Este bine că se readuce în discuție Dumnezeu. Este bine că reanalizăm cel mai vechi mit al omenirii.

Legat de clipul celor de la Taxi, fiu-meu s-a uitat la el de 3 ori una după alta în seara asta, absorbit ca-ntr-o hipnoză. Deci argumentele voastre că piesa e de kko sunt invalide nu sunt valide.

Dintre toți de acolo, cel mai tare mă bucură descoperirea că Cărtărescu este mega zâzâit. Nu sâsâit, ci zâzâit. DumneTZTZTZTZeu. Dacă cineva mai râde de mine că-s bâlbâit și înghit cuvintele, îi dau cu Solenoidul peste ochi.

Iar legat de ce scrie în titlu, vă declar verde în față că știu ce vrea Dumnezeu: inimi curate.


OK, poate și puțin Dan Puric

Dar asta e mai greu de realizat, așa că preferăm să ne ucidem unii pe alții în argumente pro- și anti-Catedrala Mântuirii Neamului, trăiască Facebook, moarte celor care nu-s de acord cu mine!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. CSB Reply

  Citind reactii la clipul ala am impresia ca singura diferenta dintre (unii dintre) noi si (unii dintre) musulmani e lipsa de actiune. “Crestinii” sunt viteji de tastatura, dupa cum spuneau si stramosii nostri daci: ce te bubui ba, nu stii sa-njuri ?

 2. neamtzschantz Reply

  daca dumnezeu din biblie ar fi vrut inimi curate, nu crezi ca asa omnipotent cum e, ar fi putut sa le si obtina?
  ala e cintec? mie mi s-a parut ca baiatu ala recita niscai proza. poate ca pentru tine gusturile unui copil sint argumente imbatabile. de ce nu? dar e valabil numa pentru tine ca e copilu tau. 🙂
  cu dan puric m-ai piedut de tot, tipu e mai low decit coelho.

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ CSB: apăi cred că și musulmanii au ardelenii și românii lor!
  @ karmapolice: da, suntem mulți!
  @ neamtzschantz: asta cu Dumnezeu și piatra pe care n-o poate ridica e un silogism imperfect aproape la fel de vechi ca Toma din Aquino.
  Rușine să-ți fie că nu accepți mesianismul lui Puric!

 4. neamtzschantz Reply

  mi-e rusine gropare, foarte tare. poate ca nu mi se potriveste, dan puric are texte pentru legionarii romani, iar eu sint un pirlit de neamtz tolerant si multinationalist-multiculturalist de stinga.
  conform bibliei dumnezeu e omnipotent, omniscient si fara atribute, deci nu are dorinte, preferinte, poate orice si mai ales nu poti sa patrunzi sensurile a ceea face pentru ca nu judeca cu mintea noastra belita de oameni. n-am scris eu biblia… 🙂
  cei mai simpatici sint popii vostrii care va explica ce vrea dumnezeu, ce-i place lu dumnezeu. adica el popa stanica din cluj, strada cocomirlei numaru 4 a priceput exact mecanismu de gindire a lu dumnezeu 🙂 superb!
  apropos, de unde din noul testament ar rezulta ca isus ar fi vrut sa se infiinteze o intitutie in numele lui? (nu de alta dar eu iti pot da multe citate din care rezulta ca in principiu baiatu numit isus era total impotriva unor asemenea chestii).

 5. Groparu Nemernic Reply

  @ neamtzchantz: e shame ca din prima mă suspectezi că nu-ți aprob comentariul în loc să te întrebi dacă nu cumva e o chestie de plugin. Da’ no…
  Legat de supremul CEO, de unde până unde a fi omniscient și omnipotent e sinonim cu a nu avea dorințe?
  Nu numa’ popii noștri fac asta, ci cam toți. Iar legat de unde vezi în Noul Testament că Iisus ar fi vrut o instituție în care să fie slujit, cu modestele mele cunoștințe biblice, îți pot argumenta opusul a ceea ce susții tu! Chiar te invit să-l întrebi pe Supremul CEO atunci când îl vezi care-i faza.

 6. sloimii Reply

  “…descoperirea -ca CArtarescu…”…mai departe n-am cetit.

 7. deaddy Reply

  @sloimii
  un exemplu “la intamplare”, ca nu-s scriitor de romane, https://ro.wikipedia.org/wiki/Cacofonie din care copii/pasc “Exagerările în evitarea cacofoniilor sînt criticate de lingviști, care recomandă ca dacă vorbitorii țin neapărat să evite cacofoniile, atunci să procedeze cu măsură și realism, fără a aduce prejudicii informației din mesaj sau corectitudinii gramaticale a acestuia.Astfel, în limbajul științific se pune accentul în primul rînd pe precizia exprimării și cu totul secundar pe eufonie, iar unii autori ignoră în mod voit cacofoniile.”

 8. neamtzschantz Reply

  @groparu
  imi cer scuze ca te-am suspectat.
  a fi fara atribute e sinonim ca a fi lipsit de dorinte. am spus omnipotent, omniscient si lipsit de atribute.
  cind am spus popii vostri nu m-am referit la popii ortodoxi, ci la popii crestini, la toti de toate confesiunile fireste.
  pai argumenteaza… cine te opreste?

 9. Groparu Reply

  @ deaddy: lasă-l. Așa i-a fost destinul.
  @ neamtzschantz: gen… lipsa timpului. Plus că asta e discuție de bere, nu de blog gropăresc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *