Da, mă, îndrăgostiţilor, pupaţi-vă pe rujuri!

Am vrut să scriu despre cum importăm noi sărbători din alte ţări. Dar deja s-a scris despre asta câteva tone de litere, cu tot cu spaţii.

Apoi am vrut să scriu despre cât de greţoasă mi se pare sărbătoarea asta, dar nu e chiar aşa. Pentru că, dacă există vreun moment potrivit de agăţat ceva, apăi ăla-i acuma. Băgaţi la cap, burlacilor!

Apoi am vrut să scriu despre faptul că nu avem nevoie de o zi anume în care să o sărbătorim pe persoana iubită, indiferent de sexul ei.

Apoi m-am gândit şi am zis că:

Aşa cum spun legendele, Sfântul Valentin îi căsătorea pe creştini într-o vreme în care codul penal stipula pedepse grave pentru asemenea practici – unul dintre ele, fireşte, decapitarea. Cum Valentin viola legea în mod repetat, procurorii DNA ai timpului l-au condamnat la moarte cu executare. Pentru că Valentin a pierdut şi la recurs, pedeapsa a fost dusă la îndeplinire conform verdictului pronunţat de instanţă.

Ce nu ştia însă boul de Claudius al II-lea era că sfânta instituţie a căsătoriei cu un singur partener până la moarte ar fi dispărut de la sine dacă nu-şi băga el coada: era suficient să-i lase pe creştini să prindă şi ei nişte ani de căsnicie împreună. Odată ce intrau în etapa de “iar te-ai uitat la meciuri cu gladiatori toată seara şi aţi beut vin ieftin la cârciuma lui Lucullus! Plus că de două zile mă tot rog de tine să repari termele, că ne tot inundă vecinu’ din stânga, dar ţie nu-ţi pasă!”, toţi bărbaţii romani adevăraţi şi-ar fi băgat picioarele în el de legământ sacru şi şi-ar fi făcut dreptate cu o lovitură de gladius. După care, ce să facă şi ei, şi-ar fi urmat mai departe destinul în braţele unei sclave tinere, neînvăţate încă cu cicăleala.

Mersi frumos, Claudius al II-lea, eşti cel mai infect dintre toţi împăraţii Romei. Sper să ajungi în iad, în sectorul acela în care rămâi până la moarte cu prima femeie care te-a făcut bărbat.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 22 comments

 1. diana Reply

  tuuuuuuuuuulai! da’ nacajit mai esti! abia astept sa vad ce scrii de Dragobete 😛
  p.s. amu ni ia ma duc sa ma dau cu ir 😆 ca io uitasem in ce data suntem. (pe bune) 😯

 2. UnPorc Reply

  Off-topic:
  La cununia religioasa.
  Popa: Juri sa o iubesti bla,bla,bla…..pana cand moartea va va desparti?
  Mirele: Parinte, am 25 de ani. Da-o naibii, nici creditul la apartament nu tine atat si cu siguranta banca ma va f*&$ mai mult………..

 3. ILUZIA Reply

  va place voua sa va victimizati asea! casatoria a fost inventia voastra ( tiranlor!! 😳 ) , sau crezi ca noua nu ne-ar fi placut sa facem pe sclavele tinere cu cine/cand avem chef ?!

 4. ano Reply

  Mi se pare mie sau te asteapta canapeaua in noaptea asta? (sau presul de la intrare… )

 5. mixy Reply

  mi s-a topit bomboana-n mână, și i s-a dus dracu forma de inimioară 😥 și cel mai tare mă doare că am cumpărat singură bomboanele !!! 😥 că el mă iubește și are grijă de diabetul meu 😈 da ce te-ai nervozat așa, Gropare, s-a schimbat iarna de la televizor cu inimioare ?! :mrgreen:

 6. Groparu Reply

  @ mixy: apai d-aia nu stii despre ce e vorba, ca tu te afli la capatul care latra al casniciei, nu la cel care este latrat!

 7. adina Reply

  nu pot sa cred!! e ziua Groparului?? ioi, eu si Groparu intr-o zi… amu pricep de ce citesc blogu asta!

  la multi ani si multa sanatate!

 8. Prasnelius Reply

  Esti un “scump” Groparule!!!! Adevarat grait-ai !! Eu nu a-si avea curajul sa fac in scris asemenea declaratii pe care sa le vada “Colonelul” Cred ca m-ar pune sa dorm alaturi de REX (dulaul din curte-in- cusca cu el) .Sa ne dai un semn de viata daca supravetuesti !!!!!Da Doamne sa scapi numai cu dormitul pe jos !!!!

 9. Groparu Reply

  Copiii moşului, singura legatura dintre mine şi această zi fatidică este faptul că-n unele inculturi se sărbătoreşte nişte Valentin – nume pe care îl port fără mândrie. Dar pentru că v-aţi gândit să-mi uraţi tăt felu’, de bună credinţă ce sunteţi voi, accept urările şi vă mulţumesc pentru ele!
  PS: zioa mea de născare e hăpt departe, prin noiembrie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *