Aşadar: după toate probabilităţile, Clujul va fi capitală culturală europeană. Din mai multe motive: pentru că e un oraş frumos, chiar dacă e populat de ardeleni; pentru că are arhitectură frumoasă şi pentru că Mănăştur; pentru că Florin Moroşanu, preşedintele Asociaţiei pentru câştigat titlul, se zbate ca un paraleu pentru noi, şi are discurs şi energie şi e tânăr şi finuţ; şi pentru că etnii şi festivaluri şi pentru că locuiesc eu în el (mă rog, eu locuiesc în Floreşti, dar le permit să câştige titlul).

Poate v-am mai spus, dar dacă nu v-am mai spus vă repet: doi bloagheri bărboşi de frunte ai oraşului, Dan Ciulea şi Gabriel Aldea, vor porni într-un turneu european pentru a găsi capitala culturală europerană perfectă.
barbosii

Prin 16 oraşe.

Proiectul lor se numeşte câjix. Exact aşa: CJX. Şi vor vizita foste capitale culturale europene şi vor duce mai departe buhul Clujului. Şi vor promova oraşul în care trăiesc. Luni am fost la o întâlnire cu mai mulţi bloagheri pentru a discuta ce şi cum ar putea face promovarea asta şi au ieşit nişte idei extraordinare (aviz amatorilor, TVDeCe-lul şi Katai sunt doxă la din astea). Pentru că ideile mele (să se pupe în faţa fiecărui monument reprezentativ din oraşul vizitat şi să umble îmbrăcaţi în rochii şi bărbi) nu au trecut testul logicii şi al bunului simţ, sunt convins că vor ieşi cu un concept de promovare nebun de frumos.

Un amănunt important: bloggerii merg pe banii lor să vadă capitalele şi să ne promoveze oraşul. Au strâns nişte sponsori (printre alţii, neobosiţii de la TNT, care fac minuni pe Social Media, le dau o maşină, iar Orange le dă trafic, frate, trafic la bloggeri, ca să nu mai zic de meseriaşa agenţie Vitrina, plus Sammills şi Skobbler şi Traveo.ro), dar le mai trebuie nişte bani. Nu mult: mai puţin de 2.000 de euro. O sumă nu mare, pe care vreo 3 firme clujene ar putea-o acoperi fără să simtă. Lucru pentru care am şi scris această postare: băi alea trei firme clujene, nu…? Hai că nu e chiar aşa de mult!

Detalii şi contact – aici: dan la cjx.ro şi gabi la cjx.ro.

Mno: tu ce ai face pentru orașul tău?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. Groparu Reply

  @ Doru: sper că nu-i ăla în care bărboșii și-au crescut păr facial ca să se învețe cu păru’!
  @ CSB: de fapt, atâta costă viza de intrare în oraș pentru cine nu e sas sau sibian ;))

 2. boierul barba Reply

  Zym3r zim-i si mie care-i bucovineanul ?? ca sa stiu cum sa zic bancul cu barbosii, ca domn’ Gropar vrea sa samene din start traditionala zazanie romaneasca si zice ca “acesta e nimic” pe langa colegul lui albanezu’… si- nervos deja…

 3. GhP Reply

  unde pot afla ce au facut barbosii?
  impresii de calatorie?
  sau au ramas pe acolo? 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *