De când mă ştiu, am avut o slăbiciune pentru anumite nume. Când aveam 15 ani colaboram cu suplimentul pentru tineret bovin al unui ziar din Sibiu şi inventasem, împreună cu naşul Greuceanu (bă, mai ţii minte, bă?), două personaje, staruri într-un foileton: Berilă şi Mucles. Un soi de Beavis and Butthead la liceu. Împreună cu o pletoră de alte personaje, al căror nume nu mi-l amintesc (mai am acasă colecţia completă de articole publicate, să am ce citi la pensie).

Despre nume am mai scris. Şi cred că aş putea scrie o postare pe zi numai cu numele bizarereşti ale unora: Culiţă Tărâţă, Decebal Traian Remeş, Nini Săpunaru. Şoric, Maimuţ, Tobă. Sau despre numele de mascul derivate din nume de fată: Dian, Lilian, Ancu. Fain! Fain ghe tăt.

De ce vă scriu eu asta: pentru că Daily Cotcodac fac un top al celor mai simpatice nume româneşti. Deci top de top, da? Şi săptămâna viitoare, pe DC, veţi afla viziunea cosmogonică despre nume ale – aţi ghicit – soacră-mii (deci text de Groparu) :D. Hell, yeah!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 17 comments

 1. vera Reply

  Mai pardon, exista si inversele.
  My special best, care mi-a oferit ocazia sa-mi pesterizez parintzii pentru lipsa lor de inspiratzie onomastica, este aceasta frumusetze de nume de fata: Rigoleta.
  Deci, puteau si ai mei, le zic. Cum?, zice tata. Hamleta, Othella, Toma Alimosha, zic io. M-a trimis la mine in camera.

  Mai sint, desigur: La TVR, Salomeea Guinea; una de la UTC, pe vremuri, Semiramida Borcan, etc.

  Si, personal best la domni: Micshunel Cocostircescu. Pe bune.

 2. zulu Reply

  material pt nume e cartea de telefon, doua nominalizari gasite acum ceva ani in urma ar fi: Madularu Cicerone si Gasca Steluta

 3. Tudor Reply

  Coacaza Daliborca (numele primul). Cel mai tare nume. Ever. Google it.

 4. Greuceanu Reply

  Ioi mah Gropare…..

  Niciodata n-am jtiut care dintre noi era berila si care Mucles! Cand ma regaseam in Berila….. imi ziceai:”….ioi nu….. io siant berila! tu eshti mucles! asha ca: MULCES!”; dupa aia ma faceam Mucles si cand iti ziceam : Tu ejti berila!” imi raspundeai … nuuuuu … insist! tu ejti berila! nu ai vrut tu data trecuta sa fi berila! no! esti berila!/…. si ui asha…..

 5. Dan Ciulea Reply

  deci ba fi atent aci, intamplare adevarat!
  Am un pretin din rep. Moldova, il cheama doibani, nimic anormal pana aci
  La 7-8 ani, dupa ce s’o mutat in cluj, s-o casatorit, din nou, tatu’i la locu lui.
  Sotia, isi face cerere sa isi schimbe boletinu’ … normal si asta.
  A doua zi, apare articol in ziar: Nume ciudate la clujeni: soric, blana, ciocan … si o clujeanca, s-a hoatart sa isi schimbe numele din Popescu, in … doibani!

 6. Dexter Reply

  Cautam nume pt bb-ul unor amici (cu ei impreuna, are 10 ani fecioru’!).
  S-am deschis cartea de telefon a judetului.. Mutalîp Bilhendt..
  Beat that!
  D.

 7. culaie Reply

  Gropare locuiesc la origine tom’na unde se pupa Ardealul cu Regatu’. Daca nu-mi bagi o pila la propunerile mele pentrutop, o sa repet Posada cand treci.

 8. nico Reply

  pe cumnata mea o cheama Sylvine Pascaline (dupa prenumele parintilor Silvia si Pascal :)))

 9. Cezar Bianu Reply

  Nume haioase sunt destule, depinde cat chef de ras ai.
  Oricum sa fiu in topic enumar cateva pentru amuzamentul audientei : tot din categoria derivate din feminin dar mult mai cu priza decat ale tale 👿
  Tatian , Elvir, Roxan ..ar fi cateva musai de zis.

 10. excalibur90 Reply

  azi am aflat cum il cheama pe directorul administrativ de la CNA-aia cu audiovizualul. TERENTE CHERDIVARA.si faza cea mai tare ca s-a scris despre el este ca l-au arestat. =)) =)) =)) =))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *