Eram pe balcon, la cooperativă, pufăiam o canceroasă şi mă râdeam cu Mishu. Şi vorbeam şi noi, ca masculii. Atunci când nu vorbesc despre femei, masculii vorbesc despre tenii, peşti şi rechini.

– Bă, m-am uitat la un documentar, zice Mishu. Bă, deci înţepeneşti! Bă, deci tenia aia de 15 metri care creşte în corpul uman face miliarde de catralioane de ouă, bă, ca proasta, bă. Şi fii antenă: oăulele le elimini prin kk, de acolo ajung în apă; din apă le ia un peşte sau un crab pe care îi mănâncă păsările, care se găinăţează în iarba pe care o mănâncă vacile, şi apoi iară ajung în oameni! Pişichere mari, bă.
– Naşpa, bă, da’ nu mi-aş dori să fiu tenie, nici măcar dacă aş sta în pântecul lu’ Hale Berry.
– Şi bă, mă uitam la peştii ăia de le zice remora, bă.
– E, zic io.
– No, ăştia sunt puturoşi şi se lipesc de peştii mari, mă, şi nu înoată defel. Şi bat tot oceanul ca proştii, lipiţi de alt peşte, fără să mişte o aripioară!
– Fain, bă, zic. Mi-aş dori să fiu peşte remora, să mă lipesc de un rechin şi să mă distrez când papă surferi australieni. Şi să-i zic la rechin: mâncă-l pe ăla, că are moacă de evreu!
– E, zice el.
– Bă, îi zic io.

Nu puteam rămâne mai prejos.

– Ştii că rechinii pot simţi câmpurile electrice din apă? De la oameni, peşti… foci?
– E, zice Mishu.

Nu mi-o convenit.

– Da’ ştii cum se numesc organele alea cu care rechinul simte câmpurile electrice din apă?
– Cum? zice Mishu.
Ampulele lui Lorenzini, mă!

Mishu se uită lung la mine.

– Da? Şi unde le ţii?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 24 comments

 1. nonick Reply

  Mai era si treaba cu canibalismul intrauterin la unele specii de rechini:
  ‘Some species practice intrauterine cannibalism, or eating the other fertilized or unfertilized eggs in the womb.

  The best-known intrauterine cannibal is the sand tiger shark. Although the sand tiger shark has two uteri and produces many eggs, each litter yields just two pups — one from each uterus. That’s because as the sharks develop their embryonic teeth, they start to eat the other embryos, killing their unborn brothers and sisters, as well as the unfertilized eggs. It’s survival of the fittest in the womb, until only one shark remains. Because of their pre-birth diet, sand tiger pups enter the world bigger than other pups; they measure approximately three feet (one meter) long’
  Sursa: http://animals.howstuffworks.com/fish/shark-pup.htm/printable

 2. Mironeasca Reply

  Documentarul ăla cu tenii a născut discuții multe și lungi în ultima săptămână :))
  Cel mai interesant e să te uiți la el în timp ce mănânci.

 3. Necunoscutu Reply

  uiti la ei tzara arde si baba se chiaptana inloc sa puneti la cale pacia mondiala, sfarsitul crizei romanesti si berea perfecta voi faceti din astea huideoooooo!!! =)) =)) =))

 4. Konskriptor Reply

  Mă, io stiu ca voi nu beţi decat atunci cand aveti timbilding. Da’ nu po’ sa bag mana-n foc că nu cumva trageti ceva joint-uri p-acolo ( cre’ca d-aia ai si ratat raţa de Craciun). Si totusi, imi pare bine ca ai discutii d-astea academice, ca sa vaza si Groparelu cand o creste ca tac-su nu-i un neica nimeni, ca stie si alea alea , nu numa’ ţîţe,cururi,bericide si pescuiala.

 5. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Dupa atata zoologie nu treceti si pe la biologie sa stim exact ce fel de ciuperci ati pufait voi ? 😀 Asa sa fie informarea completa….

 6. Konskriptor Reply

  Pfu, uitasem sa te intreb cam pe cand o discutie despre Candiru (tehnica de invaluire, tactica de atac si aparare)? >:d<

 7. Horatiu Reply

  Gropare da ai auzat ca definitia ii in felu’ urmator: ampula- amintire din tinerete. 😀

 8. mary Reply

  sa inteleg de aici ca “ampule” e confirmarea faptului ca mai detii organul?te-o fi vazut vreo fetiscana pe bicicleta si ti-a zis in gura mare:bai,saracule,daca detii un asemenea mertzan,compensezi lipsa vreunui organ? =)) ca astia “mici” de-aia isi ia jeep-uri 😀

 9. supermarius Reply

  cum frate sa zici asa ceva ? =))
  Si unde le tii ?
  Tu om serios, incercand sa il familiarizezi cu un nou cuvant si el … la ce se gandeste :))
  asa e cu limba asta a noastra, numai la prostii ne indeamna

 10. miluch Reply

  si uite asa mai Gropare imi luminasi tu o un sfarsit de zi de joi cu Lazarini asta al tau … luam link-ul dimineata si dam cu el prin cooperativa corporatista de la moi sa aiba si ragatzenii da ce sa raza ;;)

 11. murarudumitru Reply

  Ma numesc muraru dumitru nascut an jud arges com musatesti. momentan locuesc an jud timis la varsta de 15 ani am ramas fara parinti terminasem clasa a x a apoi mam anscris la vlaicu voda an curtea de arges unde am facut o profesionala am terminat profesionala unde mau repartizat pe un santier la rucar langa campulung muscel la varsta de 19 ani am cunoscut aceasta fata claudia cu care am facut 3 copii minunati de la rucar am plecat pe santier an caransebes unde am lucrat cativa ani la rusca teregova pe santier unde am avut si acel acident din care am ramas an carut pe tot restul vieti ..cativa ani adica pana acu 1 an am locuit pe unde am putut acu cineva din italia care sunt plecati mau lasat sa stau an casa an barateaz timis pana cand nu stiu .am 3 copii cred ca se vad din poze vam scris cate putin despre viata mea depana acu eu momentan ma ocup de apicultura sant la anceput de drum sper sai anmultesc stupi numa asa pot sa fac ceva pentru copii mei. daca doriti sa ma ajutati puteti sa cititi mai departe va multumesc.
  Pentru a ma deplasa mai usor am nevoie de sprijinu dm pt a imi cumpara un
  carucior cu motor ca sa ma deplasez mai usor deacea cer ajutoru vostru si al
  prietenilor vostri oamenilor cu credinta si de ce nu tuturor care vor sa faca un
  bine ma puteti contacta la numar de telefon 0745880176 sau 0256383328 sau RONI BANCA COMERCIALA
  ROMANA S.A Bld.Regina elisabeta nr.5 sector 3,Bucuresti SWIFT;RNCB RO BU. IBAN
  RO84RNCB0249073484880001 sau CONT EURO Muraru dumitru localitatea gottlob nr 527
  COD IBAN RO30RNCBO249073484880003 va rog ajutatima puteti intra si pe blogul meu http://dumuraru.wordpress.com/

 12. Danny Reply

  Cel mai optimist termen medical este AMPULA , iar cel mai pesimist , PAPULA. 😉

 13. sendroiu Reply

  Ma, groparu, eu zic sa ca nu e chiar asa de mishto sa fii peste remora. In primul rand, ca arata foarte foarte foarte nasol, mai ales privit de aproape. Eu am avut ocazia sa vad unul, prins de baieti, acum vreo doi ani. E mega hidos:
  http://www.flickr.com/photos/7537146@N06/3374469111/in/set-72157600052071593/

  Si, in al doilea rand, remora ii zic doar zoologii si comentatorii de la Animal Planet. In rest, toata lumea de pe mare ii zice Shark Sucker …
  Nasol nick, zic eu … 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *