Fix duminică dimineața, ziua în care Dumnezeu o-nceput să ningă de zici că avea ciudă pe ardeleni, mă aflam la volan, pe o stradă pe care nămeții o lăsaseră cu un singur sens circulabil.

Din față venea un Ford PLIN de zăpadă. Șoferul nu se ostenise să-și curețe mașina deloc; așa că, în afară de parbrizul prin care șoferul privea încruntat în față ca printr fant unui tanc, toată mașina era camuflată în omăt de 40 de centimetri (reali, doamnelor, nu 40 de centimetri de care vă zic bărbații). Ca la Stalingrad, dacă-mi permiteți.

Întrucât nu apuc să mă înțeleg cu el de la distanță care să treacă primul, omul trage amabil pe dreapta ca să-mi facă mie loc să merg mai departe, și parchează fix pe locul de parcare deszăpezit pe care voiam să parchez eu însumi. De regulă îi las eu să treacă, mno, bloggerul are mașină ieftină, așa că dă prioritate de șmecher ăluia care vine din față, că n-are chef de certuri, plus că Dumnezău vede și mai iartă din păcate.

Pentru că omul se dăduse amabil din drum, apăs pedala și trec de el.

Ajung în dreptul lui și mă bufnește râsul: din cauza frânei, de pe acoperișul mașinii se desprinsese un iceberg de zăpadă care-i acoperise tot parbrizul, de nici nu se mai vedea șoferul.

Întorc mașina și mă poziționez în spatele lui, așteptând ca omul să degajeze, să pot parca.

Omul iese din mașină să-și curețe parbrizul. Scoate o perie de zăpadă, cam firavă, ca aia cu care te speli pe dinți (deși fluorul din pasta de dinți este o toxină care te face să fii mai obedient față de guvern!!!) și începe să-și curețe fix numai parbrizul înecat în zăpadă, în timp ce aruncă ocheade către mine ca să vadă dacă nu dau semne de nerăbdare, nu înjur, nu claxonez.

Aștept zâmbind ca omul să-și termine treaba, dar nu: după cum ziceam, și-a curățat fix numai parbrizul, apoi s-a suit din nou la volan și a plecat în treaba lui, cu toată plapuma aia de zăpadă de 40 de cm pe acoperiș și pe cutia de portbagaj.

Zăpadă care-i putea aluneca pe parbriz oricând, la următoarea frână, să-i blocheze din nou vederea și să facă accident grav.

Eroul nostru. Am zis 40 cm, da?

40 de centimetri reali, doamnelor, nu 40 de cm de care vă zic bărbații.

PS: A, și-am uitat să vă spun: avea și copii în mașină, dar cu ăia nu-i problemă, dacă pățesc ceva faci alții.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. Ravi Reply

  Nu m-am uitat atent, dar din cauza culorilor masinilor – total diferite – banuiesc sincer ca domnul care a patit fiiix acelasi lucru pe Horea tooot duminica dimineata era altul…

  • Groparu Reply

   Hahaha, ar fi super tare să fie același și tot să nu se-nvețe minte la următoarea ninsoare…!

 2. remus Reply

  is niste puturosi. si in Grigorescu’ nostru minunat sunt multe exemple de bovine dinastea.
  Eram sambata dimineata in tranzit pe b-dul Muncii, spre buncarul atomic pe care il construiesc (cu baietii de la C. Turzii in masina) si politia, statea calma pe langa Sinterom si oprea fix soferii astia. Si am vazut cum unu’ cu dusteru’ tocmai il enervase pe politist. =))))
  Da stii care e cel mai mare risc ? nu e ala ca faci bubu si buf cu alte masini! Daca pui frana si iti vine sloiul ala pe parbriz, iti rupe stergatoarele.
  Si ma mai dispera cretinii aia care dezapezesc curtile personale si arunca zapada in sosea, la mijloc, ca sa se topeasca. cred ca li-i s-a topit si lor creierul inainte. Luni l-am curentat (cu limbaj suburban -pe intelesullui) pe un cretin de asta fix deasupra la giratoriul de la 7 strazi, unde o duduie cu cauciucuri de iarna (vara) nu mai putea sa urce prin zapada aruncata pe strada de bovina bipeda.
  Si nu aveam camera de bord in Clio…..

  • Groparu Reply

   Nu știu ce să zic, la mine pe stradă am aruncat și eu pe carosabil câteva lopeți de zăpadă, dar nimic serios, am împrăștiat-o, zăpada era afânată, au trecut mașinile fără problemă.
   Buba e că am trecut mai încolo la volan și niște vecini efectiv înălțaseră un fucking turn din Lord of the Rings în mijlocul drumului, și așa o scrâșnit baia de ulei că mi s-a făcut părul buzdugan de război pe spate, dar am reușit să nu le zic nimic.

 3. un om Reply

  Nu va mai satura… Numa’ la Brasov nu vreti sa dati zapada, o tineti acolo numa pentru voi…
  (Cimisoara plina de zapada acum Clujul si la Brasov a plouat 🙁 )

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *