Acum câteva zile, vă povesteam că Usturoi, deși avusese deja 6 proiecții în Cluj, toate cu casa plină, a bătut la încasări la cinema Florin Piersic marele Revenant cu peste 300 de spectatori – Revenant care are toate atuurile de a face istorie la Oscarurile de anul acesta. Adică o avut buget cât orașul Cluj, plus staruri, regizor oscarizat, expunere (tot 9Gag-ul și Facebook-ul e plin de Leonarzi și ursuleți), în fine! Am raportat victoria, doară n-oi raporta înfrângerea!

Așa cum am intuit, știrea a ajuns prin presă, inclusiv pe Hotnews.

O vreme.

Un clujean – ironia face ca respectivul domn să lucreze în domeniu – a comentat știrea și politica editorială a Hotnews, numindu-le – citez din memorie – oarecum maronii. Doamna sau domnișoara redactor i-a verificat profilul de FB pe care scria filmmaker, s-a gândit că respectivul comentator era implicat în Usturoi și a șters articolul. Nu cred că a avut vreme să afle exact care era problema legat de filmul nostru și nici nu o pot învinui.

Noi am primit comentarii de la cititori frustrați că linkul către Hotnews ducea către un 404.

Am luat legătura cu respectivul comentator, am scris către HotNews, apoi am luat legătura cu domnișoara sau doamna redactor direct anunțînd-o, într-un ping-pong de mesaje, că domnul respectiv nu face parte din echipa filmului, că oamenii din echipa noastră nu fac comentarii publice cu nuanțe scatofile, că preferăm să luăm legătura cu membrii presei direct, în cazul unor erori în ceea ce ne privește, nu să-i terfelim public etc. etc. O chestie care ne-a luat – mi-a luat mie – vreo 2-3-4 ore cu totul. După vreo 24 de ore, doamna sau domnișoara redactor și-a dat seama de neînțelegere, așa că știrea a reapărut, întru gloria Usturoiului.

Înainte de a scoate știrea, articolul era pe val, avusese vreo 599 de Like-uri și fusese văzut de vreo 5000 de oameni (parcă). La a doua republicare abia a adunat câteva zeci, în perioada lui de vârf, și câteva sute de cititori. Articolul fusese deja publicat pe pagina de FB a filmului (LIKE AICI!!!), pe pagina mea de fani, pe contul meu personal de FB, pe blogul meu, așa că, unde am mai avut benzină, am updatat linkul; unde nu, nu.

Deci un comentator a dat jos un articol. Un singur comentator.

Ce să-i faci? Mergi mai departe.

Acuma, în plin scandal cu polițistul #jesuismarian Godină, mă bucur că românii de pe Internet au reușit să aducă, mai mult sau mai puțin direct, o inspecție de la minister pe capul Poliției brașovene, că-l susține pe Marian Godină și că pun presiune, fie și printr-un simplu comentariu, pe sistem. Că sunt vocali și se implică, de la distanță, atâta cât pot, dar iată că e bine și așa, laic și șer.

Mno! Ce să vă zic, comentați ce nu vă place, implicați-vă, că e democrație, altfel câștigă ei! Că de-aia v-o făcut Zuckerberg feizbuci și de aia puteți comenta pe interneți.

PS: Acum ar trebui să caut o poză faină în telefon ca să ilustrez articolul, să mi-o trimit pe mail, să o redimensionez, să o corectez la culori… că așa e frumos, nu? Dar am de pregătit evenimentul de la Oradea (prin grația Bunoiului), plus că am aflat ieri că ajungem și la Constanța în weekend, ni se cere insistent Sibiul, Suceava, Bacăul, Aradul… tulai, cât mai e de lucru!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. ionion romanulcare nu face politica Reply

  E genul de dmocratie in care a aparut bancul in care Bula spune-sa nu spui tot ce gandesti
  -daca gandesti sa nu scrii
  -daca scrii sa nu semnezi
  -daca semnezi sa nu te miri.

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ Nimeni: Doamne ferește-ne! Am un prieten din Chile… lucrurile nu erau prea roz pe-acolo când Pinochet era jupân.
  @ Adrian: mai degrabă cred că reușim cu Vimeo, în aprilie…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *