Tocmai îmi lăsasem copilul la facultatea lui, mă îndreptam în pasul ștrengarului, (plin de voioșie – sau nu), către ferma corporatistă. Nu e pe alese, avem rate, da?

În drum spre serviciu, dau de o herghelie de vreo 20 de juvenili liceeni. Mergeau către liceul din vecinătate în pluton compact. Cu entuziasmul unui transport de berbecuți duși la abatorizare într-un centru de procesare autorizat dintr-o țară arabă unde este înnăbușitor de cald.

În fața lor, se lăbărțează un adevărat El Dorado: un metru pătrat de baltă înghețată. Băi, un metru întreg pătrat!

Ca apele în fața lui Moise fugărit de faraon, grupul compact se dă de o parte și de alta a bălții, pradă gândurilor negre care-i bântuiau (bănuiesc, după atitudinea lor, că prima oră aveau franceză).

În urma lor, Groparu își ia avânt ca Usain Bolt și se dă pe gheață ca-n copilărie. Geronimoooooo!

Cred c-o și chicotit un pic, destul de sonor.

Elevii se întorc și se uită la Groparu ca la un dubios ce e el.

Groparu le evită cu iscusință privirile. Își aranjează rucsacul pe spate și merge mai departe.

Ca și când nimic, dar absolut nimic nu s-ar fi întâmplat.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. George Reply

  Din cauza incalzirii globale nu stiau ce e aia! O vazusera doar cuburi!

 2. rftghost Reply

  Hehe, trebuia sa le zici printre dinti ca esti $rezist. Daca asta nu ii convertea instant la derapat pe balta, trebuia sa te pui pe un alaptat… se pare ca asta colizioneaza masele mai ceva ca tov. Lenin pe baricada, cu basca in vant!

 3. CSB Reply

  Aia-s invatati de mici cu ISO si alte sisteme de management al calitatii, si au gandit scurt o diagrama SWOT in care aceasta actiune a rezultat orange ( medium to low risk with 0 financial gain ). Apoi creierasele lor incarcate de probleme au vizualizat toate epic fail compilation-urile de pe youtube, au aruncat toate aceste informatii intr-un decision tree si rezultatul a fost clar: lasa batranii sa se distreze ! Si nu is de blamat, ca parintii lor i-au invatat cu astea, si noi o sa facem la fel cu ai nosti.

 4. Groparu Nemernic Reply

  @ rftghost: Alăptat copii? Da’ ce-s io, Pomohaci???
  @ CSB: E trist, CSB-ule, fiu-meu nu are voie la bulgăreală în curtea școlii… că ”o fost odată o fetiță care o ajuns la doctor că i-o intrat niște nisip după gât”…

 5. CSB Reply

  Poza aia cu bodypaint, ma simt discriminat. Burta de bere ce are ? Cum adica bodypaint burtica gravide, daca e numa grasa femeia nu o picteaza? Trebuie sa plateasca in plus ? Si aia ii burtica ? Ii ditai burtoiu ! Si cine-i Ioana Gazdac ?

 6. mac gregor Reply

  @gropar

  la mare mai au voie copiii? ca io cand am fost mic am fost la mare si am luat cateva inghitituri din apa aia in care fac lucruri urate pestii. N-am murit si nici n-am avut vreo problema, dar mai stii, poate noua generatie in 2 ani va fi prea PC pentru asa ceva.

 7. Copilu Minune Reply

  Nu va mai plingeti atit, babalicilor, ca prezentul copiilor de azi (si mai ales viitorul copiilor lor) nu are nimic in comun cu trecutul vostru trist: va catarati in copaci, jucati lapte-gros in spatele blocului, mulgeati capra in vacanta la bunica, va scoteati ochii cu turturi in curtea scolii, etc.
  Astazi, daca un copil isi scrinteste mina pe un metru patrat de gheata pe trotuarul din fata casei voastre, parintii lui va dau in judecata scurt si sinteti buni de plata. Daca se intimpla in curtea scolii, directorul si-o fura.
  Daca intr-o tabara la mare doi mai ghidusi fug din camera in timpul somnicului de amiaza, sa mearga la scaldat, si, doamne fereste!, unul se ineaca, profesorul supreaveghetor e linsat mediatic in presa si risca inchisoarea.
  Asta a ajuns societatea, astia sintem, asa vor creste copiii nostri. Evident, nu e vina noastra. Mamele noastre sint de vina, ca nu ne-au alaptat in restaurant.
  Se pare ca mamele din ziua de azi incep sa se destepte. Copiii de miine, crescuti fara limite, nu-si vor dori nimic (din ce ni se pare noua important).
  Ziceti merci ca va mai “cresteti” copiii. Miine-poimiine veti avea nevoie de permise/licente de parinte, dupa ce faceti cursuri de parenting si treceti examenele aferente. Basca analiza indicilor de solvabilitate financiara. Si dosar cu sina.
  Recte, puneti mina si faceti-va copiii repede. Cit e inca la liber.

 8. Copilu Minune Reply

  @CSB, Indemnul e uni-sex. Deci neutru ideologic.
  (Eu mi-am terminat treaba, ma doare la basca despre cine/cu ce mai face copii. Vorbeam si eu sa n-adorm.)

 9. krossfire Reply

  Cum suna ”Tocmai imi lasasem copilul la facultatea lui…”. Pai nu era acum momentul ala mult visat in care toti parintii ies la pensie in Madagascar, sa le compuna Mazare imn?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *