Într-o bună zi, umblând prin Balcani, Dumnezeu se opri la casa unor rumâni să doarmă peste noapte, pentru că condusese fffff mult pe drumurile noastre, îl enervase un TIR de Galați care nu-i dăduse voie să-l depășească și mai ales pentru că nu voia să piardă Imperiul Leilor la ProTV; și rumânii ca rumânii, îl primiră ca pe musafiri, îl cinstiră cu tărie și cu vișinată, că așa e la noi, și o ținură dintr-o cumetrie în alta vreme de 4 săptămâni în cinstea oaspeților, că rumânii imediat găsesc motiv să nu meargă la servici; și, ieșind Doamne-Doamne cu Sf. Petru de la mica cumetrie cu greu, că rumânii nu te lasă să pleci de la ei cu mâna goală, se poticni de ceva ciot, crescut pesemne pentru că toți românii erau în concediu medical și n-avea cine să-l taie, și din straița sa se scurseră toate frumusețile planetei pe aceste pământuri. Cascade, râuri, munți și Dunăre, păduri seculare și Bărăganul infinit, precum și frumosul oraș Cisnădie.
– Atotputernice, zise Sf. Petru, nu este asta un pic de concurență neloială? Adică celelalte țări sunt pline de bulgari, unguri și ucraineni, bieții de ei, vai steaua lor, primii au ceafa groasă tip bizon, alții au numai câmpie, alții au rușii-n coastă, iar la românii ăștia uite ce de bunătățuri le-ai presărat prin țară!
– Niciun stres, Sfinte Petrică, românii ăștia oricum sunt cei mai proști din Balcani; și absolut orice vei face, nici tu, nici Necuratul și nici măcar însumi Eu nu vom putea schimba asta!
– Doamne-Doamne, dar nu e păcat de ei? Oamenii aceștia tocmai te-au ospețit cu rachiul lor puturos și mititeii lor delicioși plini de grăsime, de ce-i pedepsești în felul acesta, cu blestemul prostiei?
– Dar nu-i pedepsesc, Sfinte Petre, Eu îi iubesc ca pe copiii mei! Și îi voi iubi până când voi ucide planeta asta cu foc și pară vulcanică, coronavirus sau asteroid dinozauresc, încă nu m-am hotărât. Dar de proști, ei vor rămâne proști! Căci nu ai cum le spune altcumva decât proști celor care bărbieresc de pe munți o suprafață de pădure de șapte ori cât Vaticanul sau celor care fac tot ce pot să golească Dunărea de pește! Păi ai văzut ultimul ordin de prohibiție? Prohibiția pe 2020 la știucă durează fix 11 zile, deși a fost o iarnă caldă și știuca depune ca turbată încă din luna decembrie. Românii ăștia nu se vor opri până nu vor doborî ultimul copac și vor pescui ultimul pește. Și atunci cum să nu-i iubești când îi vezi că sunt cei mai proști? Când umplu râurile cu gunoaie și-și poluează apele ca apucații, își otrăvesc ogoarele și le vând altora roada aia stricată cu chimicale, și nu-s în stare să găsească o formulă, ceva, să fie conduși de niște oameni mai luminați? Când ei înșiși sunt dizabilitați cu handicap la cap?

Păi dacă nu-i iubeam, le trimiteam o boală din aia care atacă numai români, și colonizam zona asta cu imigranți musulmani numai și numai ca să crape fierea-n Viktor Orban; dar uite, nu o fac.
– Ai foarte mare dreptate, Sfinte Doamne! Înțelepțește ai grăit, zise Sfântul Petru. Unde mergem de aici?
– Păi parcă m-am săturat de Balcanii ăștia, hai să vedem un pic ce mai e prin Orientul Mijlociu, parcă mi-e dor de un humus după atâția mititei. Mergem în Palestina, că și ăia zici că-s românii Orientului!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

  1. Andu YY Reply

    Mai o durere : cand vin vaporasele de croaziera pe Dunare din Germania , Austria, HU, bietii turisti nu au nici o intampinare frumoasa, nici un program facut de autoritatile locale. Am vazut in portul Giurgiu cum a oprit acel frumos vapor cu turisti si vreo 5-6 au coborit si parca erau pierdutri in spatiu,Nimeni sa -i ia sa-i duca sa le arate. Era sa-i muste si cainii daca nu sareau niste trecatori.
    Ce zic ei despre noi ?

  2. Roxana Nita Reply

    Sa rada omul când citeste despre tragedii, numa la Sven Hassel am mai citit asa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *