Și a venit și popa cu Bobotezul, sau cum îi spune

Lucram de zor și cu pasiune de acasă și beam la cafea ca apucatul, când un zgomot strident de interfon mă face să sar de pe scaun ca un păianjen săritor: cine să fie? Aia mică e la facultate, nievasta și Gropărelul sunt la patinoar…! Deschid interfonul și aud cuvintele fatale: PĂRINTELE CU BOBOTEZUL!!! (sau cum îi spune).

Acuma, sincer: care este primul lucru pe care-l faceți când vine popa cu botezul? Vă căutați de bani, este?

Mă caut și eu de bani, din reflex: aveam fix 2 lei în portofel, deși știam că am bani! Mi i-o fi luat nievasta pentru patinoar? Alți bani ioc: mdeh, corporatist, folosim doar BT Pay și Revolut, că v-au stricat pe toți de cap Cryptomonedele Satanei, nu vă mai place cash-ul peșin.

Iadul mă mănâncă! Și nu oricare, că acum adaug și Iadul Zgârciților Cu Popa la iadurile în care voi ajunge negreșit, și anume Iadul-Bețivilor, Iadul-Înjurătorilor-În-Trafic și Iadul-Ia-Uite-o-Pe-Chelnerița-Aia-Ce-Bine-Arată-Cred-Că-Mi-a-Zâmbit.

Mă apuc să forez mai adânc prin sertare după mărunțiș, găsesc bancnota aia de 20 de lei cu Ecaterina Teodoroiu care seamănă cu împăratul Akihito al Japoniei, zic: p-asta n-o pot da, că-i de colecție.

ȘI MAI AVEAM CEVA REZERVE, DAR NUMAI DE SUTĂ de lei. E totuși prea mult, îmi zic (deci, clar, Iadul-Zgârciților-Cu-Popa sigur mă mănâncă!).

Nu mai apuc să mă caut pe sub parchet, după vană și pe unde mai ascund bani de nievasta prin casă, că deja sună la ușă.

Deschid cu un zâmbet larg, dar și fals, de avar, poftiți, părinte, cum să nu vă primim, vai de mine, Dumnezeu să ne binecuvinteze!!!!

Și apoi mă apuc și-i torn la popa:
– Știți, părinte… îmi e foarte jenă, dar, uitați, NU AM DELOC CASH ÎN CASĂ!!!! Și acum o plecat nievasta cu ficiorul la patinoar și cred că m-au ușurat de bani fără să-mi spună, că mi s-a mai întâmplat să mă lase fără bani de bere…
– Nici o problemă! zice părintele, și chiar zâmbea, și chiar părea sincer.
– Și-mi e foarte jenă, să știți!
– Nu e bai, zice.
– A, și să știți că NICI N-AM PLĂTIT CONTRIBUȚIA PE ANUL TRECUT!!! DAR SĂ ȘTIȚI CĂ MĂ REVANȘEZ, PE BUNE!!!
– Stați liniștit, mai zice preotul. Și-apăi începe să cânte nazal, din sinusuri, botezându-te, tu, Doaaaamneeee…!

Pleacă preotul, o sun pe actuala nievastă:
– Tu, muiere! Mi-ai luat bani din portofel fără să-mi spui???
– Nu! zice ea.
– Păi cum! Că nu mai am decât trei lei!!!
– Io n-am umblat. De ce? Îți trebuie bani?
– Păi o venit popa la Bobotez! Sau cum i-o zice!!! Și i-am spus că n-am bani, că mi i-ai luat tu!!!!

O aud cum stuchește-n sân și-și face cruce cu limba:
– Eu nu ți i-am luat!!! Aoleu… L-AI MINȚIT PE DOM’ PĂRINTE?!?!?!

Urmăriți-mă pentru mai multe sfaturi financiare dacă vreți să ajungeți în Iadul-Zgârciților-Cu-Popa, va fi distracție acolo, lume selectă.


Uite, pun și o poză cu Patriarhul, să nu ziceți că e postare de ateu nașpet

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

 1. Cam Reply

  Eu aplic de ani de zile metoda Zdrang, cu succes! Daca deschid usa si e exorcistul, trantesc usa cu un zdrang! Anywho, astept recensamantul urmator, sa imi confirme ca a scazut iar volumul de neam prost crestin cu alte cateva milioane de saraci cu duhul.

 2. un om Reply

  Dacă l-ai primit pe popă cu botezătorul n-ai cum să mai intri în casta de atei fie ei nașpeți sau nu.
  Eu l-am dat pe scări afară din bloc că mi-o trezit copila și de atunci îmi scapă zugrăveala întreagă an de an.
  Iar drept contribuțiune îmi binevoiește onor guvernul un impozit pe venit și un TVA din care cu generozitate alimentează și cultele.

 3. Alice Reply

  De vreo câțiva ani ( vreo 20) la casa părinților vine popa cu craciunul și boboteaza la 6 (6.12 dimineața) – e un cartier de case nu foarte mare dar…baga scuza ca e departe de biserica ( 800 m). Cum de Craciun” ai mei” au primit observație ca masa este goală deși popa nu mănâncă, bea( in zona noastră, Moldova se obișnuiește sa fie așezate pe masa prajituri, vin…) acum de boboteaza când am fost și noi prezenți era masa” plina” și una dintre surori: parinte va rog sa serviți! Și popa: vai…e prea dimineața. Noi în camera de lângă ( eram prea mulți în casa): a naibii dar la 6 dimineața nu e prea devreme sa te plimbi prin casele oamenilor. Și ca un făcut sor’mea uita sa ii dea banii, își da seama după ce terminase popa de “blagoslovit” și casa vecina și abia la a treia casa îl prinde pe popa sa ii dea “cota”

 4. Deea M Reply

  Eu mă rog la Dumnezeu să nu mi sune la ușă, stau la bloc
  Dacă vine, îl refuz sau bag scuze că nu pot acum
  La noi în bloc e un cuplu de bătrâni ce i-a deschis, că altfel, mă îndoiesc că i-ar fi deschis careva

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *