– A, e greu de explicat, nepoate. Totul a-nceput cu un chinez fomist care n-a avut bani de KFC; așa că a pus un liliac să facă sex cu un pangolin și i-a mâncat în timp ce se călăreau. Avea omul ceva fetiș din ăla chinezesc cu corn de rinocer, supă de rechin și sex între pangolin și liliac.
– Și?
– Și a luat ceva virus de sifilis pangolinez, să vezi ghinionu’ dracului, și a strănutat în stânga și-n dreapta de 400.000 de ori până să-și dea seama că e bolnav; și înainte să se prindă lumea, virusul deja suferise câteva sute de mutații, băgase sute de mii de oameni în spitale și trimisese alte câteva zeci de mii în mâinile groparilor, într-o plină fază!
– Dar conducătorii ce vegheau, ce au făcut să-și salveze popoarele?
– A, toate națiile, fără deosebire, erau conduse de idioți. Comuniștii chinezi au mințit până-n pânzele albe și apoi au dat vina pe capitaliști; americanii erau prea preocupați de elucubrațiile Omului Portocaliu ca să mute programul TV pe alt canal; Uniunea Europeană s-a mișcat binișor la început, dar apoi gravidele din Germania și-au dorit neaparat sparanghel, că era sezonul; iar Rusia a încercat să trimită cosmonauți pe Lună, dar fără echipament, altfel nu-mi explic cum au tot zburat de la etaj puzderie de medici ruși în plină pandemie!
– Și n-a avut nimeni chiar nici un plan de criză? Nu făcuse nimeni din statele astea vreun program de luptă împotriva epidemiilor? Vreo armată, vreun SRI, ceva?
– Aaaa, nu. Păi asta ar fi însemnat ca niște oameni să stea toată ziua și să coacă scenarii de supraviețiuire; dar asta înseamnă muncă, și ei nu de aia se angajaseră la stat. Așa că s-au scobit la măsele și au ridicat din umeri în timp ce oamenii se tot infectau și mureau, până i-a ajuns și pe ei.
– Dar cum de se tot infectau și mureau, nu stătea toată lumea acasă?
– A, nici gând. În primul rând, românii nu au avut deloc încredere în liderii lor, care oricum erau niște lepre neconvingătoare. Apoi românii au început să creadă că totul este de fapt un plan diabolic planetar menit să-i facă pe ei să… nu mai țin bine minte, ceva cu cetățeni suverani și vaccinare obligatorie și Bill Gates care vânează copii – ceva ce ai spune doar după o clismă cu ayahuască. Plus că nimeni n-a mai stat să-i asculte pe timizii oameni de știință, acoperiți oricum de vocile tot mai asurzitoare ale vracilor, terapeuților și tămăduitorilor cu cristale și sevă de mesteacăn. Îți dai seama? Cu câțiva ani înainte discutaseră foarte serios despre colonizat planeta Marte, trenuri prin hyperloop, teleportare și construit tunele submarine, și la prima încercare mai serioasă au dat cu știința de pământ și s-au repezit în piețe, în magazine și în discoteci, zbierând ca din gură de șarpe când au fost împiedicați și făcând tărăboi la orice încercare de a li se lua temperatura! Și de abia au așteptat să-și reia serviciul, cei care se învățaseră să trăiască în stil mare și cei care nu mai aveau un ban pus deoparte fiind cei mai gălăgioși.
– Cum așa, după doar două luni nu mai aveau nici un ban pus deoparte?

Aici bunicul oftă adânc și zise:
– Oamenii chiar și-au dorit cu adevărat iPhoanele și Samsung S20-le și BMW-urile și concediile alea, nepoate, mai dă-le și naibii de rezerve, că doară nu trăiești de două ori.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

 1. Andu YY Reply

  Mi-a placut chestia asta :

  “ceva cu cetățeni suverani și vaccinare obligatorie și Bill Gates care vânează copii – ceva ce ai spune doar după o clismă cu ayahuască”

  Chiar nu pot sa inteleg cat de batuti in cap sa fie unii care refuza vaccinul, sau cei cred ca Pamantul e plat, sau ca antenele 5G aduc molima , doamne si cate alte exemple mai sunt , mai bine ma opresc aici 🙁

  • Zev Reply

   Andu YY – nici eu nu pot, dar ma gandesc, oare capacitatea mea cognitiva este limitata de lipsa unei experiente relevante? Oare, ca sa pot sa-mi inteleg semenii antivaxeri si anti-5G etc., trebuie sa trec prin experienta mentionata de Gro, recte (hehe) o clisma cu atahuyasca? Si, daca in dorinta mea de a intelege ceea ce-mi pare de neinteles, trebuie sa gasesc un proctolog (sau cum ii cheama pe heterosexualii medicali care sunt interesati de zone ale corpului indeobste pudic ascunse sub chiloti, izmene, pantaloni), care mai este si vraci / shaman? Care sa-mi faciliteze experienta atahuyasco-rectala? Cat de mare trebuie sa fie sacrificiul pe care trebuiesa-l fac in numele intelegerii neintelesului, ca sa- mi deschid nu Ochiul lui Shiva, ci ochiul din extremitatea opusa? Basca, mai e si absintul 🙂

   • Andu YY

    Zev,
    Pedalam in gol.
    Un savant a zis ( imi pare rau ca nu stiu cine) :
    ” nu s-a nascut pe lume un destept care sa poata convinge pe un prost ca e prost”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *