Famelia înmulțită a lui Nârțoagă zis Pârțoagă trebuie să-și renoveze scocurile și burlanele, ca să nu le pice ploaia-n capete.

Fiind vorba de o casă veche, din aia pe stil boieresc, nu poți băga chiar orice meșter care se laudă pe OLX; așa că au ales o gașcă de arhitecți specializați cu referințe bune din Turda, din Ordinul Gaborilor cu Pălărie.


Giacardea-cardea, gialino mura, gia mura-mura, ce mișto

Oameni cât se poate de serioși, cică testul suprem la predare este să se urce pe burlan cel mai obez dintre ei și burlanul musai să țină, altfel nu-ți iau banii. Aș filma asta, cred că ar ieși un deliciu.

Negocierile cu ei sunt un deliciu, se începe cu un preț, apoi fiecare respirație costă – asta și în funcție de cât papagal ai la tine.

La un moment dat, discutau despre ceva cârlige cu care prinzi burlanele în perete. Meșterii aveau de două feluri: de un fel (mai ieftin) și de alt fel (mai scump). Doamna hotărăște:
– Punem din astea ieftine.

Cum aleg romii să-și facă upsell la produse? Se uită fix în ochii doamnei și îi spun verde-n față:
– Io vă propun să folosim cârlige din astea mai scumpe, nu le plătiți, vi le dăm gratis; asta ca să nu iasă o țigănie.

Update 1: N-au venit azi la muncă și nici nu răspund la telefon.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

 1. Remus Reply

  =))))))))))))))))))))))))))))
  dragul de el.
  trebe sa mai faca cateva traininguri de SQL la cooperativa la noi ca sa isi permita sa plateasca burlanele alea. ai de plm.

  Ce nu inteleg eu, si ma intreb daca e sa il sun sau nu, de ce nu isi cumpara de la Bilka ? ii dau aia pe dimensiune tot tot, si carlige si culoarea. ca asa am procedat eu.

  Eram cu unii din baietii care imi sapau fantana, de la Campia. si cand ii duc la gara (ala nici nu a mai venit la munca) zice asa: banu tot la ban trage si paduchele la paduche.

  Si e corect. ca nu a mai venit la munca ca e greu sa stai in soara. asa mi-a transmis. ca sa intelegi de ce unii are si altii n’are.

  sa il sun pe Partoaga?

  • Groparu Nemernic Reply

   Sună-l. Dar nu-l îndemna să se urce să-și pună el scocurile, că ăsta pică naibii la sol la cât de îndemânatic e, că se gândește că hackuiește gravitația în drum spre iarbă, că-l știu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *