Prima data am facut rost de bani imprumut, ca de – e criza.

De la ea am facut rost de bani.

P-orma m-am dus cu ea la cumparat de brazi, cadou din banii ei, şi surpriză de sărbători – m-am ţigănit cu vânzătorul până mi-a lăsat la preţul dorit de mine, cu ea de faţă.

P-ormă i-am făcut ei bradul cadou, că doară era din banii ei şi şi ştia cât costă, că asistase îndeaproape la negociere, evaluandu-mi skillurile mele inexistente de negociator.

Am îngrămădit bradul în maşină, m-o împuns tot drumul cu acele prin cur, da’ merită, că urma împodobirea bradului, moment romantic, plm.

Ne oprim la mahazân să lom stafide şi scorţişoară pentru vin fiert, şi o chestie pe care de când am fost în Danemarca încerc să o beau anual de sărbători  – Tuborg Christmas Brew.

Ajungem acasă, cioplesc la bradul ăla ca Robinson Crusoe când şi-o făcut pirogă; după 20 minute, trei cuţite tocite, trei dejte tăiate la venă şi 4 kile de sânge pierdut reuşesc să îl înfig în suportul de brad. Camera se umple de miresme de cetină verde, urmează împodobirea bradului, moment romantic, plm.

Facem rapid de mâncare, halim, desfac o bere, beau din ea.

Şi după NUMAI o bere, iau somn, şi se amână împodobirea bradului, moment romantic, plm.

După NUMAI o bere.

Bag samă că am avut un an într-adevăr greu.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 29 comments

 1. dennis Reply

  pai vezi mai gropare…dupa ce pierzi atata sange trebuia sa o dai pe vin rosu pentru regenerare 😀 las ca iti revii tu

 2. ştrumfiţa cu eşarfă Reply

  :)) da, mi-ai adus aminte ca trebuie sa mergem si noi dupa brad. Eu as vrea unu` natural, el vrea artificial ca sunt banii lui.
  Eh, o sa cumparam si o esenta de brad si gata, ne imaginam ca e real, facem asta cu multe alte lucruri in fiecare zi si nu ne deranjeaza. 🙂

  merry christmas, domnnu` cu lopata.

 3. Mihai Reply

  Te-a epuizat cioplitul bradului, asa patesc si eu…farmecul dispare brusc..plm

 4. Dan Ciulea Reply

  ce a fost mai obositor negocierea bradului sau discutia pana acasa cu “ea” in care iti explica ce taran ai fost ca ai negociat 30 de min pentru 5 lei (juma de pachet de tigari)?

 5. sandman Reply

  @ştrumfiţa cu eşarfă
  E nasol daca tu vrei natural si el iti da de plastic. :)))
  Chiar ca a fost un an greu. 😛

 6. Groparu Reply

  @ strumfitza: sandman e bun. Ma tot intreb de ce nu intra mai des sa se comenteze. Dar citind dup-aceea ce porcarii scriu, tind sa-i dau dreptate

 7. ştrumfiţa cu eşarfă Reply

  ornamentele la ce preturi s-or gasi?
  io tin sa marturisesc ca nu am mai avut brad din frageda copilarie. vremuri grele, si atunci si acum.
  asa ca, ma multumesc si cu unu` de plastic.

 8. Madalin Paul Reply

  Pai cum sa cumperi natural !? mai groparel, asa ceva nu este posibil. anu asta e musai sa fii eco ! pe coji de nuca, hai treci la colt !

 9. Marghioala Reply

  Ca s’o impresionezi defintiv, dupa ce trec sarbatorile tre’sa faci un gratar din bradu’ ala. Sau am io niste colegi care se lauda cu Leonard Cohen pe la dudui si au implementat ideea de bradut in ghiveci care poate fi replantat ulterior. Asta da gata orice tanti verde sensibila si iubitoare de animalute mici si pufoase. Io’s de moda veche si intotdeauna ma impresioneaza un barbat facand focul si parlind carne, pangarind spiritul Craciunului in vederea satisfacerii gurmandei active din mine. Eventual in timp ce bea inefabil o bere. E o atractie primitiva.

 10. Roxa Reply

  Un Gropar epuizat… it really must be love. Of beer. :))

  alexnicolae, io te iubesc pah tinie, ca habar n-aveam de cantare. Jubilez. :]

 11. iceman Reply

  Ai gresit medicamentul gropare. Ai stat in rece, ai baut bere rece si t-i s-a micsorat temperatura interna a corpului, vasele de sange t-i s-au contractat, pulsul ti-a incetinit, de aia ai cazut ca din avion. Trebuia sa te incalzesti cu o tescovina. Iti recomand productia mea proprie care bate palinca la poponet, scol cu ea si mortu’ din sicriu.

 12. Injuratoru` aka Moircedesu` Reply

  Io cred ca de la mirosu` tare, de cetina, ai cazut gropar-man; ca deh, cu berea ejti obisnuit tu, asa, de felul tau. Oricum, dupa cat sanje zici ca ai chierdut, esti singuru’ care poa sa spuna ca “o-nroshit bradu’ de craciun”.

 13. nonick Reply

  @iceman
  Mai trebuia sa zici doar ca i s-a contractat si pll 🙂 de la frig si de aia s-a facut ca a adormit, postul asta era de fapt o scuza fata de ea…

 14. Cosmin Reply

  Mare surpriza am avut Gropare. Sunt un cititor fidel care tocmai ce s-a mutat in Danemarca si, la momentul cetirii acestui post, se adapa dintr-un Tuborg Julebryg. Nu stiam ca ai groparit si pe acest taram mirific numit Danemarca si cum de nu ai povestiri de vitejie cu vikinge si betiveli cu bravii daneji?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *