Ce s-o mai tot lungim: anul trecut, de Zilele Oraşului, neobositul Adi Hădean şi o mândră gaşcă de bloagheri au făcut cea mai lungă şi erectă frigăruie din sistemul nostru solar. A fost un mega succes, care a arătat că la Cluj bloggerii fac şi altceva decât să îşi dea Like-uri la postări (fireşte, la ceasul acela eu o ardeam prin Amsterdam, spre neştearsa mea ruşine).

Anul ăsta, dragi onlineri clujeni, şi nu numai, Primăria vă invită să veniţi cu o idee frumoasă care să spargă audienţele pentru Zilele Clujului (25 mai – 1 iunie). O idee care să arate că la noi, la Cluj, comunitatea online se implică, nu complică. O idee bună pe care să o duceţi VOI la bun sfârşit: aveţi tot sprijinul Primăriei şi al nostru, al celorlalţi bloagheri.

Încă o frigăruie nu ar mai avea farmec să facem; ideea mea originală, să umplem oraşul cu meme-uri şi rage comics, nu mai e originală de mult; să facem parada bloagherilor în chiloţi roz, măşti de piele şi cătuşe prin centru, mi se zice, nu e o idee bună; aşa că <insert your idea here!>

Nu, nu o facem pentru campania electorală, nu o facem pentru că ne-am vândut Partidului Poporului, nu avem nici un interes ascuns, nu ne vom aroga meritele voastre, dimpotrivă – pur şi simplu vrem să facem ceva împreună, nu să stăm cu braţele încrucişate şi să cârcotim. Cred că nu are rost să vă spunem că tura asta facem discriminare: anunţul nostru nu se adresează membrilor partidelor politice. Şi, vă rog frumos, fără “io am o idee super bună, dar stau prost cu timpul!” Nimeni nu a avut vreme anul trecut, dar tot s-a făcut din frigăruie bici. Haidaţi! Că Panfi numa’ atâta aşteaptă, să supună propunerile voastre Primăriei.

Deci: idei?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 31 comments

 1. Mihaela Nistor Reply

  Frumoase inițiative avem la Cluj! Nu îmi vine în minte nicio idee încă, dar o să mă gândesc și 😉 poate vin cu o propunere.

 2. Andrei Palatkas Reply

  Propun (la modul cel mai serios) sa facem prima poza de 50 sau 100 Gigapixeli a Clujului. Ar fi un record in Romania. ca si proof of concept am facut cateva poze de genul aici: http://gigapan.org/gigapans/100944 si aici http://gigapan.org/gigapans/100389# Puteti da zoom sa vedeti detalii. Aceste panorame au 1Gpx si respectiv 200Mpx, ei imaginati-va ce detaliu ar avea o panorama de 100 Gpx a Clujului . ia uitati-va cum arata Londra la 80Gpx http://www.360cities.net/london-photo-en.html Si daca se aproba ma ofer sa coordonez proiectul 😉

 3. Corson Reply

  Clujul radica manusa zvirlita in arena de Bucuresci. Nu-i rau! Competitia naste performanta.

  Ma-ntreb ce oras o sa aiba singe-n instalatie sa iasa pe strasse cu “Cea Mai Mare Coliva”?

 4. Jademan Reply

  Idee: tot ce se numeşte fântână – arteziană, desigur, sau cu vedere la apă – să pişe bere în loc de apă. Sau nu? 😀

 5. Corson Reply

  (Merea si-un lanţ uman, ceva. Da’ e cam aiurea sa te duci sa propui la primarie un lanţ. Poti fi suspectat de sadism, gindire cu premeditare, partizanat politic, chestii asemenea.)

 6. raluca Reply

  Eu as propune cel mai mare lant de fotbalisti din lume. Luam o minge din manastur, si o pasam de la un om la altul pana in capatul alalalt de cluj, in marasti.

 7. Sanda Reply

  sa facem din malul Somesului un rai cu care sa se mandreasca Clujul:)
  – plantam ciresi pe tot malul Somesului (se planteaza primavara) si facem un festival al frumosului (peste cativa ani).
  la asa ceva ma gandesc:
  http://nature.desktopnexus.com/wallpaper/37381/
  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Chidorigafuchi_sakura.JPG
  se subintelege ca primaria trebuie sa aiba grija de ei, sa fie protejati si ingrijiti pentru ca in cativa ani sa devina un loc de vis.
  Sa facem ceva care sa dureze, nu doar sa ne jucam o zi si cu asta basta:)

 8. RBoy Reply

  Concursuri: cine bea cea mai multă bere într-un minut, cel mai mult chili într-un minut, cel mai mult zahăr pudră pe nas. Faceți donații de laptopuri, PC-uri, teluri vechi unor case de copii. Faceți o campanie pentru crearea imnului bloggerilor din Cluj … Doar câteva. 😀

 9. Groparu Reply

  @ ovidiu: ar merge, dar numai cand va fi Somesul navigabil. Pana atunci, mai curge apa pe… Somes!
  @ adrianprunas: s-a facut deja (da, si eu citesc 9gag)
  @ palatkas: PRIMA IDEE CU POTENTIAL!
  @ Jademan: onor naşul meu Greuceanu propusese la Pepsi Refresh sa umplem artezienele din oraş cu spumă. Ar fi o idee 🙂
  @ raluca: A DOUA IDEE CU POTENTIAL!
  @ Sanda: A TREIA IDEE CU POTENTIAL!
  @ RBoy: astea legate de beuturi sunt dubaşe. Sincer, nu cred ca asta ar merge bine la zilele oraşului 🙂 Donaţii am putea – si ar trebui – sa facem tot timpul anului. Imnul bloggerilor ar fi o idee faina. Dar imi pari un om intelijent:) ce zici, ne mai gandim?
  @ mixy: errr…. io… da… ar fi… da….
  @ Mihai Labo: ti-am raspuns la mail 🙂 ar merge si nu prea:)

 10. Scurte la mijloc de săptămână Reply

  […] vizibilitatea bloggosferei şi asta fix cu ocazia Zilelor Oraşului, mai multe detalii citiţi la Groparul Radu Băzăvan şi la Adi Hădean, omul care va alerga la vară cu Torţa Olimpică în mână şi despre care am […]

 11. cuibus Reply

  O lupta intre bloggeri…cu sau fara ajutorul reenactorilor de la Virtus Antiqua..
  Ar fi interesant sa vedem cum se dueleaza amical si intr-nu spatiu amenajat corespunzator sa para o arena..

 12. Zilele Orasului | De azi… Reply

  […] primaria va invita sa veniti cu o idee frumoasa care sa implice comunitatea online. Detalii gasiti aici si aici –  eu am venit cu o propunere care sper sa placa si sa fie pusa in practica. Cred ca putem […]

 13. Teo Reply

  Se mai pot da ideile acum? Acum scriu o postare si deseara o public. 😈 Nu am avut cand si sper ca mai e deschisa “invitatia la idei”.

 14. m@ri@n Reply

  Poate un wall al bloggerilor clujeni pe care fiecare sa lipeasca, ataseze, capseze ceea ce-l defineste ca blogger.

 15. Groparu Reply

  @ m@ri@n: incercam sa iesim un pic din claustrarile meseriei noastre claustrate. Pe tanti Jeni din Manastur nu o intereseaza ca ne-am tras noi wall, dar se va bucura daca, de exemplu, va vedea ciresi japonezi infloriti pe malul Somesului 🙂

 16. m@ri@n Reply

  ok. atunci hai sa ne alegem o strada, straduta sa o aranjam, curatam, sa o coloram cat mai viu 🙂

 17. crina Reply

  Invitati-l pe Mihai Constantinescu sa le cante copilasilor din Cluj si sa le incante pe mamici. Copiii nostrii au nevoie de cantece minunate si de bun simt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *