Am avut drum la Auchan într-o pauză de masă în care nu aveam mâncare de prânz și mi-am luat de acolo ce mi se părea cel mai simplu și nepretențios meniu – niște mămăligă cu carne fiartă și prăjită căreia noi, în țara Grădinii Maicii Domnului, îi spunem tochitură. Nu știu voi cum o faceți, dar eu iau niște cârnați și carne, fierb animalul mort în apă cu ulei și vin până se evaporă și rămâne numai carnea și grăsimea aia delicioasă de care ți-a zis mama să te ferești (OKOK, mai pun cimbru și usturoi și alte blestemății) și Doamne-ajută, sănătoși să fim.

Dar, fraților, am numărat nu mai puțin de 56 de ingrediente în tochitura asta. Da, fiecare produs (șunca, cârnații ș.a.m.d.) are sare, apă și piper și le-am numărat și pe ele, dar, totuși, 56 de ingrediente la o tochitură amărâtă?


(click pentru mărire)

PS: Nu mă dau nutriționist, habar n-am ce-s dextroza și E450 sau E316 și nu caut să provoc panica, posibil să mă fi alarmat în van, dar mi-am dat seama, din nou, de ce e bine să petreci 1-2 ore seara ca să-ți gătești tu otrava pentru prânzul de a doua zi așa cum vrei.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 14 comments

  1. badday Reply

    Citește eticheta fiecarui produs din bucătăria lor. Toate sunt așa. Eu am observat asta la niște sarmale.

  2. neamtzschantz Reply

    da, ori gatesti tu, ori comanzi ceva de la un fastfood sau restaurant in care ai incredere.

  3. Nemultumitu' Reply

    Si ai inceput sa luminezi noaptea?
    In lista aia sunt vreo 2-3 aditivi inofensivi, vreo 2 suspecti si restul periculosi.
    Ah, si E120 – Cosenila, aia obtinuta din gandaci…
    Eu citesc etichetele si la paine, deh, sunt chimist, dar cateodata tot mai zic f#%k, ce-o fi, o fi.

    • Groparu Nemernic Reply

      Confirm cu veganii, am avut ani cu postul Paștelui în care am mâncat la mâncare artificială că puteam fi dus la ora de chimie, pe post de tabelul lui Mendeleev.
      Nici mie nu-mi place să gătesc, dar, na, sunt mâncău, și prefer să-mi pun eu suficient pătrunjel cât îmi dorește suflețelul.
      Iar cu ziua de luni… hmmm, cică dacă începi săptămâna cu un sex, ești în siguranță. Poate cineva să ne confirme?

      • mihai

        Da, eu pot confirma !!!
        Am fost la ANAF la prima ora, luni dimineata – senzatii garantate !

      • santamanta

        keith richards si colegii lui sigur pot confirma, ce altceva poate sa-i tina atata up and running?
        pt. muritorii de rand, retzeta e banala: mancare cat mai putina si miscare cat mai multa
        PS: nu stiu cum fac americani sa manance asa mult, in roumanie macar are gust mancarea, nu poti sa nu gusti din toate salatele de vinete si alte chestii inventate in spatiul balcano-ucrainiano-pontic, de se ingrasa si frantzujii (sau paote nu-s grasi de la sex, cum suspecteaza cu invidie americanii?)

      • Andu YY

        nu doar daca incepi saptaman cu sex, ci doar daca o tii tot asa , numai 7 zile /sapt. Dupa aia liber la repaus

    • neamtzschantz Reply

      @santa
      nu inteleg cum se poate sa nu-ti placa sa gatesti. e cea mai relaxanta ocupatie dupa pescuit. eu nu prea apuc ca am multe zile stresante cind ajung tirziu acasa, dar si cind pot mor de placere sa gatesc, singur sau cu nevasta. culorile, mirosurile, un pahar de vin bun, ingrediente de prima clasa, un jazz frumos pe fundal, placere maxima.
      in rest am restaurante si fastfood-uri in care am o incredere deplina si care livreaza acasa, un telefon si gata

  4. Ioana Reply

    Fa-ți mâncarea singur ! Ești in siguranța ,atat cât poți fi . La restaurant nu vezi materia prima ,acasă da,o poți vedea !

  5. costicămusulmanu Reply

    bre, io-s fan mici; oaie-vită; și citeam eu-rile într-un carfur, cînd apare meșteru’ măcelar:
    -lasă, dom’ne, ce scrie acolo; ia cu încredere, că doar io i-am făcut!
    -păi E-urile?
    -așa zice șefu’ să scriem! da’ să mor io dacă am folosit!
    la fel mi-a zis, mai tîrziu, și cel din selgros…
    P.S. dacă erau 49, puteai să-ți alegi 6 norocoase…așa, cam ești fiu’ ploii

    • neamtzschantz Reply

      costica, eu cred ca macelaru ala nu e constient de faptu ca prafu ala pe care trebuie sa-l puna el in mici sa tina mai mult SINT E-URILE – hahaha

Leave a Comment

Your email address will not be published.