), la sugestia tartorului Aronet; anul trecut aproape că i-am dus pe penultimul loc, că eu am fost cel mai puturos dintre toți, să-mi fie rușine.

Și, ca să marcăm cum trebuie începutul competiției, am ieșit la o BR cu echipa aseară, că altfel începe săptămâna după 6 nefiltrate!

Și la masa de lângă noi erau mai mulți bărbălăi, discutau de-ale lor… și unul din ei venise cu ficioru-său: un copil roșcățel ca o cumătră vulpe și extrem, dar extrem de liniștit. Suspect de extrem de liniștit!
– Băi, Andrei, îl întreb eu pe tatăl Ilincuței, ție nu ți se pare dubios pruncul ăla care stă la masă așa de liniștit?
– Băi, Gropare, să știi că nu-i a bună!
– Poate-o fi obosit și de-aia nu țopăie în capul mesenilor, zic.
– Posibil.

După vreo oră:
– Andrei, să știi că ceva nu e în regulă cu micuțul, cred că l-or fi drogat cu supozitoare!
– Tot ce e posibil.
– Ilinca ta câte minute ar fi stat liniștită în birt?
– Maxim 3, zice el.
– Și la mine la fel Gropărica, zic.

Mai trece o oră:
– Poate e cazul să sunăm la Protecția Copilului, zic.
– Nici n-ar fi o idee rea!

Mai stăm un pic.
– Chiar nu e OK, ar trebui vorbit cu tăticul. Copilul sigur e ceva viitor criminal în serie, un Hannibal Lecter, un Rîmaru; plus că e și roșcovan, ăștia-s periculoși! Ar putea să-și ucidă părinții în somn!!! Să dea drumul la gaze! Îi omoară și le mai și vine factură mare!!!
– Mai mult ca sigur!!!

Și după vreo 3-4 ceasuri în care ne-am făcut probleme foarte serioase pentru el și aproape că nu ne putusem concentra deloc ca să vorbim despre nimic pentru că simțeam că stăm lângă un ciutan psihopat ireal de calm și de liniștit, m-am ridicat să fac o vizită scurtă la baie (berea nu se cumpără, berea se închiriază!) și am văzut de ce stătea copilașul ăla atâta de liniștit fără să respire la masă: păi, stătea cu ochii beliți la telefonul lui taică-su.

Și-n momentul ăla mi-a mai venit și mie ca părinte inima la loc, așa da, măi frate-miu, credința în umanitate mi s-a restaurat, cum se zice.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 2 comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *