Deci în Cluj, spre deosebire de alte oraşe de pe planetă, orice muritor îşi doreşte cel mai mult şi mai mult două chestii: casă de 400 mp pe un teren de 2 ha, bani să o întreţină, nievastă tânără şi faină, bani să o întreţină, iaz cu peşti în curte, maşină super bengoasă, bani să o întreţină, copii super-inteligenţi la Oxford, numărul de telefon al procurorului general al României şi sănătate.

(paranteză: ăia care declară că îşi doresc şi mântuirea şi poartă haine negre deja le au pe toate astea)

Revenim.

Un asemenea nene a reuşit să-şi tragă o mega-super-ueber casă undeva pe lângă Cluuuj, vorba aia: la 3,2 km de centru. Deci casă mai mult uriaşă decât mare, luminoasă şi cu termopane-termopane, cu tot ce-şi putea dori Elvis, Obama sau Ţânţăreanu: pomi fructiferi rari şi ierburi de soi în grădină, gresie scumpă şi faianţă adusă din Italia, doi lei de ciment la poartă, uşă cu telecomandă la garaj, lemn masiv în bucătăria pe care tronează fluturaşe de la toate pizzeriile din oraş, uşă de sticlă la baie, oglinzi cât peretele, ce mai! Tot ce i-o putut lui naşte mintea că poate ar da bine să aibă, fără să se uite la bani (io sunt un pic invidios pe omul ăsta, sincer să fiu). Ceva de genul acestei case din Certeze, Satu Mare:

Românul, dacă nu dă cu flit semenilor săi, nu este din cale-afară de vesel; aşa că şi-a chemat tot purcoiul de neamuri, rude şi familie să sărbătorească alături de el inaugurarea casei, să se bucure cu el, sau mai degrabă să se bucure el de invidia din ochii lor!

Şi o venit la el acasă purcoi de neamuri, rude şi familie, şi or ascultat toată povestea casei: aici am un cireş japonez, dincoace o floare iraniană; în casă am mahon adus din nişte insule, şi scaunele sunt din bambus de Bali! Şi dincoace camera copilului e amenajată cu turcoaz de lagună cipriotă, uite, vă place turcoazul de lagună cipriotă?

La final, omul nostru îşi termină vizita pe terasa casei. Terasa era cât jumate Africa; deci mega terasă, cu mega privelişte.

Rudele se sfătuiesc între ele. Discută, se uită chiorâş.

– No! zice omul nostru, radiind bucurie ca Fukushima plutoniu. Vă place casa mea?
– Nu ne place ca nu ai inchis balconul ăsta mare! ziseră neamurile, toate într-un glas.

Fază pe bune.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 24 comments

 1. Popa Basca Reply

  Asta e din seria “Bancuri cu olteni de la Cluuuj”. Cind om auzi si bancuri cu ardeleni de la Strehaia… putem sa ne caram singuri coparseul direct la tintirim.

 2. Trocan.eu Reply

  Eu cred ca “proprietarul” e prieten cu directorul vreunui muzeu si l-a rugat sa-i dea cheia intr-o zi in care nu era program, ca sa se dea JMecher.

 3. Turambar Reply

  Ma, voi sintetzi individioshi pe succesurile omului de succes, mai. Ma pui de comunistzi ardeleni. Mai oltenilor. Mai socialishtilor.

  :rofl: 😈 😎

  PS: Si eu sint de acord sa inchida balconul. Asa sta scris in obiceiurile poporului roman. Cu termopane albe, stralucitoare, de pe care nu s-a dat jos tzipla.

 4. RBoy Reply

  Da, tipic. Cât mai mare, cât mai multe camere. Pentru ce ??? Să fie. Să aibă praful loc destul să se așeze. Întrebam o persoană proprietar de așa ceva, ce face cu atâtea camere. Păi pe când vin nemurile la el în vizită. OK. Când vin ? Păi pe la Crăciu. Aha. Și câte sunt alea neamuri ? Păi 3. Da. Merită să-ți faci muzeu pentru ca odata … poate … să vină frate-tău la tine să stea 3 zile.

 5. V_for_Whatever Reply

  …fantana cu lacrimi de pinguin in hol (si nu dinaia cu circuit inchis), un bizon alb impaiat care tine loc de cuier la intrare, covoras din piele de koala, fotolii tapitate cu blana de veverita-de-siberia…

 6. Groparu Reply

  @ V_for_Whatever: hahaaa… V_for_Whatever isi face incalzirea! Pe cand urmatorul guest post urmat de berea promisa?

 7. wtfro Reply

  Băiat simpatic cu simţul umorului super dezvoltat, soacră iubitoare de frumos, nevastă înţelegătoare şi cu un minigropar în devenire să te roadă invidia….. ntz, ntz 🙂

 8. Groparu Reply

  …apai cand petreci zi lumina muncind pentru familie si nu mai ai vreme sa-l pisti de mai mult de 400 de ori de obraji pe seara… asta ref. comentariile lui Horatiu de la postarea cu BCR 😀

 9. ba_laura Reply

  cand si-o adus fironica noast’a masina din olanda (acu o mie de ani)… cu inc-o pretena buna, ne-nvarteam in jurul ei in parcare … masina mare, faina, alba/argintie, jenti de nustiucare, scaune-mbracate in nustiucati boi, scule audio de-ti susurau urechile … motoru’ torcea da’ nici ca se-auzea … noi ne tot invarteam si simteam cum ni se subtiaza buzele.
  no? o intrebat intr-un tarziu biata cea fironica.
  tu fironica, o zis una dintre noi doua, astea invidioasele de nu mai puteam, ii…cam faina tu, da ni la ea ce murdara-i!

 10. Solomonar Reply

  Ma, tate ca tate, da` prea ii inchipustrata casa aia (mi-am simtit retina violata)… chiar numa` balcon inchis ii mai lipsa:))

 11. roara Reply

  imi place de nenea ca e mai romantic de fel… imi place ca are termopane ce se pupa de minune cu stilul arhitectural. si imi mai place ca nu a inteles inca ideea din spatele zicalei: “less is more and more is less”. poate nu a facut logica pe vremea lui… sa-i traiasca buzunaru’ pana la urma, nu? caci restul e echivalentul unui john doe in vizita la morga

 12. Horatiu Reply

  Ma, io cred ca trabuie s-o vocsasca in verde deschis… 😉

 13. Cristi Reply

  Am mai găsit o lipsă la căsoaie. Nu are numele (porecla) proprietarului pe acoperiş. Cum are bercea planetaru’. :mrgreen:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *