1. În ciuda greutăților de tot felul, între care amintim amorțeala nejustificată a multor administrații locale, Sabin Dorohoi continuă proiectul său independent ”Transylvanian Dragon” de a promova țara noastră prin intermediul uni-monociclului cu o singură roată. Rezultatul? Niște cadre de-ți taie respirațiile!

2. AmbiTouch, proiect ajuns în finala Business Wall of Fame, este o soluție care îți permite să setezi intensitatea luminii din casa ta de pe telefon. Economisești bani și îți induci, treptat, starea de somn, indiferent de câte becuri ai și de cum sunt ele dispuse, sau, și mai important, poate induce starea de romantism și de lugu-lugu fără să te mai ridici de pe pătuț:

https://www.youtube.com/watch?v=2NfSUBvDdVc

Îl puteți vota aici (trebuie să dați click pe mailul de confirmare, care poate ajunge în Spam, deci grijă mare!).

3. Alt proiect, tot finalist la aceeași competiție: ParkingPlus, o soluție de administrare a locurilor de parcare disponibile, cu rezervări și tot felul de jmekerii, ca să nu mai dai ca nebunul ture în jurul clădirii în care trebuie să te însori! Afli imediat ce clădire de lângă destinația ta are locuri libere de parcare, plătești de pe telefon, pa!

https://www.youtube.com/watch?v=BgQnL9cDE1Y

În puteți vota aici (la fel, verificați și folderul de Spam).

4. O idee excelentă de ajutat ONG-urile să facă rost de $ pentru cauze nobile sau umanitare (de parcă una o exclude pe cealaltă): BuyAndHelp.ro. De aici, poți cumpăra orice produs de la cei 40 de retaileri online cu care BuyAndHelp are parteneriat – emag, evomag, elefant etc. – la același preț pe care-l plătești la cumpărături directe, și apoi hotărăști către care cauză să direcționezi fondurile obținute de platformă prin profitshare. Să zicem, îți cumperi un frigider de 1000 de lei, iar din cei 20 de lei obținuți cât reprezintă procentul de 2% din profitshare TU alegi ce cauză umanitară dorești să sprijini (reîmpăduriri, copii cu cancer, cursuri de programare gratis etc.)

5. Mai avem așa: un proiect de crowd funding pentru ajutorarea olimpicilor la fizică, în colaborare cu laserul de la Măgurele:

În esență, proiectul Cutting Edge Research in Romania (CER2) dorește să crească atractivitatea unei cariere în cercetare în domeniul fizicii și să arate tinerilor olimpici că pot face cercetare la cel mai înalt nivel în România. […] Concret, dorim să organizăm o Școală de Vară la sfârșitul lunii iulie pentru un număr de 12 elevi de clasele a XI a și a XII a care s-au calificat la faza națională la Olimpiada de Fizică.

Îl puteți susține aici, pe creștemidei.ro

6. …și mai avem o campanie pentru salvarea reginei apelor noastre de munte, lostrița, campanie în fruntea căreia se află nimeni altul decât Daaaaaaaan Păvăloiuuuuuuu! Detalii – pe contul său de Facebook (din motive care-mi scapă, nu reușesc să dau embed).

Iar acum, vă rog să alegeți unul, două, trei sau mai multe proiecte de mai sus și să le ajutați cum puteți – cu un vot, cu o contribuție financiară în bani sau cu un simplu Share, cum vă lasă inima! (cordului) Altfel, ne mănâncă țara de-alde Șova și cu mă-sa aia care tot sughiță.

PS: Oarecum off-topic, mâine seară, de la 20:00, pe Digi 24, se difuzează un reportaj turnat într-o tabără de refugiati din Bulgaria, tranzitată de câteva mii de sirieni și kurzi. ISIS vă sună cunoscut?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *