Nu are rost să vă zic că am băgat vreo 3 drumuri dus-întors de Sibiu într-o săptămână, probleme de sănătate cu Gropăroii, Doamne ţine-i, probleme care sper să se fi rezolvat, că nu dijaba am dat şpăgi la nenii şi tantile în halate albe.

Şi io tot iau autostopişti la ocazie şi nu le iau bani, că-s tăntălău d-ăla cumsecade. Dintre aceştia:

1. O hoardă de studenţi;

2. Nenea care era paznic la un lac de pescuit în Mărtineşti, şi care o zis că nu-i e frică de ploaie, că el are perelină;

3. Maria, ţiganca de veo 60 de ani din Ocna Mureş, care mergea la târg la Câmpia Turzii cu ciorapi de la Sebeş ca să-i vânză, că şi ea trebuie să mănâncă; şi care o încercat să mă şpăguiască cu ciorapi, şi io am nechezat a dezaprobare, că nu-mi trebe amarul lor de bani. Şi care mi-a zis că am nume pai (frumos), ca mine. Şi care o tuşit o dată, şi m-am prins că bea tutun: şi instantaneu i-am oferit o ţigare, pe care a şi acceptat-o, şi romantic am fumat amandoi la 5 dimineaţa pe drumul Unirea-Cluj în Dacia lu’ tata, care dacă ştia că cine fumează la el în maşină mă asasina groaznic cu mâna lui;

resize-of-resize-of-resize-of-resize-of-dsc01208

şi i-am oferit o cârpă de şters parbrizu să scrumeze în ea, că nu putea deschide geamul din cauza burţii, şi se pregătea să scrumeze peste ciorapii care erau de vânzare; şi am vorbit cu ea de relaţiile mele, Geoană, IT, geopolitică, BCA versus cărămidă Porotherm, neoliberalism, noile terapii complementare pentru cancerul de colon, Michael Jackson şi planeta de pe care-o venit.

Şi care la final, când am depozitat-o, tăt nu s-a răbdat şi mi-a zis:

– Da’ auzi,… nu-mi mai dai două ţigări, să am până ajung în Turda?

Şi amu vă întreb io pe voi: ce ziceţi, i-am dat?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 28 comments

 1. yogibeer Reply

  dap, cred ca i-ai dat. btw, cam nasol fara tine pe aici.

 2. duck Reply

  hellooooooooo!!! wellcome back!!! am crezut ca mi-am pierdut doza de mustaceala zilnica. de cand te citesc, si pe tine, si pe hadean, ma tot gandesc sa fac o excursie la cluj. Intotdeauna am zis ca daca ar fi sa aleg o alta resedinta (stau de 32 ani in tm) as alege Cluuuju’. Pe langa ca e fain orasul, clujenii is parca mai faini ca timisorenii.

 3. Groparu Reply

  @ duck: mo, deci cu o singura chestie te contrazic: clujencele is intr-adevar mai faine ca timisorenii!

 4. Quadratus Reply

  I-ai dat, i-ai dat, cum sa nu-i dai… Uite ce pitoreasca e! Ce dor mi-era sa-ti sparg glajile si sa-ti sun furia…

 5. XaeL Reply

  eu te suspectez ca i-ai fi dat. presupunand ca mai aveai cel putin 3 tigari la tine. 😕

 6. Bungust Reply

  I-ai dat, ma, normal ca i-ai dat. Ca ti-ai dat si tu seama cat de globalizanta era tipesa, daca avea ciorapi de la Sebes, ea era din Ocna Mures si mergea la Campia sa si-i vanza. La ce viata tumultuoasa, ce mai conteaza 2 tigari?

 7. marius vl Reply

  daca e vorba de tigari cred ca i-ai dat ,dar daca iti crea sa faceti sex ce faceai?

 8. tren/personal Reply

  pai, i-ai dat, fumatul ucide…si ce-i place groparului, mai mult de cat un om? – un om mort…si spune-ne daca-l impaiaza astia pe Mishel Jacson, ce faci cu groapa pe care i-o sapash?

 9. calin rusu Reply

  normal ca i-ai dat ca dara de… de la fumator la fumator

 10. Buha Neagra Reply

  Nu stiu daca i-ai dat, da’ de cerut i-ai cerut sigur, ca ai suflet de tigan pe care l-ai calit la Tiganiade pe cele vai cu prietenii.

 11. GabeLBz Reply

  Vaz ca au votbit cu asta sa nu mai faca spume cu mine. Vezi ca in dreapta sus imi spune de 2 ori undefined undefined unul sub altul unu mai mare unu mai mic. Cred ca stii ce vrea sa imi spuie cu asta deci explica-i tu cum sa imi spuie ceva fromos 😀

 12. barnhouseeffect Reply

  nopăi, io cred ca i-ai dat, ca fumatorii se (re)cunoaste intre ei.
  auzi, ai un articol in care faci referire la medias; apăi cand ajungi pe acolo, da-mi de stire….

 13. Carmen Reply

  Apai creca i-ai dat, ca ai suflet bun tu (nu ti-a zis si asta?)…da’ io altceva vreu sa zic: in sara asta, cand veneam spre casa, jur ca am vazut-o pe sora ei geamana, se cara prin cartier cu o ditai papornita.Cred ca au fost despartite la nastere, saracile.

 14. Moroi Reply

  Gropare trăiţi-ar familia ta …unde Dumnezeu ai fost ? Ce s-a întâmplat? Am crezut că ai dat mâna cu un confrate de al tău, doar că el îşi făcea acum profesia pe tine, Dom’nie fere. Uelcom beac şi să nu mai dispari din peisaj. Multă lume tristă prin blogosferă, mulţi frustraţi (care se cred cei mai mari blogări) chiar nu aveam ce citi. Mie personal mi-ai lipsit, şi nu te înfoia prea tare. Am crezut că schimbi şi tema…dar văd că un lucru bun nu se schimbă!

 15. Anonymous Reply

  OMFG !
  Nu doar ca e tot ce pot dar e si cel mai potrivit 🙂

 16. mamica_de_Sebastian Reply

  IO cred ca i-ai dat ca esti om bun:))si daca tot ai dus-o gratis cu masina:))

 17. Dom' Spike Reply

  asta imi aminteste de unu’ pe care l-am luat la ocazie din Wichita Falls in Abilene (vreo 250km, 2 ore jumate). Numa ca pula ala nici nu s-o gandit sa faca conversatzie, desi am avut io fo’ doua tentative. Cred ca l-am jignit, ca eram strain (si-n plus, pana am oprit io de la 70 mile pe ora, trecusem cam tare de el, si nu prea se gandea sa vina pe jos sa m-ajunga). Si putzea. Si, in fine, cand l-am debarcat, o deschis si el gura, ca da’ n-ai vreo 2-3 dolari sa am ce manca azi?
  Si-n pula mea, i-am dat
  Si cand am ajuns in Abilene la serviciu, gagica (actualmente nevasta) aproape o facut o criza de isterie si m-o si pârât la toata lumea ca am luat autostopisti, ca daca scotea pistolu si ma lasa mort de viu pe autostrada etc etc.
  Poftim recunostintza ca parca io le-am distrus sistemu de trenuri sa se urce vagabonzii in vagoane ca-n filme…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *