Poate țineți post, poate nu.

Poate (Doamne ferește!) sunteți vegani.

Poate v-a zis doftorul că, dacă vreți să mai prindeți sfârșitul lumii, s-o lăsați mai încet cu McKFC-urile înecate în sos Worcestershire (nota 10 dacă știți cum se pronunță Caracalul ăsta englezesc!).

Poate vreți să reveniți la senzațiile din studenție! (vorba aia, ”studentul oferi cerșetorului un bon de masă la cantina din Hașdeu; cerșetorul refuză cu demnitate!”)

Dar singura surpriză financiară plăcută in a looooong time în Cluj este… esteeeee… Cantiiiinaaaa Mitropoliei!
– 3 ciorbe de legume (cu tot atâtea lopeți de Vegeta – sper eu, sfințită de ceva preasfințit)
– 4 mămăliguțe x 4 praz cu măsline
– 3 burrito vegetal
– 5 chiftele de post din ceva pământ sacrosanct, cred, dar gustoase
– 5 prăjituri de post
toate la prețul imbatabil deeeeee… 112 lei!
De pe Dorobanților, către Vaida Voevod, faceți dreapta după biserică și treceți de bariere. Atmosferă ecumenică garantată, mai plină de bărboși ca o cafenea de hipsteri, dar prețuri de zici că profitul îl așteaptă în ceruri, adevăr vă zic vouă.

Firește, singurul dezavantaj e că nu au case automate.

Și plătiți-vă taxa de beserică! Ateilor!!! Nu ca mine, care-s dator de 2 ani, că popa de care aparțin n-are Revolut – de fapt, nici nu l-am întrebat.

PS: Știu, voi preferați doar stele Mișeline; dar să știți că altfel savurezi 4 porții de la vietnameji la 280 de lei după ce te îndopi cu mâncare mănăstirească de 4 dolari, insh’Allah.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 30 comments

 1. Atti Reply

  Gropare, pe lângă wustahshire, poți încerca si HP brown sauce. Merge pe un pește pane, aidemine. Sau unși bine niste cartofi și aruncat în cuptor la 200 / 30 minute.

 2. georgian Reply

  De ce-i asa ieftin acolo? Pentru ca scopul cantinei e sa hraneasca studentii de la Teologie si NEVOIASII nu sa faca profit, preturile sunt doar cat sa acopere costul ingredientelor si salariile personalului. Trebuie sa fii o scursura de ultima speta sa incurajezi oamenii care nu se incadreaza in categoriile pentru care aceasta cantina este destinata sa manance acolo!

  • Atti Reply

   Plm, nu știam că dacă merg la un birt unde se mâncă bine, indiferent că e cu stele mișelii sau recomandarea lui nea Gicu strungarul, trebuie să fiu neapărat din pătura socială respectivă.

   Spune drept, merg cu fluturașul de salar sau mă crede pe cuvânt?

  • Groparu Reply

   Azi am mers să mai iau o tură de papa. Coadă mare, se pare că a dat postul în români.
   La una din mese haleau niște polițiști. Vii cu mine sa le spui in față ce mi-ai scris aici în timp ce mă lași să filmez? Că sunt niște scursuri de ultima speță?
   Hai, curaj.

 3. Atti Reply

  No Gropare, ai pus-o, deja ești pe știridecluj 😀 Nu mai scapi de popa, vine direct cu POS-ul la tine.

 4. Un informator ne-comunist Reply

  La cantina aceasta mănâncă foarte multă lume, din toate păturile sociale. Nu e refuzat nimeni, nu e pentru un public țintă.

  Deci baftă.

 5. 3CHiPS Reply

  Hahaha, deci aveți ocazia să vă îmbogățiți spiritual și financiar! Eu sunt pentru, mai ales că taxa de biserică poate fi amânată (vai de mine!). Deci, să ne îndopăm cu mâncare mănăstirească și să ne bucurăm de Mișelină la sfârșit! Ce poate fi mai amuzant decât asta? #Blessed

  • Rizzi Reply

   Da’, din ce vad pe lista aia, mănãnci bine cu gura!
   Sau o fost mare groapa, si era inghetat pamântu’?

  • cristi Reply

   Din păcate comentariile din Adevărul nu sunt deloc elogioase.

 6. CaM Reply

  Eu am atins apogeul rusinii in Milano. Eram in city-break de 1 Decembrie cu sotia si, in timp ce ea era la Venchi la coada pentru un gelato, eu, afara pe banca, am intrat in vorba cu un cersetor roman fara un picior…La plecare, omul mi-a oferit 2 euro, sa am si eu ce pune pe masa…

 7. CJ01B0K Reply

  Ori îs porțiile mici, ori ai căzut în capcana prețurilor mici, ori erai nemâncat de la Crăciun. Cum Doamne Sfinte – să îți comanzi 3 ciorbe, 4 mămăliguțe, etc, etc?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *