Un ceaun, întuneric și tu

– Copii, trezirea și haideți, azi e duminică, mergem la mall!
– MERGEM LA MALL!!! așa de tare s-au bucurat, bieții, zici că-i duceam la Disneyland.

Și i-am dus la mall, la Dedeman. Să luăm brad.

Când s-au prins de țapă, a trebuit să-mi calc pe buget și să intrăm și-n magazin; măcar de acolo n-au cum să-și cumpere mâncare cu E-uri malefice, doar se știe că produsele de bricolaj sunt teribil de indigeste. Și-am intrat cu ditamai arborele după noi, că în magazinele românești de bricolaj trebuie să plătești brazii, altfel cheamă ăștia poliția.

Cumva-cumva, totuși, am reușit și m-am fofilat și am lăsat-o pe nievastă cu pruncii în raionul cu produsele de Crăciun, pentru că ”cineva trebuie să stea de pază la brad, să nu ni-l fure cineva” – bullshit cât casa, dar ce să mai zică, orice aș fi motivat nu se mai auzea de rugămințile fierbinți ale copiilor. Oricum, i-am instruit blând:
– SĂ NU CUMPĂRAȚI PROSTII!!! PROSTIILE COSTĂ BANI!!!

S-au dus, totuși, să cumpere prostii, iar eu m-am pus să mă uit la poze cu tancuri pe telefon.

Și, cum stăteam eu așa de pază la brad fericit că nu mă chirăie copiii că-și doresc încă 4 saci de decorațiuni de Crăciun, am văzut în depărtare un ceaun bălăngănindu-se prin magazin.

Ceaunul era de fontă, emailat, probabil 11 sau 13 litri; și pendula în mâinile unei doamne tinere.

În spatele ei, la nici un metru, o urma obedient și plin de respect – probabil – domnul soț. Foarte ocupat cu niște pirostrii de ceaun de un metru și încă o jumătate de metru.

Și, când au ajuns în dreptul meu, am prins cu urechea involuntar cum doamna tocmai termina de zis ceva; și domnul soț i-a răspuns cu cele mai tandre inflexiuni de voce pe care nici măcar un francez înamorat de secol XIX nu le-ar fi reușit:
Facem cum vrei tu, draga mea.

Un ceaun, atât i-a trebuit, doar un ceaun și-a devenit domnul soț cel mai placid și mai ascultător mascul de pe planetă. Cel puțin până în vară, când poate-i trebuie mulineta aia de știucă de la Shimano, și, iubi, parcă mi-aș mai lua un set de tubulare de la Parkside, că n-am din ăstea cu ambalaj nou.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

  1. Atti Reply

    Hmmm. Ceaun zici. Atât trebuie pentru îmblânzirea bărbatului?

    Dar ia zi. Tu cu ce ai ieșit de acolo? Că nu te cred nici bătut, ai mers la Dedeman și în afară de brad + prostii de Crăciun, tu n-ai ieșit cu nimic?

  2. Horațiu Reply

    La cum îl duce madam, ăla nu îi fontă . Am io unu de 6 litri de fontă, dar îi greu al dracu …
    Ori are o dreaptă mortală pentru domnu’ …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *