În ombilicul târgului, lângă parcul Mare, o casă vechea a fost demolată și un șantier a apărut degrabă în locul ei.

Deoarece construcția avansează suspect de repede, aveți trei opțiuni să ghiciți care este destinația clădirii:
– bancă (d’oh!)
– bloc (normal și firesc)
– spital privat de ceva.

Puneți banii pe a treia opțiune, pentru că aici se construiește sediul clinicii Dermavision, care se ocupă de – ați ghicit! – piele frumoasă.

Meseria de constructor este, zic eu, frumoasă: ce altă meserie îți oferă șansa de a-i spune copilului tău ”uite, ficior, vezi blocul ăla? Ăla tati l-o făcut!” (în privința asta, cel mai puțin câștigați sunt, indubitabil, ginecologii). Frumoasă-frumoasă meseria, dar și grea; pentru că un asemenea proiect ridică unele provocări logistice.

În primul rând, nimeni nu-ți dă voie să blochezi centrul Clujului cu anii pentru că tu ai de ridicat niște pereți, deci trebuie să te miști repede cu construcția. Pui biciul pe Dorei, îi rogi frumos, nu știu, te descurci, dar repede, chiar dacă-i în Ardeal.


Dorele, lucră, că va fi vai și-amar de pielea ta!

În al doilea rând, nevoile în materie de dermatologie clinică și intervențională, ventrologie, epilare laser și estetică dermatologică se pot schimba în funcție de piață, așa că s-ar putea să fii nevoit să poți reajusta repede încăperile. Poate vrei o sabie laser mai puternică pentru intervenții cutanate, sau îți dai seama că încăperea pentru epilare nu poate primi o familie întreagă de Bigfoot; ce faci dacă trebuie să muți în 2 zile pereții un pic mai încolo?


Destination: Cluj, că-ncepe anul universitar! (sursă)

În al treilea rând, săbiile alea laser sau aparatele de lumină intens pulsată sunt niște mecanisme foarte complexe cărora nu le priesc variațiunile de climă; deci ai nevoie de o temperatură constantă pe tot timpul anului.

În al patrulea rând, costurile cu încălzirea sau răcorirea în funcție de anotimp n-ar trebui să-ți ia, dacă-mi permiteți, nouă piei de pe tine.

În al cincilea rând, degeaba ai construit ditamai clădirea pentru făcut pielea frumoasă cu sabia laser dacă te atacă Imperiul Intergalactic cu Death Star și-ți ia foc afacerea.

Din cauza asta, viziunea Dermavision a fost să construiască noul sediu din BCA de la Macon Deva. Pentru că se construiește repede și la preț bun, blocurile sunt spornice și nu sunt grele. BCA-ul permite reamenajarea interiorului în funcție de nevoi mult mai ușor decât alte materiale. Mai mult, izolează bine chiar și fără izolație suplimentară și rezistă bine la incendii, deci nu e cazul să-ți faci piele de găină din punctele astea de vedere.

Să ne punem un pic în pielea dirigintelui de șantier, d-nul Simone Comini:

“Aceste blocuri (de la Macon) conferă un grad foarte înalt de izolare împotriva incendiilor. La o grosime de numai 10- 20 cm, rezistența împotriva focului este de până la 4 ore, timp îndeajuns de generos pentru a evacua clinica. Cu sistemele de zidărie moderne de la Macon am obtinut o construcție durabilă, un spațiu modern, econom, durabil și confortabil termic din materiale ecologice care respectă mediul înconjurător.“

Dacă aveți de gând să vă construiți o casă, un Palatul Parlamentului sau chiar o clinică dermatologică cu săbii laser, puteți afla mai multe despre produsele Macon accesând www.macon.ro/aerispor.

Spor!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 2 comments

  1. remus Reply

    faina cladirea.
    are acoperis misto.
    blocul unde stai tu e din caramida sau bca?

  2. remus Reply

    hai ma gropare raspunde si tu. stiu ca nu citesti cometnariile la posturile mai vechi ..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *