Toată ziua de sâmbătă am montat mobilă. Toată. Cu Sergiu, prekinul gropăresc, fără de care mi-aș fi dat cu ciocanul în rotulă de 17 ori și mi-aș fi găurit mâna de 34.

De-acolo am plecat direct la protest.


Unde am dat peste această doamnă pe care mi-a părut rău că n-am îmbrățișat-o, cu căldură de blogger

Șurubelnița electrică a nevestei (zestrea ei, de!) a rămas în mașina lui Sergiu, și n-o puteam lăsa la el (ați reținut minte că era zestre, da?).

Așa că am luat-o cu mine.

Și am ajuns la protest cu șurubelnița sub braț. Ședea cuminte în cutia ei și se-ntreba ce se-ntâmplă.

Când s-au pus în mișcare circumvoluțiunile și mi-am dat seama că am cu mine ceva ce seamănă cu un pistol, m-am făcut albastru de panică. Practic, purtam cu mine o armă albă la protest.

Primul gând a fost să mă predau primului jandarm, dar nu mai aveam suficientă baterie la telefon să-mi țină de urât la interogatoriu; plus că nu știam care e treaba cu săpunul pe la dușurile din arestul Jandarmeriei, se scapă pe jos? Și dacă se scapă, trebuie ridicat? Care sunt riscurile?

Plus că eram și-n haine de lucru și o purtam pe doamna șurubelniță la subraț într-o plasă de rafie, deci arătam cam jerpelit și pus pe fapte mari.

Apoi m-am gândit să o las în crâșma Le General, unde mai cunosc ceva personal din vremurile mele glorioase de burlac stâlp de cafenele; dar m-am luat cu discuțiile anti-Dragnea și am uitat.

Apoi m-am întors, plin de speranță, către nievastă:
– Muiere! Șurubelnița asta mă va lăsa cu cazier penal, toți vor râde de teroristul de la Cluj cu șurubelniță cu cap de cruce!
– Dă-o-ncoaci.

Și mi-o luat-o sub braț și o purtat-o cu mândrie la protest, zici că era urna cu cenușa PSD-ului, și și-o scăpat soțul de experiențe inedite la dușurile din arestul Jandarmeriei; și i-am și dat o bere de la Mega Image în seara aia și i-am înmânat-o cu priviri recunoscătoare.

No, am scris asta ca să nu credeți cumva că bloggerul este din cale-afară de deștept; adică este, dar are și el momentele lui de pierzanie rațională.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

  1. Anca Reply

    Hehe! Tot acolo și tot sâmbătă eu m-am pornit- fără să-mi dau seama – cu un cuțit de plastic în buzunar (ceva restanță de la un prânz pe fugă). Mi-am dat seama la timp și după un scenariu extrem de imaginativ pe firul narativ protest-cuțit-jandarmerie-poliție l-am aruncat la coș (regulamentar în pubela selectivă Plastic).

  2. ion ion romanul care nu face politica Reply

    Si asa se adevereste zicala:daca vrei sa se discute o problema dao unui barbat;daca vrei sa se rezolve o problema dao unei femei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *