Mă iau și mă duc la nievastă și-i spun la obraz, cum face orice bărbat în casă la el:

– Tu muiere! Pițigușa mea, te rog să mă ierți, dar io n-am apucat să-ți iau cadou de Paște. Am vrut să-ți iau bicicletă, da’ n-am găsit nimic până-n 80 de lei, oricât am căutat la alimentară.
– Nu e stres, că mi-am luat eu cadou singură și ți-am luat și ție.
– Pfuay, mă simt jenat și nasol! Ce ne-ai luat?
– Păi ție o carte, și și mie o carte.
– Da? Or fost scumpe?
– Păi nu or costat nimic.
– Cum așa?
– Păi mai ții minte că ai primit de Crăciun un voucher de la Astra Asigurări pentru Cărturești? No… voucherul expiră acum, în aprilie, și am luat două cărți pe el, una pentru tine, una pentru mine. Cadou de Paști.
– Hmmm… dă-mi să văd carte mi-ai luat!
– Apăi e ceva de femei, sigur n-o să-ți placă. Da’ las’ că o citesc eu, ce să facem, doar n-om arunca-o, Doamne ferește, pe criza asta!

Mno… Paște fericit, Gropare! Și vouă, și vouă, Paște fericit, sănătate, sărbători fainie și cadouri serioase, nu două legături de leurdă (că încă nu e gata postul) și ”Cele mai frumoase povestiri din Biblie”, cu prefață de Andrei Pleșu și ilustrații de Mihail Coșulețu (fără apostrof, că nu e ”coșulețul”).

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. Ana Simon Reply

  …. ´´HRISTOS A INVIAT´´ ! Sarbatori fericite alaturi de toti cei dragi dumneavoastra !

 2. Marian S Reply

  Ia uite, dom`le, io credeam că v-aţi luat 3 aifoane: unul la nevasta, unul la domnul blogger şi unul la Gropărel, că e deja băiat mare acum. 🙄
  Hai să ne trăieşti, împreună cu toţi cei din jur care te iubesc şi uneori chiar te inspiră!!!
  Christos a înviat!
  (EI, mai e un pic, dar atunci n-o să am timp de urări)

 3. Obi Two Kenobi Reply

  Hristos a inviat!
  Vad ca si doamna Iohannis ne ureaza “Paste Fericit Romani!” Ar trebui sa-si aleaga mai cu grija cui ii lasa in grija mesajele de pe Facebook, stim ca e profesoara si ar sti ca vocativul se desparte prin virgula. Nespa virgula Gropare?

 4. ba_laura Reply

  Barbatii din ziua de azi… Pai daca-ti lua ditai mopu’ albastru cu picatele mov si ti-l dadea cu dedicatie tir, tie, doar tie, sa-l folosesti gandindu-te cu drag la ea…parca vad ca si-atunci ai fi avut ceva de comentat, ca ai mai fi vrut si doua legaturi de leurda!

 5. boierul Reply

  Dupa “Sa traiti bine !!! parca am capatat oarece alergie la urari din astea de tip tulumba si de aceea conchid si eu ca onor prima doamna ar fi trebuit sa-si identifice destinatarii atat timp cat inca nu am ajuns monarhie prezidentiala , cu tot respectul pentru politeturi si reguli de bun simt.
  Nu stiu de ce mie mi se pare nepotrivita si aroganta aceasta urare, daca gresesc imi cer scuze daca imi dati peste bot.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *