Hop şi eu, până nu scapă iară de la zu haus!

Când am mers prima dată la pescuit în Deltă, pe Lacul Roşuleţ, în drum spre locul de pescuit am trecut cu barcazul lu’ nea Aurel (îl ştiţi pe nea Aurel din Sulina, nu?) pe lângă moşia lui SOV de pe Lacul Roşu. Şi zicea nea Aurel că de când o pus lăbuţa pe fosta gospodărie de partid de pe Roşu, nu mai lasă nici un pescar să îşi pună plasele pe ditamai lacu’; că are oameni cu puşca (!!) care patrulează zona, şi dacă prind un pescar cu plasele îi aruncă peştii înapoi în baltă, deşi concesiunea lui se limitează la un colţ de lac, nu la tot luciul de apă. Şi mai şi momeşte zilnic la extremitatea unde e conacul, de toţi peştii din baltă, vară-iarnă, numai acolo stau. Deci ţapă, dijaba mergi în Deltă să prinzi capturi. Şi că planul lui de mogul hrăpăreţ ar fi fost să puie mâna pe tot luciul de apă din Deltă, să-l concesioneze, să fie numai al lui.

No… io zic că nu are rost să plecăm urechea la ce zice unu-altu, că dupa aia iar tindem să credem legenda aia cu Ceauşescu care a tăiat cu laserul tancurile ruseşti strânse la Prut să ne atace ţara, prin anii 70.

Daaaar… eram tot în Deltă, şi, tocmai ne împrietenisem cu dom’ Negrilă (îl ştiţi pe dom’ Negrilă din Sulina, nu?) în jurul unei pălinci de Sibiu, pe la 11 dimineaţa. Dom’ Negrilă venea la pescuit cu o Dacie ca a Groparului, şi instantaneu i-o plăcut de noi, că noi suntem chiar o gaşcă faină.

Şi zice dom’ Negrilă: să vă zic una… că vine SOV în Sulina, să plece la moşia lui – fosta gospodărie de partid, no. Şi debarchează la debarcader şi face doi paşi pe chei, să-şi dezmorţească cusăturile înainte de a se urca pe barca lui cu motor care să-l ducă la moşie. Şi cum se plimba el aşa, şontâc-şontâc (atunci am aflat şi eu că SOV e şchiop, că nu mă pasionează viaţa şi opera mogulilor), ce păţeşte? O cotarlă de câine vagabond, pe care nimeni nu dădea doi bani, mic, negru şi urât, şi şi sperios din cale-afară, cea mai mare colonie de păduchi de câine din Europa de Est, odată numa’ mi ţi se repede, şi înainte să-l poată opri vrun badigard, mi ţi-l muşcă zdravăn, mârâind, pe Vântu de piciorul sănătos, de toată Sulina o înţepenit! Şi dupa aia toată Sulina o început să râdă, că cine dreq o mai văzut pe lumea asta mogul şciopătând din ambele picioare! Cine, cine! Spune-mi cine, cine!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 17 comments

 1. Hybrid Reply

  cre’ca catelu’ era pescar…s-o ‘nervat ca nu mai are luciu de apa unde sa-si prinda si el pranzu’ 😆 😆

 2. Konskriptor Reply

  Nu numai ca iti arunca pestii, dar are pe un agamita, pe numele lui: “Terente” care da si amenzi. Cica pe Dunarea Veche, vis-a-vis de Crisan nu ai voie sa campezi si sa dai la peste. Da’ io cred ca era din cauza ca eram la vreo juma de km de locul de aterizare al beliscopterului lu’ vantu asta. Daca venea singur omu’ cu amenda, cred ca il aruncam un pic si inapa, da’ al draqu’ a venit cu 2 jandarmi. Cica Terente asta ar fi omul de casa al lui Vantu. Vorbesc gurile rele ale pescarilor din Crisan. Si uite asa a trebuit sa aruncam vreo 10 kile de crap, sa strangem cortu’, sa curatam vatra de cenusa( vatra pe care o folosim cu succes de vreo 4 ani), si sa ne caram de acolo.Noroc ca am facut poza la unul din crapi, si la un caine de delta. Sa fie de amintire.

 3. Oane leg men Reply

  Mai Gropare, atata m-am holbat dupa tine sambata la raliul de la Horia Damian de numa numa. Ai renuntat sa participi cu furia sau ce ?

 4. Greuceanu Reply

  @Konskriptor:

  da-ne si noo pozele….. te rooooooooogg…….. dunarea vecheee……

 5. Ramses3 Reply

  cand? eu am prins o stiucuta pe lacul rosu, si da erau niste baieti care tot treceau pe acole si pareau suparati, da nea vasile, asa a zis ca-l chiama, care baga pe toti in chizda mumii lor de comunisti, dupa ce ne-a esuat, dupa ce i-am dat sa bea jb direct din sticla: ne zicea ca aicea a prins el o stiuca pe care au mancat-o Odi si Sini (Odioasa dictatura si Sinistra ei sotie).

 6. WhiteWolf Reply

  Mo, om ii si el. Ca de nu era , nu mi ti-l musca purtatoru’de purici. Si nu zic , da’ poate ca erea vreo din aia… cum ii prin calendarele mayaso-nostradamice; o previzionare, o chestie despre ceva ce va sa i se intample pe care n-o loat-o in seama. Zic si cred
  Ca de erea altfel, nici muscat nu mai pleca de la moshia de care ai narat. Si unde nu ne pomeneam noi cu un alt Terente.
  Doar ca de data asta dotat fiind cu-n picior de frasin
  Da ‘poate gresesc ….

 7. rusu Reply

  SOV tot timpul a fost un personaj dubios. Sunt prea multe probleme in care a fost bagat. Asta te face sa te gandesti ca nu tocmai legal ce face. Cand se dovedeste vinovatia sa-l bage la inchisoare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *