Un coleg venea de la Huedin, de la grătărelele de duminică, către Cluj duminică după-masa, tocmai când se dezlănțuise urgia.


Pozele sunt din Baia Mare, via Radu Boloveschi

A văzut cum pleznesc și se rup stâlpii de curent ca scobitorile și cum rotocoalele alea rotunde, uriașe de paie sunt măturate de pe câmp.

Ceva de genul:

(apropos, mă gândesc serios la o mașină mai zdravănă pentru condus afară din oraș, pentru că dacă te lovește o creangă de copac pe la munte și tu ești într-un Opel Corsa s-ar putea să fii nevoit să renunți prematur la blogging, băi Gropare!)

Și… cum veneau ei așa către casă prin furtună, la un moment dat, din coloană, o mașină de Poliție pornește girofarul și sirena și o ia în viteză, probabil primiseră ceva ordin să se prezinte la datorie.

Coloana – hop, după mașina de Poliție.

La un moment dat, pe drumul european vântul trântește niște ditamai crengi rupte de furtună.

Mașina de Poliție oprește, iar polițaii ies să îndepărteze obstacolele de pe șosea.

Lucrează ei vreo 5-10 minute, eliberează drumul, se urcă înapoi în mașină și pornesc mai departe, în viteză.

În timpul ăsta, ce-mi făceau ceilalți participanți la trafic?

Păi, așteptau cuminți în mașinile lor să termine polițaii de îndepărtat crengile.

Da, nu a coborât nici unul să-i ajute. Nu era treaba lor.

Și, când polițaii au terminat de degajat asfaltul, șoferii și-au continuat cuminței drumul cătră căși ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

România, 2017, #rezist.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. americanu Reply

  teoretic colectiv trebuia sa fie punctul 0 al nostru ca si natie…de ex stau in Iasi ( acuma ceva timp la intrarea in oras a fost un accident urat,un tip a zburat ca racheta peste parapeti…si a intrat contrasens..nu mai dau detalii..abia acuma 2 zile…au pus trecere de pietoni..2,3 semne reflectorizante…greu..greu.. deci da #rezist..orice zi cand ajungi acasa sanatos…e o victorie..

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ americanu: Colectiv, zic eu, a fost punctul zero. Istoria ne învață că orice asemenea schimbare de generație și mentalitate nu se desăvârșește decât după ce curge ceva sânge.
  Așa că… mă tem să nu urmeze lucruri chiar mai groaznice. Fii pe fază, toate se vor întâmpla în intervalul vieții noastre. Generația din spate pare și mai puțin predispusă la compromis.

 3. Andrei Reply

  Legat de Colectiv și momentul 0: partea nasoală e că de la 0 se poate merge și în jos, la mai rău, nu numai în sus, la mai bine 🙁

 4. Nemultumitu' Reply

  La momentul “Colectiv” am avut un punct zero, cum nu cred că vom mai avea vreodată, cu un prim ministru şi guvernul aferent moderni şi europeni. Dacă s-ar fi continuat modernizarea şi în parlament acum altele ar fi fost datele problemei. Nu am mai fi fost nevoiţi să ascultăm inepţii de genul “Asta e, o să dăm o lege să nu mai bată vântul” şi câte şi mai câte. Părerea mea este că numai prin voinţa noastră şi cu o participare masivă, fie la vot fie la proteste, putem avea un moment zero.

 5. santamanta Reply

  in germania la un bancomat, unui pensionar i s-a facut rau si a ramas intins acolo.
  dupa care au tot trecut clienti peste el fara sa-i dea atentie, abia al cincilea a sunat salvarea, si a plecat si el in treaba lui, credea ca-i doar un boschetar.
  acum i-au judecat pe ignoranti, au scapat de puscarie, doar amenda

 6. io Reply

  Lăsând la o parte educația, bunul simț, spiritul civic, etc. am un mesaj pentru cei din categoria nepăsătorilor de mai sus: oare dacă ați fi știut că echipajul de poliție se grăbește să prindă hoții care au spart o casă sau pe unul care violează sau ucide pe cineva, v-ați fi comportat la fel? Dar dacă era casa ta sau fiica ta?

 7. remus Reply

  asta ii ca si faza din Vaslui, venea viitura, pompierii bagau nisip in saci iar barbatii stateau in birt.
  io tot zic ca democratia nu e cea mai potrivita metoda de guvernare pentru un progres eficient. Azi e marti, si in grigorescu peste drum de profi inca sta un acoperis de tabla impaturat, fix in intersectie. M-ash duce sa il fac eu bucati,dar mi-e ca ma ia careva la intrebari dupa. proprietarii : baa e tabla noastra, autoritatile : ba e tabla ta? iaca ce usor poti fi acuzat de distrugere si furt. concluzia: no sa rugineasca acolo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *