Coprea

Va spun eu: nimic.

Nimic rau.

Da, mah, Calin, cavalerul din Turda, printul cimentului, floarea BLS-ului, spaima coniacului si junele prim al unei intregi generatii de crajmari s-a agatzat ca un peshte remora de Corina, despre care nu mai am epitete. Cine o stie, stie si de ce!

Relatia asta simbiotica arbore-lichen a inceput cu ceva vreme in urma, cand Corina a fost fascinata ca mai tot timpu asta venea la serviciu inarmat cu bancuri noi din perioada interbelica, pungi sub ochi si nebarbierit, desi, uneori, curat. Relatia a degenerat cu mutarea impreuna, prajituri la cofetarie platite de ea si lungi seri de pizza oferite unor prieteni la fel de dubioshi ca personajul, traficanti de slapi chinezesti in Serbia, vanzatori in piatza si chiar technical writeri. Si deoarece Corina era convinsa ca in alta viatza a fost Regina Maria sau tanti aia care a inventat Crucea Rosie, si simtea ca trebuie sa se dedice unui scop nobil – gen oprit razboiul din Kosovo si Secuime, gasirea unui leac impotriva cancerului la testicule sau (si mai ambitios) sa-l aduca pe Calin pe drumul cel bun, s-a hotarat sa il ceara de sotz, ca de barbat nu putea fi vorba. Dupa ce i-a cerut voie mamicii sale (o meseriasha cu care nu are apsolut nimic in comun), Calin a racnit cu o jumatate de gura: “Da!”

Si i s-o dat! I s-o dat o nunta in Jibou. Tata socru ar fi vrut sa ii mai dea si el una cu cotul in frunte, da’ l-o oprit mama soacra si – cu greu – inca 9 nuntashi, atata era de otzarat. Cert e ca intr-o zi de vara rulam voioshi spre Jibou – la beut, mancat, beut si dormit, si beut. Pe drum nu ne-am putut abtine sa nu facem bancuri despre Calin. Ziceam ca daca as fi eu Marele Sysadmin, l-as loga pe Calin pe invisible, ca la prea multa lume le strica ziua cand il vad. Si mai ziceam ca nu se stie cine i-o dat lu Calin IP in reteaua asta a lumii, ca mare inconstient o mai fost. Plus ca fiecare zi are creierul formatat. Da’ am ajuns cu bine in Jibou (eu mai greu, ca veneam hapt de la Bulgari!!! ce, ejbou?) si ne-am instalat direct la capatul suptire al unei sticle de bere cu o oratanie pictata pe eticheta, parca era ceva urs, daca bine mai tin minte. Vrusesem sa intram in plina nunta (ca clar ca am intarziat vreo 3 ore) in pantaloni scurti, sandale si ochelari de soare, dar mirii erau afara si nu i-am putut oripila.

Cert e ca la un moment dat ne-am hotarat sa furam miriasa. Si am furat-o. Pe mireasa, vreau sa zic. Si am dus-o acasa la ea si am inceput sa racnim in telefon catre Calin ca ar face bine sa se conformeze cererilor nuastre, ca daca nu, va primi zilnic mireasa prin posta, o ureche azi, un deget maine! Si am fost invitati la negocieri. Si am cerut, in fatza unui public numeros, sa ne dea 600 de metri patrati de teren in centrul Clujului, cu utilitati si front mare la strada. Sau macar 600 de metri liniari. Dupa care am cerut ca viitoarea fata a unuia dintre nasi sa se numeasca dupa numele noastre, ale rapitorilor (ar fi trebuit sa se cheme Aditza Misha Rada, un nume frumos pentru o domnisoara, totusi!) Si cand am vazut ca nu avem cu cine negocia, am cerut cu nesimtire o sticla de Zaraza de 7 stele (din care, pana la urma, 4 au fost facute cu pixul, ca n-avea numa trei), si noi sa o bem in timp ce mirele canta la microfon “Ma iubeshte femeile” cu voalul miresei pe cap, iar cei doi nasi (nota bene, masculii celor doua perechi de nasi!) danseaza pe masa tango dupa melodia mirelui. Si s-au conformat.

Cu astfel de amintire am ramas dupa nunta la care toata lumea a aratat mai bine decat mirele. Si decat nasii. Si decat mine. Si asteptam amu cu nerabdare sa ne spuna Calin cum s-a descurcat in luna de miere, ca nesimtitu nu raspunde la telefon, nici mort-copt. Da’ mai asteptam si urmasi. Ca is oameni faini.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 2 comments

  1. anonim Reply

    Ce frumos!

    Ce credeti, ce sanse are o relatie intre doi colegi programatori (de sex opus, bineinteles)?
    Ar fi oare prea de tot? Sau poate sa mearga…?
    Intreb si eu….sunt curioasa si de parerile altora, mai ales a celor in cauza, dar nu numai.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *