Eu, asară, am mers la un chef de Craciun. Nu al cooperativei mele, ci al unei alte cooperative.

Si asară io am fost şofer. Deci canci berică sau vinişor, deşi cu zăpezile astea un vin fiert ar fi mers direct la inimioara mea bătrână, da’ tânără.

Aşa că asară am băgat ca pocăiţii: apă minerală, fresh de portocale, cola, apă minerală, Fanta de portocale, Fanta de lămâie; apă plată, apă minerală, Sprite. Şi încă o apă minerală. Că nu aveau bere fără alcool!

Şi am ajuns acasă, şi m-am uitat în portofel, şi m-a luat jalea.

Cheful ăsta de Crăciun fusă mai special, că o trebuit să plătim noi consumaţiile.

Şi am ajuns la o concluzie amară: te costă mai mult să nu bei alcool decât să bei alcool.

Şi cu asta cred că am zis tot.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 20 comments

 1. IO Reply

  apoi ma Gropare, tu numa amu t-ai dat sama ca “nealcoolu” e scump?
  asta insamna ca ori pan acu n-ai baut apa decat de la ghiveta, ori daca ai baut, au platit-o altii :))

 2. Groparu Reply

  @ Io: ba nu, ca daca nu e de beut, beau bere fara alcool, ca vreau sa fac burta cu vergeturi d-alea. Da’ pe sucuri si ape minerale mi-a fost mereu supt demnitatea mea sa ma dedau in exclusivitate!

 3. yogibeer Reply

  Asta cu sucurile e nasoala rau, dar nu ai ce face daca esti sofer. Eu tot cu berea rasuflata sunt cand conduc ca sucurile sunt scumpe.

 4. Ciprian Reply

  Cred ca ti-ai fi putut potoli setea si ca pocaitii si mult prea ieftin, insa mataluta ai vrut sa cercetezi ce beuturi carbogazoase ar putea inlocui gustul de hamei.
  E scumpe aceste cercetari; mai nimeresc si eu rar, la cate o masa la care nu se beu decat sucuri si apa indoita cu gheata, si e chiar penibil sa stai pe scaun sau sa calci pe altii pe picioare si sa nu ai cum da vina pe alcool. Ca se stie ca noi, barbatii, suntem prin natura noastra buni meseni si maestri dansatori.
  Si chiar bre, si eu ma tot chinui sa se depuna putina burtica, sa fiu in rand cu ceilalti bubosi la piele.

 5. Dan Ciulea Reply

  asa e, eu ii tot spun la sotie cand iesim, mai lasa draqului sucurile naturale, ia si tu o vodca ceva, ne simtim bine si iesim si eftin

 6. Raka Reply

  Mda, e trist, intr-adevar, pentru omu’ care tre’ sa fie “designated driver” ca o apa plata e mai scumpa oriunde decat o bere. Freshurile sau cocktailurile non-alcoolice deja-s mofturi de impresionat neuroni blonzi si ametiti de putinele procente de pe eticheta de Becks Lemon…

  Am constatat si eu de vro 2 ani ca iesirile in oras ma costa minim de 3 ori mai mult de cand nu mai beau pentru triatlon (sticlism – halbere – coniac canoe)… Da’ daca ai masina, ai responsabilitati…

 7. yogibeer Reply

  @raka: atunci de ce s-au inventat taxiurile? imi pare rau sa aud ca te-ai lasat de triatlon.

 8. Tiki Horea Reply

  true! eo-s muzician si nu beu alcool. si ma doare cand vad ca eo beau o apa plata de banii cu care colegii de trupa beau 2 beri. cum pisici sa fie apa chioara mai scumpa decat aia procesata si bullshit?

 9. hauleu Reply

  groparelule – cheltuielile tale nu se rezuma la atit .
  mai ai de platit uleiul .
  ca dupa atitea “ape” TE MANINCA RUGINA !

 10. Automate cafea Reply

  Bre e cam de mult treaba asta cu ieftinatatea alcoolului. Ca din ce te aburesti mai tare din aia nu te mai uiti prin portofel si lasi si ceas si bratara si lant la barman :))

 11. max Reply

  Pana nu dai 7 lei pe un rahat de Prigat nectar 0.33 l nu are rost sa te lamentezi ca te-ai pacalit.

 12. liviu amza (nadie) Reply

  sti ce-i cel mai frumos?atunci cind iti face lumea capu’ calendar ca ai baut o sticla de apa minerala.nici daca veneai beat pe 7 carari nu aveai scandalul asta.ala care fumeaza nu pateste nimic.chiar da banii cu folos.asa-i @max.cind te gindesti ca de 7 lei luai o gramada de tigari……….. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *