Nievasta era gravidă cu Gropărelul. Spaimă cât Siberia. Frică. Panică!

Primele luni – dezastru. Greţuri, ameţeli, vertije: se uita la mine, îşi dădea seama cine-i tăticul şi o lua şi mai rău la lingurea.

Încercasem de toate: pastile, plimbări, aerisit de camere, hrană uşoară, regim alimentar, uitat la stand-up comedy, citit blogul meu – nimic nu o făcea să se simtă mai bine. Stătea, săraca, că mi se şi rupea inima, întinsă în pat, şi se uita la un punct fix din univers, cu o privirea lipsită de expresivitate, de caras congelat.

– Tu muiere! zic. Io zic că e cazul să trecem la măsuri extreme.
– Ce măsuri extreme, zice ea, cu voce stinsă.
– Deci fii antenă, îi zic. Hai să ne rugăm împreună!
– Tu nu crezi în treburi din astea, mă, zice ea, cu voce stinsă.
– Tu! zic. Dumnezău e sus, şi ne aude. Ne vom ruga cu toată puterea noastră intrinsecă! Vom zgudui cerul cu incantaţii. Vom trezi mumiile egiptene, vom atrage reporterii raiului şi vom intra pe breaking news în rai! Hai să ne rugăm. Te rog eu – te implor! – fă un efort, pune-te în genunchi lângă mine şi hai să ne rugăm împreună!

Se ridică, cu greu, cu o brumă de speranţă pe pleoape.

– Zi după mine! Doamne, ajut-o sa fie OK, sa nu mai aibe greţuri, ameţeli, să fie bine, să mănânce fără să mai vomite pe mine chiar tot… dă-i, Doamne, putere şi fă-o ca mai înainte, spiriduşă şi zâmbitoare! Sfântă Născătoare, Iisuse cel sfânt, sfinţi şi părinţi…

Rostim rugăciunea amândoi, ca la budişti. Terminăm rugăciunea, mă uit la ea:

– Dragul meu, sunt mai bine – zice ea, şi chiar mi-a zâmbit un pic!
– Foarte bine! îi zic, bucuros de nu se putea. No… mergi si spală vasele, fă şi tu ceva de mâncare… vezi şi tu ce haine trebuie spălate…

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 31 comments

 1. Nea Costache Reply

  M-ai topit coane Gropare! M-asteptam, in situatia de loc de invidiat a conitei Gropareasa, sa-i propui cu totul alte mijloace de reconfortare dar… tocmai la spalat si gatit?
  Uff, bine ca s-a terminat ca am inteles de la mata ca ai acum un Groparel pe cinste, deci chinurile Groparesei au meritat!
  Una peste alta, io-nchei, cu urarea sa-ti traiasca amandoi sanatosi!

 2. KennyMcCormick Reply

  Groparus Tiranus Rex! :))
  Sa fiti sanatosi toti trei… ca tare frumosi mai sunteti! >:d<

 3. Madalush Reply

  =)) de asta iti era tie!!! Nici divinitatea nu mai tine cu femeile, de le face sa se simta mai bine doar pentru a le lasa mai apoi sa fie trimise la asemenea chinuri!

 4. Roxa Reply

  Stiam io di ce n-am vint in Cluuuuj sa-tz pun inelu` pah dejet, Gropare! Am banuit ce soarta cruda m-ar astepta, ori io mi-s o muiere emancipata. ;;)

 5. Andrei Dumbravă Reply

  Gropare… eu ca de obicei nu vreau sâ par moldovean, dar na… vorba aia… numai cu buletinu’ sâ nu ti pui..

  Eu tare mi-s convins că s-o vorbit Gropăreasa cu Gropărelu şi de asta ai tu parte acum de încântătoarele sfinţiri cu pipi de la Gropărel, de îmbătătoarele lui pârţuri (că am înţeles că atunci când activează artileria grea, atacurile talibane din Afganistan încetează câte o săptămână), de melodioasele lui scâncete de la 3 dimineaţa şi în pirincipiu de celelalte activităţi gropăreşti de la început de viaţă…

 6. je Reply

  ce caterinca, si cum a fost sa speli vasele si hainele,te-ai descurcat? 😀

 7. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Ai putea sa precizezi cate luni au durat greturile dupa acest fermecator episod de sustinere a productiei de groparei?Pentru ca am o banuiala ca ingerii de sus i-au spus sotiei ca poate lua o pauza de spalat vase, ca de mancat oricum berea e la putere… ;;)

 8. Ionut Reply

  Ma Gropare – ti s-a urit cu binele! Nu mai pupi tu sex in urmatoarele 2 saptamini! Tu nu ai invatat inca ca femeile din ziua de azi sunt mai mindre si mai feministe decit insusi EVA(din proprie experienta) !!! Eu subscriu la ideea ca Anca nu mai are timp sa se “navigheze” pe internet!

 9. Blog de blog 2010 « Ciprian Reply

  […] premiu – DailyCotcodac.ro 2. Blog literar (cu trei secţiuni: critică, jurnal, creaţie) Groparu.ro, Lora, Alina Barsan 3. Blogul cu cel mai mult umor SimonaTache, Groparu,  Timesnewroman.ro 4. […]

 10. Horatiu Reply

  Asta imi aduce aminte de o patanie personala si conjugala, si desi stiu ca zacand-o dau apa la mora celor ce zac ca barbatii e porci si femeile ie doamne( si asta asa si ii fara dubiu), asa ca , vb. celei mai mari dive a tuturor timpurilor si romanilor-Ramona Badescu-OCHIO:
  Localizare in timp( egzacta-zac io):
  -anu-2005 e.n.;
  -luna-februarie;
  -ora-intre 2 si 3 am;
  Afara-intuneric, inauntru-intuneric; afara-grade multe cu minus, in casa-ceva mai bine….
  Io dorm ca pe 7 trabuie sa ma prezint in miristea muncii…si visez cu 2 domnite imbracate in asistente medicale care ma tratau cum nu vezi prin spitalele romanesti…La un moment dat simt o scuturatura pe umar…asa, mai dura…
  -No, stati mai usor ca nu-s masochist, le mormai io asistentelor…
  -Ma, scola-te odata…era nievasta( care si ea era Kinder cu surprize la vremea aia)
  -No, ce-i, no? o alint io ase adurmit cum eram.
  -Vreu senvici de la Sora…
  -Bine, zac si dau sa ma-ntorc la asistentele mele..
  -Vreu senvici de la Sora, dute si cumpara-mi- imi zace zgataindu-ma mai tare consoarta..
  -Lasa-ma sa dorm ca-ti ieu dimineata, tu nu vezi ca amu ii nopte si frig, zac io, si lasa-ma sa dorm-apuc sa mai articulez inainte de a adormi la loc.
  Prin somn o aud cum sa tat foieste prin camera….
  Dupa vreo patrujde minutele iara zgataietuli…
  -Tu, mami…ma apuc io nervos, futu-i senviciu si Sora si….
  -Auzi, vezi ca ti-am luat si tie unu daca vrei…
  Daca va zac ca atata o fost de bun…
  :>

 11. excalibur90 Reply

  eu cred ca povestea a fost invers.groparu a venit muci de la cimitir, bora tot prin casa, sughituri, alea alea,iar gropareasa vazand ca asta mai are de-o strigare si nu vroia sa cheme smurd-ul sa nu se faca de ras a apelat la rugaciuni . el isi revine cit de cit sa poata respira singur si sa se miste macar in patru labe, apoi ia ii pune 3 covoare pe cocoasa si ii zice: acuma iesi afara in zapada cu ele la batut ca sa-ti revii de tot.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *