Nu decesul lui Pimen mă sperie, ci faptul că undeva, sus în piramida spitalicească sau cripto-securistă sau politico-guvernamentală a României, cineva este ferm convins că a făcut exact ce trebuie.

Acel cineva a aprobat ca un bătrânel de 90 de ani, cu comorbidități, să fie transportat în plină pandemie cu elicopterul la București, unde a fost dopat cu tratamentele alea scumpe, cu plasmă. Din banii fraierilor.

Și atunci când tratamentele au dat dat greș, acel cineva nu are acum nici cea mai mică urmă de remușcare. Nimic, nada, zilch.

Poate cu plasma aia, cu tratamentul și cu elicopterul ăla s-ar fi putut salva o mamă, un tânăr, un cap de familie, un copil, cineva cu mai multe șanse, dar acel cineva a ales să salveze un ierarh de 90 de ani. Și nu, nu fac discriminare pe bază de vârstă, aș vrea să văd raportul medical pe baza căruia cineva a hotărât că Pimen are șanse reale să fie vindecat în detrimentul oricărui alt bolnav și scriu aici o scuză publică. Dar așa ceva nu cred că există, pentru că a fost o decizie arbitrară care nu va fi niciodată explicată nimănui.

Și acel cineva, repet, doarme liniștit noaptea; ba chiar, printr-un mecanism de compensare, acel cineva este convins că a făcut un gest bun, încercând să ajute un om al Domnului.

 

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. Elisa Reply

  Cu siguranta nu e vorba strict de acest caz care te “macina”, ci mai degraba de ceea ce se intampla la modul general; nedreptatile sunt la ordinea zilei in tara noastra.

 2. Attila Reply

  Gropare dragă, după Arșinel te mai miră ceva? Vorba porcilor – toți suntem egali, doar că sunt unii mai egali decât restul.

  Pulimea nu are decât să meargă și să moară.

 3. andu yy Reply

  Pentru populime si fără corona dacă sunai la ”salvare” prima întrebare era ce vârstă are bolnavul și veneau în consecință…
  Si ăsta cu eliopterul!
  Dar Flutur ?care a ocupat singur tot spitalul din Sv?

 4. Shoric Reply

  În ultimele zile ale Terrei când vor fi lansate navetele spaţiale sigur va fi ales un purtător de cruce din aur în detrimentul unui blogăr sărac.

 5. Zev Reply

  Gest bun? Nu cred, individul in cauza nici macar nu opereaza cu concepte gen bun /rau, corect/incorect, moral/imoral. Astia au sistem de referinta diferit si unic – smecher vs fraier de rand. Personalitate vs anonim. Si e gravat pe scoarta lor cerebrala, e un reflex, nu un proces decizional cu mai mult de un rezultat posibil. Am fost obisnuit de copil cu ideea ca securistii, politaii, admin publica judeca asa. Sa vezi medici ca o fac (ala care a luat decizia era clar medic) e un new low. Juramantul lui Esculap my ass.

 6. Ela Reply

  Groaznica gandire, inca un blogger unfollow. Pai daca era bunicul tau, mai bine il lasai sa moara? Sau cum? Unul tanar poate nu are nevoie de atatea resurse. Plus nici nu sutn cazuri de muriti de corona din lipsa de resurse. Aici e doar un venin stangist iesit la iveala. Imi pare rau serios ca am putut citi asa ceva. Stii ca spitalele de corona is undeva la 20% utilizate? Sau spitalul de la campina de 1000 locuri cu 200 medici si 1 singur pacient internat!!!!

  • Attila Reply

   Tanti Ela, ușor cu pianul pe scări, poate îți pică pe degete și îți mai taie din elan.

   Iote, fă următorul exercițiu: căți nonagenari infectați au fost zburați cu belicopeterul și tratați cu toate cele, contra la câți au murit pe unde au apucat să fie infectați.

   Pe pariu că o să îți iasă rezultatul (dacă ești mental dispusă să îl accepți) că Înalturnătorul Pimen a fost favorizat?

   Din alt unghi: hai serios. Chiar ai iluzia că între doi pacienți cu stare identică, unul pulaș, altul fruntaș la foncție și pile, o să fie ales la salvat luzărul de pe Electrolizei?

  • Groparu Nemernic Reply

   Dacă era bunicul meu aș fi făcut orice pot, omenește vorbind, să aibă parte de tratament corect. Și dacă aș băga o arșineală cu intervenții ilegitime aș plăti daunele în orice fel mi se cere asta, inclusiv penal.
   A doua propoziție nu se va aplica niciodată la sfinții purtători de aureturi cătora le pupi tu poala.

 7. Ela Reply

  Lasati gargara, da un exemplu de om ce nu a avut acces la tratament covid. Demonstratie incheiata.

  • alunelu Reply

   Am ales un caz la intamplare:
   Deces 1147
   Femeie, 47 ani, județ Neamț.
   Dată confirmare: 29.04.2020.
   Dată deces: 20.05.2020.
   Comorbidități: TBC pulmonar în antecedente.

   Poate plasma aia pompata in Pimen ar fi salvat-o pe ea. Sau specialistii de la Balș ar fi salvat-o daca ajungea cu elicopterul la ei, ca nu degeaba l-au dus acolo pe prea-ingrijitul.

 8. No stai ca n-ai vazut tot, draghe Reply

  Apai Gropare, elicopteru’ ca elicopteru’, da ai vaz’t, no, ditai derogarea la pupat sicriu’, icoana si parada ?
  Ca na, n-o dat coltu’ un Gheo si atunci regulile sint reguli cu exceptia situatiilor in care nu se aplica.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *