…care nu era umed, ştiu, şi io m-am mirat. Şi care nu era despre kirghize care făceau baie goale în copcă de Oceanul Arctic Găeşti. Şi nu era nici visul ăla al meu, mai vechi, să poţi să te fuţi, să pescuieşti şi să te şi joci pe calculator simultan.

Nu, ăsta era un vis inocent avut la vârsta de 12 ani. Da, la vârsta asta alţii au copii ca mine, ştiu. Eu numa atâta ştiam – că trebuia să mă scol la 7 fara 20, să adorm la loc, că la 7 si 10 venea sor-mea de la tura de noapte de la spital, şi ma trezea, şi păpam împreuna, şi apai ea se punea să doarmă şi eu plecam la şcoală, să mai văd cu cat le-o mai crescut la colege sânişorii, Doamne, cum se mai ânfoiau de la o zi la alta, ca aluatu’ de cozonac! Unele colege aveau şi mustati, aia ţin minte, da’ le-or pierdut mai târziu, când li s-o gătat pubertatea, pe la 28 de ani. Cel mai tare era că la vârsta aia nu te considera nimeni pedofil.

Lasând la o parte pornetele, în dimineatza aia kiar nu aveam chef să mă trezesc, darmite să mă scol din pat, darmite sa ma duc la şcoală, mai ales ca nu imi dadeam seama care era scopu’ mersului la şcoala. La şcoală trebuia să merg din doua motive: 1) puteam să mă uit la tzatze noi pe gratis; 2) dacă învăţam să fac ceva bun cu viaţa mea, mai tarziu aveam suficienti bani să mă uit la tzatze noi cat poftesc. Dar degeaba am tot mers, la şcoală (şi liceu şi facultate şi mastere) mă interesau indienii de plastic şi gumele Turbo, nu tzatzele colegelor, si mai tarziu tot nu mi-am permis sa am suficienti bani cat numa sa stau ziulica intreaga sa ma holbesc la balcuane.

Ce o fost cel mai cool o fost urmatorul episod: sună ceasu’, 7 fara 20, îl opresc, şi incepe visu’. Visez că mă rădic din pat, casc, mă întind, trag jaluzelele. Bag deshtele-n nas, fac curaţenie înăuntru. Mă scarpin la shezută, scot kilotii dintre buci, casc iară, termin căscatu’ cu un oftat. Încerc să fac o jumate de flotare, mă răzgândeshte pishu. Mă duc la WC-ul de serviciu, că masculii de la mine din familie numa acolo aveau voie să se slobozască. Si visez io asha cum, în timp ce mă răzemam de părete şi pishu – niagarându-se vesel – susura o rapsodie, văd un ziar lânga budă, că io mai citesc Formula As când scot căcatu’ din mine. Si pun labutza pe ziar, şi in ziar scrie, nota bene, că CINE O FOST LA CULES DE CIRESI ARE VOIE SA INTARZIE LA PRIMA ORA.

Eu, de regula, nu am nevoie de multe imbolduri pentru a lua decizii finale – cum ar fi să mă apuc să ţin un blog cu o adresa de net aberantă si un subtitlu mincinos. Aşa că am continuat să visez ca m-am eliberadio de pishu, am scuturat furtunashu’, am aşteptat ca cele trei ultime picături să ajungă – invariabil – în chiloti, şi m-am infipt drept intre asternuturi, ca o sonda intre placile tectonice permafrostice.

Aşa ca, când sor-mea o vint la 7 si 10 să mă trezească, i-am replicat nonşalant – tu, da’ mă leshi? Îi zic la diriga că am fo’ la cules de cireşi, şi e OK, nu mă mai duc la prima oră. Şi nu te mai uita la mine cu ochii ăia dilataţi de parca naşti.

Atat.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. Andre MKT Reply

    Foarte vulgar, radu, Foarte vulgar!
    Cred ca soarele de la karting te-o lovit in moalele capului.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *