Pentru non-clujeni: asta e o terasa unse se papa relativ decent: un pranz costa 10.60 lei. Felu 1, felu 2. Si si gustos.

Merg azi cu un onor coleg si cu doi străinezi: unu egipţian, altu englezoc de la mama lui. Zice egipţianu’: maimuta asta plange inainte de a fi mancat, sau dupa ce o mancat?

Comandăm zama: egiptianu o zis ca nu papa porc, că-l trăjneşte; aşa că ii lom zamă de vită şi grătar de vită. Si noi ăştialanţii ne lom trei menie.

Si cand ne aduce meniul, surpriză! In zama lu’ englezocu’ se lăfăia, măre, o muscoaie verde, mare cât o libelulă obeză. Deci genu’ ăla de muscă care culege nutrienţi vitali de la gurile baieţeilor gravizi din Darfur, şi care daca se inerveaza te aspiră cu trompa si te rădică în înaltul ceriului şi te devorează, elitră cu elitră.

Întâmplător, chelneriţa mi-a fost mie elevă; fincă foştii mei elevi ajung toţi în posturi babane de taximetrişti, ospătari, sau chiar frizeri. Şi îi zic: puiuţ, ştii, avem o muscă în zamă!

Ştiu, zice ea, acuma vin să rezolv.

Şi dispare.

Şi ne râdem de musca aia cum stătea ea înecată, ca proasta, în zama de porc a la grec, când putea alege şi ea o bere mai cumsecade, făcută la Giurgiu din apă de munte.

Şi revine chelneriţa cu o linguriţă de plastic cu care mesteci zahăru în cafea, să ne elibereze de muscă. Şi noi privim, şi nu ne vine a crede: WWWTTTTFFFF????

Şi îi zic: deci te rog să ne schimbi zama asta, că noi preferăm să păpăm muştile separat, la desert.

Aşa că d-ra pleacă, şi revine cu altă zamă, cred. Nush. Da’ am mancat zama aia aşa, cum ierea iea.

Şi îi zic lu egipţian: dacă nimereai tu zama aia cu musca, i-aş fi zis la chelneriţă: “Mai, fato, domnu’ e din Egipt; şi ei acolo nu papă decât scarabei în supă, nu şi muşti balcanice albastre!”

Şi egipţianu’ nu o râs.

Atât.

PS: si am vrut sa ii mai zic la chelnerita “Asa va invata pe voi la scoala?”, da’ nu am mai gasit-o la plecare. Bag sama ca pescuia musti prin zama 😐

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. Greuceanu Reply

  i-auz’ prtentzii! da’ ch-avea mo muzca?! ejti extremist xenofob si iredentist?! ori tz-o fo’ frica ca nu era proas-pata?!

 2. Turambar Reply

  Singura maniera in care ati fi putut fi siguri ca nu va aduce aceeashi zama de musca era sa pastratzi castronul cu victima verde shi inecata pe masa, proba numaru unu, si sa ceretzi alt castron de zama de ciorba cu adaus proteic insectifil. Cum ar veni, proba doi. Si cand aducea ciorba de rezerva, atunci si voi ca detectivii priceputzi ii dadeatz inapoi proba unu, aia cu musca verde si decedata.

  The late fly in the soup. Asta imi aduce aminte de schetchul acela al lui Monty Python cu papagalul mort in colivie. The late parrot. Very deceased. Dead. Stiff. Gone.

  🙂

 3. pliscu Reply

  @fotoghin: aia era vorba mea! VORBA MEA!!

  Care, de fapt, ii dintr-un banc, ca nu-s io ashe inteligent… 😀

 4. hadean Reply

  no, daca musca nu era decedată pân spânzurare cu un fir de păr nici scurt, nici lung, nici subţire nici lins da’ creţ bine ci pân înec în zamă curată, nu-i de dat la ştiri. da nici de mâncat acolo nu-i, că de bună samă nu s-o înecat musca în blid de la bucătărie la masă, io cred că o dat colţu unieva deasupra la plita pă care stăte oala cu zamă fără figheu. şi mai cred că şi friptanu egipţianului o fo dint-o bucată de vacă nebună, mai nebună decât vaca însăşi.

 5. Uca Reply

  Cel putin te-a respectat suficient si nu ti-a dat tie zama cu pricina. Asta daca s-o fi gandit inainte.
  Daca se gandea si ti-o dadea tie, atunci trebuia sa-ti faci cu adevarat probleme.

 6. Usim Reply

  Al’data sa nu mai mananci cu ejipteni care nu stie de gluma, sa bei! Ca poate le vine simptul umorului. Numa ca aia nu prea beu (dacat pe ascuns sau cand nu-i vede Allah) ca e un fel de pocaitii lu’Mahomed.
  Nu ma duce mintea cum sa iesi din impasul aiesta.

 7. normancboy Reply

  Lasa bre fata ca probabil aveau un ONG handarcavar de invatat muste sa inoate.

  Intrebarea intrebacioasa daca v-o bagat musca pe nota de plata? Ca asa puteati sa ii acuzati de proxenetism cu muste si le spulberati mitu de ongisti pacifisti.

 8. mo Reply

  Ufff, situatiile de genu’ asta mi s-au parut intotdeauna foarte frustrante.
  Deci am o musca-n blid – cum procedez?
  Anunt chelnerita?
  Vorbesc rastit sau bland?
  Daca tip imi scuipa in supa, daca zambesc probabil mere dupa usa, scoate musca cu dejtele si o aduce inapoi pe masa….
  Iti dai seama cat de norocos ai fost ca ai vazut extragerea in direct, facuta cu o lingura de plastic?

 9. alienatu Reply

  Groparu – “Aşa că d-ra pleacă, şi revine cu altă zamă, cred.”

  mo – “Iti dai seama cat de norocos ai fost ca ai vazut extragerea in direct, facuta cu o lingura de plastic?”

  deci mda.

 10. Andreea Reply

  Deci io daca eram in locul tau faceam f urat….deci putea sa vina cu lingura de aur la mine si tot o faceam albie de porci…Si cand te gandesti ca Moima Plangatoare e vazut drept un restaurant destul de scumput… (4 musculite a la Bursucu Gastric a lui Catavencu)… Hmm…inca asa nu am patit …Dar am patit-o la Athena la terasa cand la o prietena i-a adus un Garrone cu sare(stiu e penal ca fac chestia aia cu gura paharului plina de zahar, mie personal nu-mi place) si biata fata a baut …S-a prins numai la a 3 -a inghititura :))); deci daca mergeti acolo aveti grija ce anume cereti…sa n-aveti suprize…
  A

 11. eu Reply

  1. Io cre’ca era tot zama aia, da’ cu musca estrasa dupa coltz si-un scuipat in plus.
  2. Esti un nemernic si-un sovin ca ai vazt ca musca era verde si repede, repede, te iei de unguri cu tot felu’ de mesaje subliminale.
  3. Da’ l-ai intrebat prima data pe englez sau ce stiu io ce alta natie, daca nu-i place cu musca? Poate la ei asa e traditional… Sau la noi o fi traditional?
  4. Bah, la egiptzieni scarabeii e animale sfincte, aia nu-l invata pe scarabei sa inoate in supa ci ia culcat cand apare, da cu ABS-u la masina cand traverseaza strada s-alte cestii. Daca venea careva cu scarabeu’ plutind prin zama, il mancau pe chelner si pe bucatar, si din ce ramanea puneau de-o piramida cu mumiile aferente, c-asa e la ei….

 12. alanegru Reply

  tz-o trebit tzie maimuta, in loc sa meri la varzarie (daca mai sa exista). le bagai sh-un vargabeles pe gat shi ziceau multzam.
  @turambar, multam de sfat. esti patzit?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *