Stilian

Ca unui Cezar Galia, asa mi s-a desfasurat mie Bulgaria.

Faina tzara! Faina.

In primu’ rand, blocurile lor sunt tot de ciment. Si BCA. Si locuite de oameni. Care cere tigari strainilor. Groapele lor exista chiar de-a dreptul pur si simplu in pavaj. Si parcarea lor unde am oprit intre Burgas si Varna era plina de moloz, iar in mijlocul ei trona un colac de buda. Si umflatura lor din slip e de fapt telefonul. Dar mi-a placut la nebunie ca am vazut un mascul care asculta muzica la walkman pe plaja, nu la Mp3 Playa d-ala cu fitze.

Si bulgarii sunt manelishti, ca si noi, dar asculta decat Gutza si Adi de la Valcea de-ai lor (caruia ii spun Adi de la Plovdiv). Stau cam prost la capitolul masini, pentru ca am vazut mai mult Lada, cu sau fara castraveti. Sportul national: sa nu vorbeasca nici o limba (pana la aceasta ora nu va pot confirma daca vorbesc bulgara, macar). Plaja nu se curatza decat de reziduuri umane, si e tot plina de scoici si de ramurele de plopi, aruncate de bulgarii care sunt in plop, ca si noi. Guvernul se afla in plima reforma a pretului berii – cea mai scumpa Kamenitza cumparata la o terasa cu fitze de pe plaja m-a lasat mai lefter cu 1 euro. Meniurile sunt si in engleza, daca esti norocos, si soiurile de peste au denumiri misterioasa, cum ar fi Zipura fish sau Cernokop. Burgas-ul e plin de broajte kamikaze, care ies noaptea la plimbare si sunt strivite de talpi bulgaresti in slapi chinezesti. Si mai e si plin de apa calda, da numa in mare sau la dush. Si politaii nu te hartuiesc daca ai masina cu numar german. Si nu cer spaga. Si preturile nu se umfla daca intrebi “How much?”

In poza: eu cu Stilian, cel mai bun prieten al meu din Bulgaria pe care l-am vazut o singura data in viatza mea si amu nu ai raspunde la e-mail dupa ce l-am imprumutat cu 600 leva. Oare n-am procedat bine?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 2 comments

  1. miru be Reply

    mdeah,bulgarii nu pot vorbi nicio limbă străină,în schimb pot comenta în bâlbâiala lor despre “rumânişii” care,deşi se pot exprima fluent şi pot înţelege vreo două-trei limbi străine,nu se pot lămuri de ce trebuie să plătească 8leva,când au stat în parcare trei ore şi două minute şi ora costa 2LB…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *