Groparu rupe, in sfârşit, tăcerea: C&A este un lanţ de magazine nemţesc, cred, că e plină Jermanica de el, cititorii din ţara lui şarfess sunt rugaţi să completeze dacă e un fel de Ken Velo (buek!) sau nu.

C&A a venit şi în Romunica, că aici miroase a afaceri. Şi în prima zi de deschidere a magazinului, C&A oferea ditamai discountul: -20% din orice produs!

Şi eu, ca orice ficior grijuliu, îmi zic: eu îmi pot purta în continuare kimeşile mele din 1994; şi tricourile din acelaşi an cu cartea lui Orwell; si ciorapii, uneori spălaţi; dar muierii, musai, da’ musai! i-om lua helancă nouă, să-i arăt iupirea mea eternă. Şi îi iau helancă nouă din C&A, cu doar – doar! 70 lei, că fără reducere era vro sută.

După doar 24 de ore, descopăr o pată pe helancă. Urâţică ea, pata.

Aşa că mă întorc să o returnez. Veneam de la Timişoara, cu Visul în maşinucă; şi la ceas de noapte facem ditamai ocolul, prin centrul frumosului oraş, să rezolvăm problema.

Şi returnăm helanca, fapt ce ne întârzie cu vro 2 ore; şi revenim fiecare la sine acasică, eu dau cadoul, primesc în schimb iubire eternă, sunt cel mai cool dătător de helănci pentru muierea mea, ce mai, mi-aş face şi statuie, da’ n-am autorizaţie de la primărie.

Trec zilele şi lunile ca nouri lungi pe şesuri. Şi mă ia săptămâna trecută muierea în primire:

– Mă! Tu cât ai dat pe helanca aia?

Haiti! îmi zic. Amu mă probează! Să vadă dacă am bun simpţ şi spun cât costă cadoul!

– Da’ de ce vreai să ştii? parez eu, cu iscusinţă.
– D-aia! zice ea. Cât?
– Mult, zic eu, foarte mult.
– Cât? Zi. Nu-ţi fie frică.
– Mult, zic eu. Câteva zeci de lei.
– Multe? Multe zeci? insistă ea. Zi! Multe?

Femeile, la dirigenţie, or fost învăţate că musai să insişti pe la masculi dacă vor ceva, că masculii îs programaţi genetic să nu ţină la pisiceală.

– Da, tu, zic, da, da, multe, foarte multe, că dacă nu era discount ar fi costat 100 lei, tu, 100 lei, bani pentru care eu muncesc! 100 lei, şi afară ui ce criză bântuie!
– Aha, zice ea, interesant, 100 lei. Foarte interesant.

Urmează o pauză care nu promitea nimic bun.

– Ce e chiar aşa de interesant? mă râcâie pe mine să întreb.
– Nimic, zice. Nimic.

Altă pauză. Noi, masculii, tot la dirigenţie, am aflat că nu trebe să mai zici nimic uneori, că nu se rabdă, ele, şi explodează.

– La noi o venit o fată în internship, cu un blazer (n.n. helancă) exact ca a mea, cedează ea, într-un final.
– Exact-exact? Da’ exact?
– Dap.
– Originală, de la C&A?
– Exact ca a mea, originală, de la C&A. Da’ ea o dat pe ea numai 35 lei, nou-nouţă, că o luat-o de la un vânzător din cămin. Da, avea şi etichetă când o cumpărat-o, deci era nouă, nu mai e nevoie să mă întrebi.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 29 comments

 1. dush Reply

  nu mai bine renunti la card, sau dai banii in plic si zici, no, meri de-ti ia ce vrea muschiu tau perianal numa lasa-ma sa-mi vad de beri? 👿

 2. Laura Reply

  As completa, da’ nu stiu ce-i Ken Velo, ca numa C&A cunosc :>
  Groparele, oricum fapta ta e laudabila, orisicat ar fi costat 😉

 3. Gheo Reply

  Gropare, te urmaresc de vreo doua luni. Imi place foarte mult cum scrii 😉

 4. m Reply

  adevaru’ asta e valabil la 90% din firmele de toale si tenisi chinezesti care vin la romanica 😎
  ca doar asa se fac bani pe timp de criza.ca sa nu mai zic de petrom sau de alte firme care au vanzari scazute cu 10-15% dar profituri mai mari cu 15-20% pe 2009 fata de 2008.

 5. Turambar Reply

  Gata. You’re doomed. Ai belit-o, cum ar spune omu de shtiintza congolez. Acum te apuci matalutza frumos si aduni neshte scinduri si neshte cuie si una bucata ciocan si te apuci matalutza cuminte sa-tzi faci una bucata cotetz pe pragu de la usha, sa potzi sa dormi si tu cum trebuie in aceste momente de restrishte si de uscaciune matrimoniala.

  Singura consolare pentru sufletu tau innegurat si invinetzit pe la coaste este ca nu esht nici primu, nici ultimu, dar mai ales si mai ales nu esht singur, frate intru suferinta. You’ll never walk alone thru this valley of shadow, Groparuuuuleee! Cine te-a pus sa te maritzi, Gropaaaaruuuuleeee! Ce flacau erai si ce nashpa ai ajuns!

  Cuuuui neee laaaasi tuuuu, Grooopaaaruuuleee! Ce-ai facuuuut, Groparuuuuleeee?

  Du-te repede, amaritule, la caminu ala si vino repede cu una bucata furaciune de helanca in dintzi, ca altminteri o sa putrezeasca cotetzu ala de batrinetze si tu tot in el o sa dormi, Gropaaaruuuuleeeee….

  😥 😥 😥

 6. Dan Ciulea Reply

  ma … in studentie si eu cunosteam pe unu, care imi aducea la juma de pret orice… da orice …. meream cu el in magazin, ii aratam ce imi trebe, probam, ii spuneam marimea si in 15 minute ma rezolva… la juma de pret fata de magazin… si nu avea importanta magazinu’…. asa ca, zi la iubirea vietii tale, sa tina de aia din camin 😀

 7. Laura Reply

  Tulai… politia ma urmareste… si doar mi-am platit toate impozitele la zi, de condus am condus doar respectand restrictiile de viteza, hainele le-am cumparat fara “reduceri”, ca daca n-am si io vre-un groparel asa de cumsecade 😀 … va vrea oare sa ma raplateasca cu o bere 😕 ;;)

 8. boga Reply

  foarte naspa, gropare!
  eu am zis de la inceput ca nu ma pricep la carpe d-astea, si-acum nici mie nu-mi mai cumpar toale. hehe.
  partea proasta e ca, uneori, mai port si cate o camasa roz, ca de, nu ma pricep eu la carpe, da’ in rest e f.bine.

 9. Ciprian Reply

  Pai si ce ea nu s-a laudat ca barbat-su ii ia doar haine scumpe? Gen: “- Hai fata, fugi de aici, cum sa dai numai 35 de lei, al meu atat de mult tine la mine ca imi ia doar de la 70 in sus, fara discount.”

  Nu stiu care ati calcat printr-un Penny Market in ultima vreme, dar astia au mereu afise imense deasupra gondolelor cu 0% reducere :))

 10. Dan C Reply

  buna si o “cunostinta” d-aia la casa omului. a fi si mai buna cand vrei sa-ti iei o masina.

 11. Ion a lu' Ion Reply

  Nu cred, 35 lei, marfa de furat, sa ma scuze don’shoara de la internship 🙂

 12. Miorlaupufos Reply

  Cine cumpara marfa de furat si stie ca-i dubioasa e si el parte oarecum la furaciune. Asa ca onorata doamna Gropar poate dormi linistita.

 13. monica Reply

  da deci nu…….am avut acelasi sentiment ieri cu mini prix…..hotii dracu…cumpara din outlet cu 0,5 max 3 euro un tricou si-l vand apoi cu 20 30 40 ron
  e minunat. cumparaturile nu se fac in ro. Eu imi iau rochitze de vara din piata au aproape pret de turcia iar calitatea tot de kkt e…asa ca lasa c a kenvelo and all that shit…nici o firma u mai face haine bune. Zara si Mango mai sunt ok dar nu din ro por favor, din turcia spania sau portugalia.poate si in alte tari sunt ieftine si nu cunosc eu.

 14. raudemusca Reply

  No, pai astia care vand marfa de furat nu tre sa tie magazin si angajati. Si au hundartprozent profit fara taxe. Asa ca io zic ca aia de o dat 35 s-o fript rau. Da’ rau. Tu in schimb, ai facut o fapta demna de un cavaler in armura stralucitoare!

 15. Monique Reply

  acum nu cunosc preturile din Romania de la C&a, dar pot sa garantez ca prin Germania, C&A-ul are niste preturi fff mici( ca material si in comparatie de preturi cu magazine gen H&M,New Yorker and stuff) De aia mi-e greu sa inteleg ce naiba avea helanca aia atat de special incat sa dai aproape 20 de euro pe ea….( eu atat dau pe blugi:D… si rezista aproape un an )

  fata de la internship a avut bafta cu blazer-ul respectiv,
  dar cum s-a mentionat mai devreme doamna Gropar poate sta linistita.

  @monica penny probabil ca a cumparat de la kik si apoi vinde in romania.

  P.S. se inseala amarnic cele care cred ca daca cumpara de la Mango si Zara o sa aiba parte de calitate superioara. tine de bafta in marea parte a timpului, si de cunostinte in domeniu.( ca am tricouri de la H&M care au rezistat mai mult decat bluzele de la zara)

 16. habarnist Reply

  :)) tot femeile se descurca mai bn..pe noi ne multumesc doar daca ne lasa sa ne jucam cu sanii lor…:))

 17. Cristina Reply

  C&A, supranumit si Carpe& Atze… Bag de seama ca la baiatul din camin s-a volatilizat si sutienul meu de la sus-numitul magazin, ca nu il mai gasesc. Cat o fi luat pe el? 😕

 18. Adi Dragoș Reply

  Păi ce? Te vezi tu umblând prin cămine după vânzători? Ai găsit-o pe raft, n-o mai trebuit să cercetezi printre studenți bețivi și ochelari sparți, normal c-ai plătit mai mult că or fi inclus ăștia taxă de disponibilitate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *