Tocmai săpasem în plaja italienească o groapă uriașă, demnă de Groparu! Pe această plajă:

plaja rimini
Dacă sunteți pe la serviciu, luați de aici toată compasiunea mea!

Apa mării se vărsa în groapă intermitent, în funcție de valuri, rechinașul de plastic cumpărat de la acvariul din Rimini Cattolica se scufunda ca un submarin rusesc, Gropărelu’ țipa de veselie de fiecare dată când spuma apelor ne invada sanctuarul nostru geto-dacic…

La un moment dat, atras de veselie, un prunc rusnac de vreo 30 de centimetri, galben în cap ca un gălbenuș, sare cu picioarele în laguna noastră, dorind să ia parte la petrecere: el este Igor, invadator de mic.

Fiu-meu strâmbă nițel din nas din cauza vecinului de la răsărit. Eu încerc să-l încurajez:
– Mno, nu te supăra amu, ăsta micu’ vrea să se joace cu tine!

Degeaba.

Mama lui Igor, când vede că Igor ne strică tezaurul și vrea să ne acapareze Basarabia acvatică, vine repede și-l ia de lângă noi; dar face o-ncercare, să vadă dacă nu cumva ne putem împrieteni, și mă-ntreabă dacă nu suntem sovietici:
– Paruski? (mi s-a mai zis că am fizionomie de rus, o fi din cauza alcoolului).

Cu #brexitul în minte, îi răspund în engleză, fără șovăială:
Not yet. Not yet!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. remus Reply

  nu pot pune poze la tine pe site cu vremea din cluj amu. Pe scurt ploua. distractie faina.
  P.S. ne lasi sa punem si noi poze? iti tot zic asta de 1 an de zile.

 2. diana Reply

  Ce? Oricum nu sună foarte departe de ” niet”. Aaaa….chiar. Mama gropăreasa te-o învăţat câte un pic din ce ştie dumneaei în această limbă “atât de muzicalâă”?

 3. luminita Reply

  Poze cu mama lui Igor ai? ca daca nu, e fictziune, Iar fictziuni de concediu avem si noi,chiar mai ieftine decat ale tale. 😆

 4. Nemultumitu' Reply

  Genial raspuns i-ai dat !!! Dar eu cred ca aveai raspunsul pregatit si ai provocat-o pe rusoaica, pentru ca este greu de crezut ca unui ardelean i-ar fi venit raspunsul instant.
  Vreme frumoasa sa ai !

 5. Nemultumitu' Reply

  Chiar asa ! Da’ de ce nu ne lasi sa punem poze !?

 6. ComiCultural Reply

  Când să dau și eu prin gropi de spiritual ce puteam fi, îmi săriră ochii pe blogurile tale prietene. Și am văzut că-l ai încă pe Mile Cărpenișan, fie-i amintirea neîngropată!
  Combinat cu compasiunea ta pentru noi, cei de la birou, dar și cu numele de gropar pe care cu antumă considerație îl porți, m-a apucat așa un Romexit, de-am ajuns în fantezie tocmai la Londra. Fără viză, fără pașaport.

 7. amanet auto Reply

  Dar Anglia nu o sa iasa asa curand din UE. Nu-s atat de neghiobi, iar beneficiile lor sunt mult peste cele ale celorlalte state membre ale UE.
  A fost un bluff al politicienilor englezi. Si care au pierdut.

 8. adi Reply

  Aiurea, l-a trimis pe Igor spre laguna tocmai sa aiba motive sa va “imprieteniti”. Despre brexit: io am doi ficiori in Anglia, unul si-a luat deja cetatenia, ala mare mai are sa-si depuna actele, deci io rusa nu ma apuc sa invat la batrinete.

 9. Chantel Reply

  O fi bine? Trebuie neaparat să programez concediul cât de repede. Nu mai rezist mult cu atâtea poze din concediile altora. :))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *