– Iubesc România. Este cea mai frumoasă ţară din lume.
– Ştiu! zice ea.

Era o tipă – tot olandeză – dintr-o trupă obscură de teatru. Era o voinică şi o vikingă de vreo 30 de ani care s-ar fi luat la trântă cu ursul la înviorarea de dimineață. Eu, ficior delicat de 16 ani, cântăream foarte serios dacă se merită sau nu să mă aleg cu niște mădulare rupte pentru o noapte de neuitat cu petrolierul din țara portocalei mecanice.
– De unde știi că România e frumoasă? o întreb. Că doară nu faceţi ore de georafie românească în capitala voastră Rotterdam, Haga şi Amsterdam!
– Păi… m-am interesat puțin despre România înante să vin aici.
– Așa, și? Ai adus cu tine usturoi, să nu te pape moroii? Ţi-ai făcut asigurare de răpire la ING? Ţi-ai tras nişte vaccinuri anti-malarie?
– Haha, nu. Dar am aflat despre peisaje, munți, delte, mare. Superb, natural, curat.

Așa de multă vreme o trecut de când nu mai am 16 ani, că pe vremea aia nici măcar nu existau PET-uri în România. Vă dați seama ce țară curată aveam?
– Mă bucur. Să mai vii pe aici să mai lași banii în România, să ne ridicăm și noi naibii odată, să intrăm în Uniunea Schengeneană.
– Mai vin. Vreau să merg la București.

Când aud de așa ceva, ardelenii au o reacție scăpată de sub control!
– În București? Ai înnebunit? Tu știi că ăia mănâncă șaorma din carne de copil???
– Deci chiar vreau să merg în București. Au fost părinții mei acolo anul trecut.
– Și? Au scăpat cu viață?
– Haha! Deci au venit extrem, extrem de impresionați.
– Errr… de ce??
– Păi… Bucureștiul este un rai al câinilor! Ştii? Este plin-plin-plin de câini frumoşi care umblă pe străzi! Şi sunt domestici şi aproape ne-sălbatici! Și poți să-i mângâi și să le dai de mâncare!!! Și să-i iubești!!!!
– ???
– !!!


(pesă un pic funky via Dobro via Guerrilla, care n-or murit; numa’ un pic s-or hodinit)

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. cado Reply

  Romania e o tara frumoasa: cu munti de care nu le pasa decat celor pasionati de drumetii, cu delta in care se practica braconajul de la mic la cel mai mare, cu marii iubitori de animale care nu gasesc solutii pentru cainii ce misuna pretutindeni… Romania e o tara, dar oare ce va deveni?

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ Razvan: mi-a mai scris cineva despre bannerul asta care troneaza pe site de vreo doi ani si nu l-a vazut nimeni ca e cu literele puternic alcoolizate.
  Da-l schimb eu…. respecte pentru privirea de vultur!

 3. boierul barba Reply

  Gropare prietene , nu te supara dar ai fost intentionat confuz pentru a ne baga in ceata la aia 16ani ai tai cand te buricasi ca vichingioaica sau ce femeie cu barba o fi fost… ca eu tot n-am inteles.
  Bine , eu avand imaginatia bogata , mi te inchipui precum savantul ala paralizat ce le are cu gaurile negre si gandesc ca si tu ai oaresce perspective daca nu te linistesti si te iei de femeile grase de pe acolo si-o mai ramane frumusete de brandul romanesc nereperat..
  Bine bine veti zice boiere esti mai confuz sau mai tulburat ca groparu…da vin si eu sa te intreb ma… voi atata minte nu aveti decat sa speriati batranii cu copii bagati in saorma si sa vopsiti picioarele maidanezilor in verde sa le turtiti fesul bucurestenilor apoi sa dati cu brandul asta in frunza de vita de pe venusul ilenei udrea ce se scremuse atat sa-si acopere rusiea??/ ma? , numai la atata v-o dus capul no ! ma ???

 4. Marian S Reply

  Ce replici ciudate… eu mă aşteptam la asta:
  – Tu ştii că ăia mănâncă şaorma cu carne de copil?
  – Big deal, eu îi mănânc de cruzi… 😳
  (Dar ce ştiai tu la 16 ani ce e aia…) 👿

 5. omu' muncii Reply

  da tu stiai la saispeaini de holoanda? stiai ca suntem contemporani , dar holoanda stiea ca suntem asa de faini

 6. Atti Reply

  Da nenea Gropare, nu faci una cu brand de tara “Beserici si Catedrale” ? Ca mai nou aia ne defineste.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *