Ați auzit faza cu Antonia, brand ambasadoarea Volvo în România, nu?


”Îmi spune și mie cineva cum se pronunță ăsta, cum îi zice… Volvo?”

Știu, și eu am vărsat cafeaua când am citit că devoratoarea de băieți răi și tatuați care cântă subțire ca mamelucii la Radio Zu nu are carnet de șofer valabil în România (!). Deci Antonia nu conduce pe șosele, n-are treabă cu covrigul, face reclamă la un brand de lux, dar, hei, măcar nu înjură impresionant ca noi, șoferii din România, uite-l și pe cretinul ăla cu Loganul negru cu numere de MAI!!!!!

Nu m-am șocat, pentru că acum vreo lună discutam cu o prietenă. Și mi-a povestit cum a fost când și-o luat un Matiz, acum o mie de ani, când Daewoo era marca cea mai populară pentru clasa mijlocie la mașini, mașini de spălat și cuptoare cu microunde; iar eu oftam, sărac, la volanul legendarei Dacia-Furia-Vișinie, promițându-mi că într-o bună zi îmi voi permite și eu unul!

Și deci își ia Matiz, și o-ntrebau prietenele:
– Uau, ce fain, ai mașină! Ce mașină e?
– Una de culoarea muștar! răspundea ea, mândră.

După o vreme, au trecut pe Ford Focus din ăla lung cât o basculantă, în care încape absolut orice și-ți mai rămâne și loc în portbagaj. Bun de transportat elefanți sau tibii de T-Rex fosilizate. Prietenele, iar:
– Ce fain, v-ați schimbat mașina!
– Da! zicea finuța. Acum e una neagră!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. Atti Reply

  Ca si soția din dotare când vine vorba de motoarele mele. Negru mic, negru mare, fotoliul vișiniu, doar așa de deosebește. Dar le iubim oricum, vai de capul nostru.

  • Basil Reply

   Ma intreb de ce in toate comentariile tale ai un iz de repulsie fata de ce-i pe aici prin Ro.

   • Groparu

    Zilele astea, mama unor prieteni din Jermanica e la spital, în Cluj. Să-i vezi cum iau foc când dau nasul (de la distanță) de sistemul nostru, vai și amar. Adică sună la clinică și ori nu găsesc linia liberă, ori le închide telefonul în nas.

   • neamtzschantz

    draga basil, poate pentru tine antonia e romania, pentru mine insa nu. e doar o femeie, asupra careia se pot avea gusturi diferite, avind in vedere ca femeia e o persoana publica care are o singura oferta publica, si anume felul in care arata.

 2. mac gregor Reply

  Bai. Postarea e excelenta. Dar e atat de excelenta incat nu mai am ce comenta.

  Nu te ingrijora. Keep going 🙂

 3. remus Reply

  eu inca mai am masina de spalat cu bule de aer.
  si inca merge
  si inca consuma doar 120w
  si nu stiu daca deuuu mai fac de astea si deunde pot sa imi mai iau inca una !!!

  cineva , un sfat?

 4. Emil Calinescu Reply

  La fel e si cu telefoanele, de au ajuns inclusiv bloggerii de tech sa spuna daca are colturi rotunjite si cat de sclipitor este spatele daca e versiunea pe mov.

 5. Basil Reply

  @neamtz
  Ma refer in general, nu are legatura cu matracuca asta.
  Am mai observat asta la unii dintre cei plecati. Repulsia fata de bastina. E ok. Insa nu cred ca face bine.

  • neamtzschantz Reply

   nu am nici o repulsie man, am mai degraba un dram de dragoste fata de tara in care m-am nascut. dragostea asta se poate exprima in multe feluri. de exemplu poti sa fi un bou melancolic care vorbeste romania numai de bine si tine minte numa ce-i place de acolo, saaaauuu sint aia ca mine care critica pentru ca vor ca lucrurile sa se indrepte si sa mearga bine acolo.

 6. Ion de Allgäu Reply

  Ba Basile ba Nu intelegi nimica AStA i Ironie si e la liber ..si pe gratis ..hai sa cantam cu toti noi sintem romani…bla …bla …cu panaloni rupti in cur…am tastatura QWERTZ …so calce …
  numa Bine Groparule de vro 2 Ani sio rupt muma picioru sie am vint cu fratemeu , el sta la Zürich , si copilu neu 16 Ani atunci , nascut in München ,da o Rupe si o tira per romaneste , la spitalu municipal die Sibiu ,saracu ( copilu ) No Mai vorbit nimic vro 7 zile dupa vizita de la Spital ….AStA e nu traba da vopsim tot in roza numa ca sintem din romanica

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *