Cetățeanul cu pantalonii murdari așa are ori copii mici, ori câine (deci cam aceeași pacoste)

La ultima criză de spate pe care am avut-o (te mai uiți și-n buletin de la o vârstă!), m-am luat și m-am dus la medicul ortoped. Ăla mai disponibil de la Regina Maria, n-am mai stat după recomandări.

Intru în cabinet, mă așez cu greu jos și îi explic ce făcusem: ba wrestling cu Gropărelu, care deja are peste 45 de kile (eu stăteam în fund, el se așeza pe umerii mei și încerca să mă zgâlțâie de moarte ca să mă doboare, rodeo cu tati), ba dat cu sania, ba dat cu lopețile alea de zăpadă de la Decathlon cu fundul direct pe derdeluș. Am grijă să-i spun că mi-am învățat lecția de dățile trecute, fac mișcare, ies la plimbări, fac flotări, abdomene, tăt felul, dar na! Tura asta a fost ceasul rău.

Se uită medicul la mine și zice:
– Aveți cățel?
– Nu, Doamne ferește! zic.
”Doamne ferește” pentru că eu mă trezesc greu dimineața și n-am nici o poftă să scot vreun câine la pipi la minus 10 grade doar ca să mă certe nievasta că de ce nu aspir mai des părul de năpârlit și copiii că să iau câinele de pe capul lor, că ei vor să se joace. Pe tabletă, firește.
– Atunci aveți copil mic! zice.
– Vai, domnule doctor, dar de unde știți?
– De la urmele discrete de noroi de pe pantaloni. De regulă urmele astea sunt ori de la câine, ori de la bocăncei de copil dus în brațe.
– Ah! zic. Să știți că toți pantalonii mei sunt spălați, dar urmele astea apar în primele 4 minute de ieșit afară.
– Știu! zise domnul medic.
– Aveți și dvs?
– Ambele! zise.

Și parcă în colțul ochiului îi apăru o lacrimă de fericire, dar și de regret pentru hectolitrii ăia de apă irosiți pe spălat, că el nu poate veni ca pacienții, cu urme de pământ pe pantaloni, el e dl. doctor, nu dl. pacient.

Și apăi Groparu dă-i cu scuze că am venit cu pantalonii prăfuiți la medic, dar, știți, erau singurii pe care-i puteam lua pe mine fără să dureze 10 minute îmbrăcatul, că eu aș fi venit direct în chiloți dacă era după mine, hahaha, ce ziceți dac-aș fi venit în chiloți (și i-am tras cu ochiul), vă rog să părăsiți imediat cabinetul până nu chem Poliția etc.

Bun domnul doctor. Poate e detectiv privat în timpul liber, mai știi?

PS: N-am mers cu pantalonii ăștia din poză, dar cam așa arată budigăii proaspăt spălați după 4 minute în parc cu aia mică imediat după ploaie.

Pământul de pe pantaloni este unguresc, firește, că doar ei au fost aici primii.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. Atti Reply

    Clar! Dar te lăsăm să îl folosești, amu ce, ținem noi pământul de la un Gropar și dinastia?

    Pfuai, cu ortopedul știu și eu povestea. Merg la doftor în vizită, săracu se apucă de făcut inventarul de bube, la un moment dat zice, băi, dar știu că ai băgat uzură-n sistem, cum ai reușit?

  2. Cam Reply

    Eu tin minte doar urmele de “gainat” de pe umeri, de la micile regurgitari aproape zilnice ale bebelusilor luati in brate ca sa faca “bâc” dupa alaptat…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *